Τεχνολογία

Τεχνολογία: Το Ισραήλ ανοίγει το δρόμο για ανανεωμένες αίθουσες έκτακτης ανάγκης

Τεχνολογία: Το Ισραήλ ανοίγει το δρόμο για ανανεωμένες αίθουσες έκτακτης ανάγκης

Τεχνολογία: Τα κινητά ρομπότ θα βοηθήσουν τους ασθενείς να βρουν το τμήμα που χρειάζονται και μια εφαρμογή θα τους πει τι ακριβώς συμβαίνει με τις εξετάσεις, τα αποτελέσματα και τη θεραπεία τους.

 Την Πέμπτη στο Ισραήλ άνοιξε η μεγαλύτερη αίθουσα έκτακτης ανάγκης στον κόσμο. Η εγκατάσταση 8.000 τετραγωνικών μέτρων (86.000 τετραγωνικά πόδια), στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ Sourasky (Ichilov), εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο Isaac Herzog, τον Πρωθυπουργό Yair Lapid, τον Υπουργό Υγείας Nitzan Horowitz και τον φιλάνθρωπο Sylvan Adams. Η εγκατάσταση σχεδιάστηκε τόσο για τακτικές ανάγκες έκτακτης ανάγκης όσο και για μια ξαφνική εισροή απωλειών από τον πόλεμο και τον τρόμο. Υπάρχουν 100 κλίνες επείγουσας ανάγκης, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο ισραηλινό νοσοκομείο, και αυτό μπορεί να διπλασιαστεί σε ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης.

Εγκατάσταση νέων κλινών έκτακτης ανάγκης

Γίνεται ειδική πρόβλεψη για ψυχιατρικούς ασθενείς που χρειάζονται επείγουσα περίθαλψη και υπάρχει ειδικός χώρος για άτομα που φτάνουν μετά από σεξουαλική επίθεση, όπου οι ανάγκες τους μπορούν να καλυφθούν με ιδιαίτερη ευαισθησία. Ο Άνταμς, Καναδός-Ισραηλινός που έχει χρηματοδοτήσει πολλά έργα υψηλού προφίλ στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια, δώρισε 28 εκατομμύρια δολάρια στο νοσοκομείο, το οποίο ονομάζει το ER προς τιμήν του. Είπε στους Times of Israel καθώς ξεκινούσε η τελετή έναρξης: “Το Ισραήλ είναι ήδη ηγέτης στην παγκόσμια σκηνή στην ιατρική, με Ισραηλινούς επιστήμονες και γιατρούς να μας φέρνουν μερικές από τις πιο σημαντικές λύσεις έρευνας, καινοτομίας και φροντίδας. Άρα αρμόζει το Ισραήλ να είναι πρωτοπόρος όσον αφορά την παροχή επείγουσας περίθαλψης και είμαι περήφανος που αυτή η νέα εγκατάσταση θα δώσει το παράδειγμα”. Τόσο ο ίδιος όσο και το νοσοκομείο είπαν ότι ήταν το μεγαλύτερο στον κόσμο. “Στο Ichilov, είμαι στην ευχάριστη θέση να παρέχω στους κατοίκους του κράτους του Ισραήλ το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης του είδους του”, είπε στην τελετή. “Ελέγξαμε διεξοδικά και σύμφωνα με όλα τα ευρήματά μας και σύμφωνα με όλα όσα βρήκαμε το νέο δωμάτιο επειγόντων περιστατικών, έκτασης 8.000 τετραγωνικών μέτρων, είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Άβι Σουσάν.

Ο Λάπιντ είπε σε μια ομιλία του: “Αυτή η αίθουσα έκτακτης ανάγκης συνδυάζει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το κράτος του Ισραήλ – το απίστευτο ανθρώπινο μας κεφάλαιο που παράγει τους καλύτερους γιατρούς, νοσηλευτές και ιατρικές ομάδες στον κόσμο και την τεχνολογία του έθνους υψηλής τεχνολογίας που τους εξοπλίζει με τα πιο προηγμένα εργαλεία για να παλέψουμε για την υγεία μας”. Η υψηλής τεχνολογίας φύση της νέας εγκατάστασης είναι σαφής κατά την άφιξη. Οι ασθενείς που είναι αρκετά καλά θα ελέγξουν τους εαυτούς τους και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στην “αυτοδιαβάθμιση”, όπου τα αυτοματοποιημένα συστήματα θα ελέγχουν τη θερμοκρασία, την αρτηριακή πίεση, τους παλμούς και τον κορεσμό τους σε οξυγόνο.

