Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Τηλεϋγεία: Η χρήση τηλεϋγείας στην οφθαλμολογία αυξήθηκε μετά την πανδημία

Τηλεϋγεία: Η χρήση τηλεϋγείας στην οφθαλμολογία αυξήθηκε μετά την πανδημία

Τηλεϋγεία: Η οφθαλμολογία είχε τη χαμηλότερη χρήση τηλεϋγείας μεταξύ κλινικών ειδικοτήτων κατά τους πρώτους 18 μήνες της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η οφθαλμολογία είχε τη χαμηλότερη χρήση τηλεϋγείας μεταξύ κλινικών ειδικοτήτων κατά τους πρώτους 18 μήνες της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά την 1η Δεκεμβρίου στο JAMA Ophthalmology.

Η οφθαλμολογία έχει εισαχθεί στην τηλεϋγεία;

Ο Arman Mosenia, M.D., από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, και οι συνεργάτες του αξιολόγησαν τη χρήση τηλευγείας από κλινικές ειδικότητες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η ανάλυση περιελάμβανε 881.080 συναντήσεις ασθενών από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι επισκέψεις εξωτερικών ασθενών μειώθηκαν κατά 83,3 τοις εκατό μεταξύ των ειδικοτήτων κατά την έναρξη των παραγγελιών καταφυγίου για την πανδημία COVID-19 και η αρχική χρήση της τηλεϋγείας αυξήθηκε πριν σταθεροποιηθεί κατά τη διάρκεια της 18μηνης περιόδου μελέτης.

Η χρήση τηλεϋγείας για την οφθαλμολογία κορυφώθηκε σε 488 από τις 1.575 συναντήσεις (31,0 τοις εκατό) νωρίς στην πανδημία και επέστρεψε κυρίως στις προσωπικές επισκέψεις καθώς άρθηκαν οι περιορισμοί για τον COVID-19. Η γαστρεντερολογία, η ουρολογία, η νευρολογία και η νευροχειρουργική είχαν την υψηλότερη χρήση της προαιρετικής τηλευγείας, ενώ η οφθαλμολογία τη χαμηλότερη. Για 126 τηλεοφθαλμολογικές συναντήσεις με ασύγχρονες δοκιμές, προέκυψε αλλαγή της κλινικής διαχείρισης για το 25,4 τοις εκατό των ασθενών και καμία αλλαγή δεν σημειώθηκε για το 72,2 τοις εκατό.

«Χρειάζεται πρόσθετη μελέτη για να αξιολογηθεί εάν οι ασύγχρονες δοκιμές εκτός του ίδιου ιδρύματος θα μπορούσαν να παρέχουν μια αποτελεσματική και διαρκή προσέγγιση για την επέκταση της εμβέλειας της οφθαλμικής τηλευγείας», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το laser για διόρθωση της όρασης μπορεί να προκαλούν επιπλοκές

Η άθληση μειώνει την πίεση κάτω από τα μάτια

5 Tips για καλύτερη προπόνηση στο σπίτι

Ποιοι είναι οι τύποι διαθλαστικής χειρουργικής ματιών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασθενής με καρκίνο ξαναβρίσκει φωνή μετά την τρίτη επιτυχή μεταμόσχευση λάρυγγα στις ΗΠΑ

Μεταμόσχευση λάρυγγα: Ένας άνδρας από τη Μασαχουσέτη ανέκτησε τη φωνή του μετά από επιτυχή μεταμόσχευση λάρυγγα που πραγματοποιήθηκε στην κλινική Mayo στην Αριζόνα.

Τα δείγματα κοπράνων θα μπορούσαν να επιταχύνουν τη διάγνωση του αυτισμού

Αυτισμός διάγνωση: Οι γονείς μπορεί σύντομα να είναι σε θέση να προσδιορίσουν εάν το μικρό τους παιδί έχει αυτισμό χρησιμοποιώντας ένα νέο κιτ δοκιμών κοπράνων που αναπτύχθηκε από ερευνητές στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Ενίσχυση της υγείας μέσω της Τεχνολογίας με το Oura Ring

Oura Ring: Το Oura Ring είναι μια εξελιγμένη συσκευή υγείας και ευεξίας που έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί και να βελτιώνει την προσωπική ευεξία μέσω προηγμένης τεχνολογίας ενσωματωμένης σε ένα κομψό, φορετό δαχτυλίδι.

Εμφύτευμα LED: Φως χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καρκίνων σε βάθος

Εμφύτευμα LED: Αυτή η συσκευή, όταν συνδυάζεται με μια φωτοευαίσθητη χρωστική, όχι μόνο καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, αλλά κινητοποιεί επίσης την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος που στοχεύει τον καρκίνο.

Η νέα χειρουργική προσέγγιση εγκεφάλου στοχεύει δύσκολους όγκους στη βάση του κρανίου 

Εγκέφαλος: Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους που απαιτούν μια μεγάλη τομή στο τριχωτό της κεφαλής, αυτή η ελάχιστα επεμβατική τεχνική έχει ως αποτέλεσμα μια μικροσκοπική ουλή που κρύβεται μέσα στη μύτη.

Εφαρμογές Παρακολούθησης Περιόδου: Το Ανεκτίμητο Εργαλείο για την Υγεία των Γυναικών

Εφαρμογές Παρακολούθησης Περιόδου: Οι εφαρμογές παρακολούθησης περιόδου έχουν γίνει ανεκτίμητα εργαλεία για πολλούς ανθρώπους που επιθυμούν να παρακολουθούν τους κύκλους της εμμηνόρροιας και την αναπαραγωγική τους υγεία.

Ξυπνητήρια ηλίου: Η φυσική μέθοδος για ευχάριστο ξύπνημα

Ξυπνητήρια ηλίου: Επίσης γνωστά και ως προσομοιωτές αυγής ή φωτομαχίες ξύπνημας, είναι καινοτόμες συσκευές σχεδιασμένες για να μιμούνται τη φυσική ανατολή του ήλιου και να βελτιώνουν την εμπειρία του ξύπνηματος

Close Icon