Τεχνολογία

Τεχνολογία: Τι είναι η επιστήμη των τροφίμων;

Τεχνολογία: Τι είναι η επιστήμη των τροφίμων;

Τεχνολογία: Η επιστήμη των τροφίμων είναι η μελέτη της φυσικής, βιολογικής και χημικής σύνθεσης των τροφίμων, τα αίτια της υποβάθμισης των τροφίμων και τις έννοιες στις οποίες βασίζεται η επεξεργασία τροφίμων.

Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το φαγητό που τρώνε, το IFT έχει αναπτύξει το IFT Food Facts για να παρέχει στους καταναλωτές νέα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην καθημερινή τους ζωή.

Τι είναι η Επιστήμη των Τροφίμων;

Η επιστήμη των τροφίμων είναι η μελέτη της φυσικής, βιολογικής και χημικής σύνθεσης των τροφίμων, τα αίτια της υποβάθμισης των τροφίμων και τις έννοιες στις οποίες βασίζεται η επεξεργασία τροφίμων.
Οι επιστήμονες και οι τεχνολόγοι τροφίμων εφαρμόζουν επιστημονικούς κλάδους όπως η χημεία, η μηχανική, η μικροβιολογία και η διατροφή στη μελέτη των τροφίμων για τη βελτίωση της ασφάλειας, της διατροφής, της υγιεινής και της διαθεσιμότητας των τροφίμων.
Ανάλογα με τον τομέα εξειδίκευσής τους, οι επιστήμονες τροφίμων μπορεί να αναπτύξουν τρόπους επεξεργασίας, συντήρησης, συσκευασίας ή/και αποθήκευσης τροφίμων σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς της βιομηχανίας και της κυβέρνησης.

Τι είναι η τεχνολογία τροφίμων;

Η τεχνολογία τροφίμων είναι η εφαρμογή της επιστήμης των τροφίμων στην επιλογή, συντήρηση, επεξεργασία, συσκευασία, διανομή και χρήση ασφαλών τροφίμων.
Τα σχετικά πεδία περιλαμβάνουν την αναλυτική χημεία, τη βιοτεχνολογία, τη μηχανική, τη διατροφή, τον ποιοτικό έλεγχο και τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων.

Τι είναι η επεξεργασία και η παραγωγή τροφίμων;

Επεξεργασία τροφίμων είναι η επεξεργασία των ουσιών των τροφίμων αλλάζοντας τις ιδιότητές τους για να τα διατηρήσουμε, να βελτιώσουμε την ποιότητά του ή να τα κάνουμε λειτουργικά πιο χρήσιμα.
Οι μεταποιητές τροφίμων παίρνουν ακατέργαστα ζωικά, φυτικά ή θαλάσσια υλικά και τα μετατρέπουν σε βρώσιμα προϊόντα μέσω της εφαρμογής εργασίας, μηχανημάτων, ενέργειας και επιστημονικής γνώσης.
Χημικές, βιολογικές και μηχανικές διεργασίες χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή των σχετικά ογκωδών, ευπαθών και τυπικά μη βρώσιμων υλικών τροφίμων σε σταθερά στο ράφι, βολικά και εύγευστα τρόφιμα και ποτά.
Η επεξεργασία τροφίμων είναι μια από τις μεγαλύτερες μεταποιητικές βιομηχανίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τον FDA, υπάρχουν περίπου 44.000 μεταποιητές τροφίμων και 113.000 αποθήκες τροφίμων στις ΗΠΑ που παρέχουν επεξεργασμένα τρόφιμα στη χώρα μας και εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Οι μεταποιητές περιλαμβάνουν κονσερβοποιίες, παραγωγούς, οινοποιεία και άλλους κατασκευαστές και διανομείς τροφίμων και ποτών.
Υπάρχουν περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια εγκαταστάσεις λιανικής πώλησης τροφίμων (εστιατόρια, παντοπωλεία και άλλα) που σερβίρουν ή πωλούν τρόφιμα απευθείας στους καταναλωτές.

Τι είναι η Έρευνα Τροφίμων;

Η έρευνα τροφίμων είναι η προσεκτική, συστηματική μελέτη, διερεύνηση και συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα τρόφιμα και τα συστατικά τους.