Τα αποτελέσματα θα μεταφερθούν απευθείας στο σύστημα υπολογιστών του νοσοκομείου και εάν οι ασθενείς διατρέχουν υψηλό κίνδυνο, το προσωπικό θα ειδοποιηθεί αμέσως. Τα κινητά ρομπότ θα βοηθήσουν τους ασθενείς να βρουν το τμήμα που χρειάζονται και μια εφαρμογή θα τους πει τι ακριβώς συμβαίνει με τις εξετάσεις, τα αποτελέσματα και τη θεραπεία τους. Το νοσοκομείο επεκτείνει τον ορισμό της επείγουσας περίθαλψης για να συμπεριλάβει διάφορα τμήματα που συνήθως δεν εμφανίζονται στα ισραηλινά ER. Υπάρχουν επαγγελματίες σύμβουλοι στους τομείς της καρδιολογίας, της νευρολογίας και της υγείας του δέρματος και της σεξουαλικής υγείας.

Ο καθηγητής Ronni Gamzu, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου Tel Aviv Sourasky, σχολίασε: “Το δωμάτιο έκτακτης ανάγκης  αντιμετωπίζει περίπλοκες περιπτώσεις σε μεγάλη κλίμακα και επομένως η πρόκληση της παροχής εξαιρετικών υπηρεσιών είναι σημαντική. Είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε σε αυτήν την πρόκληση και να αποδείξουμε ότι είναι δυνατό να απαιτήσουμε και να λάβουμε γρήγορη, εξαιρετική θεραπεία ακόμα και σε περιόδους πολυάσχολης δραστηριότητας”. Είπε ότι η νέα εγκατάσταση προαναγγέλλει μια “ιατρική και τεχνολογική επανάσταση”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέο φωτοακουστικό ενδοσκόπιο χωράει μέσα σε μία βελόνα

Οι επιδράσεις της θεραπείας γονιμότητας στην ανάπτυξη των παιδιών

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για κατάρτιση σε ψηφιακές & πράσινες δεξιότητες

Ενίσχυση της κρυπτογράφησης απόρρητων δεδομένων στην υγεία των γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους τυφλούς μαθητές να "οπτικοποιήσουν" γραφήματα

Τεχνητή Νοημοσύνη:Η περίπλοκη, πλούσια σε δεδομένα και εξαιρετικά οπτική φύση τέτοιων μοντέλων τα καθιστά συχνά διαθλαστικά στην υποβοηθητική τεχνολογία, όπως συσκευές ανάγνωσης οθόνης και ηλεκτρονικές οθόνες braille, που μπορεί να χρησιμοποιούν οι μαθητές με προβλήματα όρασης στην τάξη.

Αλλαγή στον τρόπο ανίχνευσης του κορωνοϊού

Covid-19: Μια μέθοδος δοκιμής που εφευρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού τα εμπορικά δικαιώματά της αδειοδοτήθηκαν στον πάροχο δοκιμών COVID-19, Innova Medical Group.

Πώς η 3D τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που γίνεται η λαπαροσκόπηση

Λαπαροσκόπηση: Η χρήση του 3D στη λαπαροσκόπηση σημαίνει μικρότερους χρόνους χειρουργικής επέμβασης, μικρότερη νοσηλεία και λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο σε σύγκριση με τη 2D.

Το τσιπ υπολογιστή που μιμείται τον εγκέφαλο έχει την αίσθηση του δέρματος

Έξυπνο ρολόι: οι υπερσύγχρονες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουν τη μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό προτύπων σε εξαιρετικά πολύπλοκα σύνολα δεδομένων μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει την υγειονομική περίθαλψη;

Ψηφιακή υγεία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.