Τεχνολογία

Τηλεϋγεία: Η χρήση τηλεϋγείας στην οφθαλμολογία αυξήθηκε μετά την πανδημία

Τηλεϋγεία: Η χρήση τηλεϋγείας στην οφθαλμολογία αυξήθηκε μετά την πανδημία

Τηλεϋγεία: Η οφθαλμολογία είχε τη χαμηλότερη χρήση τηλεϋγείας μεταξύ κλινικών ειδικοτήτων κατά τους πρώτους 18 μήνες της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η οφθαλμολογία είχε τη χαμηλότερη χρήση τηλεϋγείας μεταξύ κλινικών ειδικοτήτων κατά τους πρώτους 18 μήνες της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά την 1η Δεκεμβρίου στο JAMA Ophthalmology.

Η οφθαλμολογία έχει εισαχθεί στην τηλεϋγεία;

Ο Arman Mosenia, M.D., από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, και οι συνεργάτες του αξιολόγησαν τη χρήση τηλευγείας από κλινικές ειδικότητες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η ανάλυση περιελάμβανε 881.080 συναντήσεις ασθενών από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι επισκέψεις εξωτερικών ασθενών μειώθηκαν κατά 83,3 τοις εκατό μεταξύ των ειδικοτήτων κατά την έναρξη των παραγγελιών καταφυγίου για την πανδημία COVID-19 και η αρχική χρήση της τηλεϋγείας αυξήθηκε πριν σταθεροποιηθεί κατά τη διάρκεια της 18μηνης περιόδου μελέτης.

Η χρήση τηλεϋγείας για την οφθαλμολογία κορυφώθηκε σε 488 από τις 1.575 συναντήσεις (31,0 τοις εκατό) νωρίς στην πανδημία και επέστρεψε κυρίως στις προσωπικές επισκέψεις καθώς άρθηκαν οι περιορισμοί για τον COVID-19. Η γαστρεντερολογία, η ουρολογία, η νευρολογία και η νευροχειρουργική είχαν την υψηλότερη χρήση της προαιρετικής τηλευγείας, ενώ η οφθαλμολογία τη χαμηλότερη. Για 126 τηλεοφθαλμολογικές συναντήσεις με ασύγχρονες δοκιμές, προέκυψε αλλαγή της κλινικής διαχείρισης για το 25,4 τοις εκατό των ασθενών και καμία αλλαγή δεν σημειώθηκε για το 72,2 τοις εκατό.

«Χρειάζεται πρόσθετη μελέτη για να αξιολογηθεί εάν οι ασύγχρονες δοκιμές εκτός του ίδιου ιδρύματος θα μπορούσαν να παρέχουν μια αποτελεσματική και διαρκή προσέγγιση για την επέκταση της εμβέλειας της οφθαλμικής τηλευγείας», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το laser για διόρθωση της όρασης μπορεί να προκαλούν επιπλοκές

Η άθληση μειώνει την πίεση κάτω από τα μάτια

5 Tips για καλύτερη προπόνηση στο σπίτι

Ποιοι είναι οι τύποι διαθλαστικής χειρουργικής ματιών;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έξι αριθμοί προβλέπουν την απειλητική για τη ζωή COVID-19

Πιστεύουν επίσης ότι το μοντέλο τους έχει άλλο ένα βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα που έχουν δει: την ευκολία χρήσης. Τα περισσότερα νοσοκομεία συλλέγουν ήδη και τα έξι σημεία δεδομένων για τους ασθενείς COVID-19. Η μόνη επιπλέον εργασία είναι η πληκτρολόγηση αυτών των έξι μεταβλητών στον τύπο -και η ομάδα μελέτης ελπίζει να το κάνει ακόμη πιο εύκολο.

Πώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη;

ΙοΤ: Το IoT έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης καθιστώντας την πιο προσιτή, εξατομικευμένη και αποτελεσματική, βελτιώνοντας τελικά τα αποτελέσματα των ασθενών και τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Σιγκαπούρη Αεροδρόμιο - Θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια

Οι ψηφιακές ταυτότητες, συμβατές με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στην Αρούμπα, επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ασφαλείς ψηφιακές εκδόσεις των διαβατηρίων τους σε κινητά τηλέφωνα. Στις ΗΠΑ, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η American Airlines, η United και η Delta πειραματίζονται με βιομετρικό check-in, παράδοση αποσκευών και πύλες επιβίβασης σε επιλεγμένα αεροδρόμια τα τελευταία δύο χρόνια.

Μοντέλο AI στοχεύει να προβλέπει τη γεύση των φαρμάκων

Η τήρηση της θεραπείας είναι, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική με τα αντιβιοτικά, καθώς η διακοπή της θεραπείας θα συμβάλει στη μικροβιακή αντοχή. "Με τα αντιβιοτικά, εάν ο ασθενής δεν το πάρει, ναι, δεν θα βελτιωθεί. Αλλά επίσης θα συμβάλετε στην αντιμικροβιακή αντοχή", είπε ο Δρ Abdelhakim. «Είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους υπόλοιπους από εμάς».