Τεχνολογία

Τεχνολογία: Συνεργασία εταιρειών για τη διασφάλιση ερευνητικών ιατρικών προγραμμάτων

Τεχνολογία: Συνεργασία εταιρειών για τη διασφάλιση ερευνητικών ιατρικών προγραμμάτων

Τεχνολογία: Έρευνα δείχνει ότι υπάρχει συστημική εκπροσώπηση γυναικών και πληθυσμών με πόρους, όπως οι Ισπανόφωνοι και οι έγχρωμοι συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές. Εκπαιδεύοντας γιατρούς, η συνεργασία εταιρειών, συμβάλλει στο να γεφυρωθούν τα υπάρχοντα εμπόδια στη συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές.

Η νέα συνεργασία θα παρέχει εκπαίδευση ιατρών για τη βελτίωση της ποικιλομορφίας στις κλινικές δοκιμές. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε εκπροσωπούμενες ομάδες συμπεριλαμβανομένων γυναικών, έγχρωμων, ιθαγενών Αμερικανών, Ασιατών, Νοτιοασιατών, Ισπανόφωνων και καρδιολόγων. Παρέχει ευκαιρίες σε εκπροσωπούμενους γιατρούς να λάβουν εκπαίδευση σχετικά με τη διαδικασία των κλινικών δοκιμών, να μάθουν νέες δεξιότητες, να επεκτείνουν τα δίκτυά τους και να αυξήσουν την προβολή με τους συνεργάτες του κλάδου.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους

Η Abbott ανακοίνωσε σήμερα μια νέα συνεργασία με το Women as One για να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για την εκπαίδευση περισσότερων εκπροσωπούμενων γιατρών για να συνεχίσουν την έρευνα κλινικών δοκιμών και να βοηθήσουν στη στρατολόγηση συμμετεχόντων σε κλινικές δοκιμές από ιστορικά εκπροσωπούμενες ομάδες. Το Women as One είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με αποστολή να προωθεί τα ταλέντα στην ιατρική παρέχοντας στις γυναίκες γιατρούς μοναδικές επαγγελματικές ευκαιρίες. Η Abbott παρείχε χρηματοδότηση για την ανάπτυξη ενός νέου προγράμματος που ονομάζεται CLIMB Research, το οποίο παρέχει εκπαίδευση δεξιοτήτων σε καρδιολόγους που εκπροσωπούνται. Το νέο πρόγραμμα βασίζεται στην πρωτοβουλία του Abbott για την ποικιλομορφία στις κλινικές δοκιμές που ιδρύθηκε το 2021 για την περαιτέρω ανάπτυξη και δημιουργία ενός πιο περιεκτικού οικοσυστήματος κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ.

Έρευνα δείχνει ότι υπάρχει συστημική εκπροσώπηση γυναικών και πληθυσμών με πόρους, όπως οι Ισπανόφωνοι και οι έγχρωμοι συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές. Εκπαιδεύοντας γιατρούς, η Abbott, σε συνδυασμό με το Women as One, συμβάλλει στο να γεφυρωθούν τα κενά και να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα εμπόδια στη συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές: έλλειψη εμπιστοσύνης, έλλειψη πρόσβασης, έλλειψη κατανόησης και έλλειψη κοινής γλώσσας. Μέσα από έξι μηνιαίες συνεδρίες, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό οδηγιών, ανασκοπήσεων περιπτώσεων και ομαδικών συζητήσεων, οι συμμετέχοντες στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα CLIMB Research Skills θα λάβουν:

  • Παγκόσμια σύνδεση μεταξύ των εκπροσωπούμενων γιατρών
  • Θα μάθουν νέες δεξιότητες, θα επεκτείνουν τα δίκτυά τους
  • θα αυξήσουν την προβολή με τους συνεργάτες του κλάδου

Το βελτιωμένο πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει διάσημους προσκεκλημένους καθηγητές και εκπαίδευση σε έρευνα, όπως η επίβλεψη πρωτοκόλλου καλής κλινικής πρακτικής (GCP), η αναφορά θεσμικής επιτροπής αναθεώρησης, διαχείριση ασφάλειας και πρακτικές εφαρμογές στο περιβάλλον κλινικών δοκιμών.

Η συνεργασία με το Women as One είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην ευρεία εταιρική πρωτοβουλία της Abbott που έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της ποικιλομορφίας στην ιατρική έρευνα. Βασικό επίκεντρο των προσπαθειών της εταιρείας είναι να αυξήσει τον αριθμό των διαφορετικών ερευνητών που οδηγούν τους χώρους δοκιμών, μια κατάσταση που συνδυάζει τις προκλήσεις της αύξησης της εγγραφής σε κλινικές μελέτες. Η Abbott χρηματοδότησε 150.000 $ για το ερευνητικό πρόγραμμα CLIMB, το οποίο προσθέτει περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια που έχει δεσμεύσει η Abbott από πέρυσι, το οποίο περιλαμβάνει σχεδόν 300 υποτροφίες σε ιατρικές σχολές σε ιστορικά σχολές και πανεπιστήμια (HBCU’s) και μειονοτικές νοσηλευτικές ενώσεις.

Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει μια Ιατρική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ποικιλομορφία στις Κλινικές Δοκιμές και έχει αφιερώσει χρηματοδότηση για να αυξήσει την εγγραφή της διαφορετικότητας στις δοκιμές Abbott. “Οι γυναίκες και οι εκπροσωπούμενες ομάδες πολύ συχνά απουσιάζουν από δραστηριότητες που καθοδηγούνται από τη βιομηχανία. Η ενίσχυση της εκπροσώπησης αυτών των ομάδων που οδηγούν σε κλινικές δοκιμές θα έχει άμεσο αντίκτυπο στον αριθμό των διαφορετικών συμμετεχόντων στις δοκιμές”, δήλωσε η Roxana Mehran, M.D.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα καλύτερα επιθέματα νικοτίνης που αντικαθιστούν το κάπνισμα;

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η αποκατάσταση του πλανήτη αφορά και την υγεία

Πώς τα ηλεκτρικά scooter μπορούν να μας αλλάξουν την ζωή;

Ποιες είναι οι πιο καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες υγείας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.

Η εικονική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το ψυχοκοινωνικό στρες και το άγχος

Εικονική σωματική άσκηση: Τα αποτελέσματα έδειξαν μειωμένη απόκριση στο ψυχοκοινωνικό στρες και χαμηλότερα επίπεδα άγχους μετά την εικονική προπόνηση, συγκρίσιμα με αυτό που συμβαίνει μετά την πραγματική άσκηση.

Τι είναι η Τεχνολογία Υγείας και ποια τα πλεονεκτήματά της;

Health Tech: Λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, η ενσωμάτωση τόσο των φυσιολογικών ενδείξεων όσο και της αλγοριθμικής ανάλυσης μείωσε τη συχνότητα εμφάνισης ψευδών συναγερμών. Ως συνέπεια των μεγαλύτερων επενδύσεων στην τεχνολογία υγείας, προκύπτουν λιγότερα ιατρικά λάθη.