Τι είναι η Βιομηχανία Τροφίμων;

Η παραγωγή τροφίμων είναι η μαζική παραγωγή προϊόντων διατροφής από ακατέργαστες ζωικές και φυτικές ύλες, χρησιμοποιώντας αρχές της τεχνολογίας τροφίμων.

Τι είναι η Ανάπτυξη Προϊόντος;

Ανάπτυξη προϊόντος είναι η δημιουργία νέων γεύσεων, χρωμάτων ή ποικιλιών υπαρχόντων προϊόντων ή/και η δημιουργία εντελώς νέων προϊόντων.

Τι είναι η διασφάλιση ποιότητας και ο ποιοτικός έλεγχος;

Τόσο η διασφάλιση ποιότητας όσο και ο ποιοτικός έλεγχος περιλαμβάνουν τη διαδικασία διασφάλισης ότι τα προϊόντα κατασκευάζονται σωστά και ότι τα συστατικά και τα τελικά προϊόντα ελέγχονται και πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας.

Τι είναι ο κανονισμός για τα τρόφιμα;

Η ρύθμιση των τροφίμων είναι η διαδικασία καθορισμού προτύπων για τα προϊόντα, καθορισμού της ασφάλειας και επιθεώρησης προϊόντων. Οι κανονισμοί ορίζονται από τις κυβερνήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Να γιατί πρέπει να συνηθίσετε να διασκεδάζετε περισσότερο

Πώς η τεχνολογία συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προστάτη;

Από τα εμβόλια στην τεχνητή νοημοσύνη: Νέα όπλα στη μάχη κατά του καρκίνου

Γιατί η ρομποτική χειρουργική αποτελεί την επανάσταση της ιατρικής τεχνολογίας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι και πώς γίνεται η τεχνητή μεταμόσχευση κερατοειδούς;

Mεταμόσχευση κερατοειδούς: Σε ορισμένα μάτια, μια παραδοσιακή μεταμόσχευση κερατοειδούς έχει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό επιτυχίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί συχνά να πραγματοποιηθεί τεχνητή μεταμόσχευση κερατοειδούς. 

Ο αντίκτυπος των τεχνολογικών εξελίξεων στην υγειονομική περίθαλψη

Ενδυνάμωση υγείας: Ο αντίκτυπος των τεχνολογικών προόδων στην υγειονομική περίθαλψη ήταν βαθύς, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο παροχής και εμπειρίας της υγειονομικής περίθαλψης.

Πώς η φυσική κατάσταση βελτιώνεται με την χρήση της τεχνολογίας;

Άσκηση: Η τεχνολογία της προπόνησης έχει ξεπεράσει τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, παρέχοντας στα άτομα τα εργαλεία και τα κίνητρα που χρειάζονται για να οδηγήσουν ενεργό και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πώς η τεχνολογία συμβάλλει στην διαχείριση του διαβήτη;

Διαβήτης: Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογικών εργαλείων σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του διαβήτη μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια, την ευκολία και τη συνολική ποιότητα ζωής για τα άτομα που ζουν με διαβήτη.

ΜΕΘ: Πώς η ιατρική τεχνολογία βοηθά τους ασθενείς εντατικής θεραπείας

ΜΕΘ: Η ενσωμάτωση της ιατρικής τεχνολογίας στην εντατική θεραπεία όχι μόνο βελτιώνει τα αποτελέσματα των ασθενών αλλά και εξορθολογίζει τις ροές εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας.

Smartwatch εντοπίζει την κολπική μαρμαρυγή

Μια ερευνητική ομάδα ανέπτυξε ένα συνταγογραφούμενο ρολόι χειρός που παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη και χρησιμοποιεί έναν μοναδικό αλγόριθμο για την ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής. 

Εκτυπώσιμα εμφυτεύματα για ιστούς και οστά

Βιοϊατρική: Τα πολυμερή με βάση την ντοπαμίνη δεν είναι κατάλληλα μόνο για προσκόλληση ιστού: Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη λειτουργικών επιφανειών, αντιβακτηριακών υλικών και έξυπνων επικαλύψεων με ειδικές λειτουργίες.