Τεχνολογία

Τηλεϊατρική 2021: Συνεχίζεται η αύξηση ψηφιακής υγείας αλλά σε μικρότερο βαθμό από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Συνεχίζεται η αύξηση ψηφιακής υγείας αλλά σε μικρότερο βαθμό από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Το 2020 το 32% είχε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Η χρήση τηλεϊατρικής συνέχισε να αυξάνεται συνολικά το 2021. Ωστόσο, έχει σταθεροποιηθεί από την πιο έντονη καμπύλη ανάπτυξης που παρατηρήθηκε το 2020, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας CHIME Digital Health Most Wired. Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης – συμπεριλαμβανομένης της οξείας περίθαλψης, της περιπατητικής φροντίδας και των εγκαταστάσεων μακροχρόνιας ή μετα-οξείας φροντίδας – ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Αυτό είναι χαμηλότερο από το 2020, όπου το 32% είπε ότι πολλοί ασθενείς είχαν χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, αλλά σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Η έρευνα CHIME διαπίστωσε ότι:

  • 80% των οργανισμών οξείας και περιπατητικής φροντίδας ανέφεραν ότι περισσότερο από το 10% των ασθενών τους είχαν χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής το περασμένο έτος
  • 68% των εγκαταστάσεων μακροχρόνιας περίθαλψης ανέφεραν χρήση τηλεϊατρικής σε αυτό το επίπεδο
  • 61% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν είχαν προβλήματα τηλευγείας που προκλήθηκαν από την έλλειψη πρόσβασης στο ευρυζωνικό διαδίκτυο
  • 39% έχει δει ότι οι περιορισμοί ευρυζωνικότητας ενός ασθενούς εμποδίζουν την πρόσβαση στην τηλεϊατρική

Εκτός της τηλεϊατρικής, σχεδόν το 87% των εγκαταστάσεων οξείας και περιπατητικής φροντίδας έχουν πλέον υιοθετήσει ένα σύστημα ροής ασθενών σε επίπεδο επιχείρησης, με το 96% να λέει ότι διαθέτει εργαλεία παρακολούθησης κλίνης και ροής ασθενών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και το 89% να αναφέρει ότι έχει αυτή η τεχνολογία στη ΜΕΘ. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 83% των οργανισμών έχουν υιοθετήσει εργαλεία για την εκτίμηση των εξόδων από την τσέπη των ασθενών, σε σύγκριση με μόλις 64% το 2020. Το CHIME απέδωσε την αύξηση στον νέο κανόνα των Κέντρων για Medicare και Medicaid Services για τη διαφάνεια των τιμών των νοσοκομείων, ωστόσο Πολλές αναλύσεις δείχνουν ότι πολλά νοσοκομεία δεν συμμορφώνονταν πλήρως με τον κανονισμό.

Στο μέτωπο της κυβερνοασφάλειας, περίπου το 80% των οργανισμών οξείας και περιπατητικής φροντίδας και το 82% των εγκαταστάσεων μακροχρόνιας περίθαλψης δήλωσαν ότι η ικανότητά τους να ανταποκρίνονται ή να σχεδιάζουν κυβερνοεπιθέσεις δεν παρεμποδίστηκε από την πανδημία. Ωστόσο, μόνο το 32% των οργανισμών είχε αυτό που η CHIME θεωρεί «ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλειας», συμπεριλαμβανομένων νέων προτύπων όπως τριμηνιαίες αναφορές προόδου και ελλείψεων ασφαλείας, εξαμηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας με το διοικητικό συμβούλιο και έχοντας έναν εκτελεστικό ηγέτη αφοσιωμένο στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Μια συνεχιζόμενη τάση

Αν και η τηλεϊατρική,  η εικονική φροντίδα και άλλες ψηφιακές προσφορές υγείας ήταν διαθέσιμες πριν από την COVID-19, η πανδημία ώθησε τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τους ασθενείς να υιοθετήσουν αυτά τα εργαλεία πιο γρήγορα. “Το επόμενο έτος θα δούμε μια μετατόπιση από τις λύσεις ψηφιακών σημείων, όπως οι επισκέψεις τηλεϊατρικής εξωτερικών ασθενών που προσφέρονται αναγκαστικά στο πλαίσιο της πανδημίας, στον απόλυτο ψηφιακό μετασχηματισμό που επιδιώκεται να αξιοποιήσει αυτές τις σημειακές λύσεις ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την επίτευξη στρατηγικών στόχων και τον καθορισμό του μέλλοντος το τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης μοιάζει. Αναμφίβολα, η τηλευγεία θα είναι ένα μεγάλο μέρος αυτής της προοπτικής”. Αυτά δήλωσε ο Bret Anderson, διευθυντής του Ομίλου Chartis, στο Healthcare IT News τον Σεπτέμβριο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η υγειονομική περίθαλψη της Ιταλίας ψηφιοποιείται

Το femtech ακμάζει ως τάση στην υγειονομική περίθαλψη

Η ευρυζωνικότητα αποτελεί τη νεότερη πρόκληση στον τομέα της υγείας

Η ψηφιακή τεχνολογία βελτιστοποιεί την εμπειρία των ασθενών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο μοντέλο μηχανικής μάθησης στον αγώνα κατά του καρκίνου μαστού

Μηχανική μάθηση υγεία: Σε ένα ιατρικό εργαστήριο, ένα τέτοιο μοντέλο υπόσχεται εξοικονόμηση χρόνου ταξινομώντας τις εικόνες γρηγορότερα από άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο.

Νέα τεχνολογία μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές μεθανίου από την κοπριά ζώων κατά 99%

Κλιματική αλλαγή: Επίσης μειώνει κατά 95% τις εκπομπές αμμωνίας, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, που από την ΕΕ περιγράφεται ως μία από τις κύριες πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης που βλάπτει την υγεία.

Το Internet of Things θα καλύψει τις ανάγκες της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

IoT ψυχική υγεία: Η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι και οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν επείγουσες περιπτώσεις φροντίδας.

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Ιατρική σιλικόνη: Τα τελευταία 60 χρόνια, η σιλικόνη ιατρικής ποιότητας ήταν ένα υλικό επιλογής για παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ιατρικών συσκευών και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από χειρουργικές συσκευές και εμφυτεύματα μέχρι ορθοπεδικά, προσθετικά και άλλα.

Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών στη Γερμανία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.

Παρακολούθηση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά για λοιμώξεις χειρουργικού σημείου από γιατρούς με smartphone

Είπε επίσης ότι η μελέτη ήταν και σημαντική και καλά σχεδιασμένη και προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι τα smartphones διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Πώς επηρέασε η απομακρυσμένη εργασία τις εργαζόμενες μητέρες;

Remote work μητέρες: Τα επίπεδα άγχους των εργαζόμενων μητέρων εκτινάχτηκαν στα ύψη τις πρώτες μέρες της πανδημίας, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται στις ευθύνες του σπιτιού και οδηγώντας σε εξουθένωση.