Τεχνολογία

Τεχνολογία: Πρόσβαση στην ιατρική τεχνολογία με χαμηλό κόστος

Τεχνολογία: Πρόσβαση στην ιατρική τεχνολογία με χαμηλό κόστος

Τεχνολογία: Το κόστος περίθαλψης έχει αυξηθεί σε επίπεδα ταχύτερα από το ποσοστό του μισθού αυξάνεται, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθενείς πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της διαχείρισης της υγείας τους ή της κάλυψης των βασικών τους αναγκών.

Ενώ πολυάριθμες μελέτες έχουν συζητήσει τον επιζήμιο αντίκτυπο του υψηλού κόστους υγειονομικής περίθαλψης – στην πρόσβαση των ασθενών, την εμπειρία και τα αποτελέσματα – η πολιτική και η τεχνολογική καινοτομία έχουν κάνει ελάχιστα για την καταπολέμηση του προβλήματος. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα ισχυρό, διαλειτουργικό δίκτυο πληρωτών, διαχειριστών παροχών φαρμακείου (PBM), προμηθευτών ηλεκτρονικών αρχείων υγείας (EHR) και συστημάτων υγείας που θα συνεργαστούν για τη συγκέντρωση σημαντικών δεδομένων ασθενών και την παράδοση τους όταν και όπου έχει μεγαλύτερη σημασία. Ενσωματώνοντας αξιόπιστα δεδομένα κόστους και κάλυψης στις ροές εργασιών λήψης αποφάσεων, μπορούμε να μειώσουμε το συνολικό κόστος της φροντίδας βελτιώνοντας παράλληλα τη συμμόρφωση και τα αποτελέσματα.

Χαμηλό κόστος στην υγειονομική περίθαλψη με την εξέλιξη της τεχνολογίας

Σήμερα, περισσότεροι Αμερικανοί καλύπτονται από ασφάλιση από ποτέ, αλλά πολλοί είναι σε προγράμματα υψηλής έκπτωσης που απαιτούν χιλιάδες δολάρια αμοιβής ασθενών πριν ξεκινήσει η ασφάλιση. Επιπλέον, το κόστος περίθαλψης έχει αυξηθεί σε επίπεδα ταχύτερα από το ποσοστό του μισθού αυξάνεται, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθενείς πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της διαχείρισης της υγείας τους ή της κάλυψης των βασικών τους αναγκών. Η έρευνα δείχνει ότι το αυξημένο κόστος οδηγεί σε επιζήμιες συμπεριφορές, συμπεριλαμβανομένης της περιορισμένης συμμόρφωσης στα σχέδια φροντίδας ή της συνολικής παράλειψης φροντίδας. Αυτό προκαλεί ένα κυκλικό μοτίβο χειρότερων αποτελεσμάτων υγείας για όσους χρειάζονται περισσότερο φροντίδα.

Εξετάζοντας τις συμπεριφορές των καταναλωτών από άλλες αγορές, γνωρίζουμε ότι η επιλογή επιτρέπει την καλύτερη συνειδητοποίηση των επιλογών, τον ανταγωνισμό μεταξύ των προσφορών και την ικανοποίηση των καταναλωτών. Αλλά η επιλογή στην υγειονομική περίθαλψη συχνά περιορίζεται από αδιαφανή συστήματα ή σχέδια σχεδίων που αλλάζουν συχνά. Κανένας ασθενής ή πάροχος δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα τεράστια δεδομένα για να κατανοήσει το κόστος μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και στη συνέχεια να κάνει μια εκπαιδευμένη επιλογή.

Εκτός από την υποστήριξη πολιτικής που επιτρέπει καλύτερη διαλειτουργικότητα και διαφάνεια τιμών, πρέπει να δημιουργήσουμε την υποδομή για την παροχή ακριβών δεδομένων στο σημείο παροχής φροντίδας, έτσι ώστε οι πάροχοι και οι ασθενείς να μπορούν να έχουν ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με τις καλυπτόμενες επιλογές, την οικονομική προσιτότητα και τον προγραμματισμό φροντίδας. Παρέχοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ειδικά για τον ασθενή από σχέδια υγείας και PBM απευθείας στις ροές εργασιών περίθαλψης, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα στο οποίο η επιλογή καλυμμένων, προσιτών επιλογών φροντίδας είναι ο κανόνας.

Ευτυχώς, η μετάβαση στη λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο, με ενημέρωση έχει επικρατήσει στον χώρο του φαρμακείου. Το Επίδομα Συνταγογράφησης Πραγματικού Χρόνου (RTPB) είναι μια υποχρεωτική δυνατότητα για τα προγράμματα EHR και Medicare Part D, παρέχοντας σημαντικές οπισθοπορείες για την ευρύτερη κίνηση διαφάνειας των τιμών. Το RTPB βοηθά τους παρόχους να βρουν επιλογές φαρμάκων χαμηλού κόστους (ακόμη και χωρίς κόστος) για τους ασθενείς τους, αποφεύγοντας την προηγούμενη εξουσιοδότηση και επιλέγοντας πιο βολικές επιλογές εκπλήρωσης (ταχυδρομική παραγγελία, λιανική κ.λπ.).

Αλλά το RTPB είναι μόνο η αρχή. Η πίεση αυξάνεται λόγω της ζήτησης των καταναλωτών και της νομοθεσίας, ενισχύοντας την ανάγκη για πλήρη διαφάνεια σχετικά με το κόστος και την κάλυψη των ασθενών. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες για τους ασθενείς – συμπεριλαμβανομένων των κενών στις ειδοποιήσεις περίθαλψης, του κόστους των ειδικών και του εργαστηρίου, των λεπτομερειών φαρμακείου και ιατρικών παροχών και των απαιτήσεων προηγούμενης εξουσιοδότησης – μπορούν όλα να διαδραματίσουν ρόλο στο να αποκτήσουν οι ασθενείς φθηνότερες, καλυμμένες επιλογές φροντίδας τις οποίες μπορούν να τηρούν.

Ως κλάδος, πρέπει να ενωθούμε και να οικοδομήσουμε το δίκτυο για να κάνουμε αυτό το επίπεδο διαφάνειας πραγματικότητα – επιτρέποντας την επιλογή όσον αφορά τη φροντίδα των ασθενών. Η Arrive Health, η οποία συνεργάζεται με κορυφαία σχέδια υγείας, PBM, προμηθευτές EHR και συστήματα υγείας, πρωτοστατεί στη μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης, στη δημιουργία πιο αποτελεσματικών διαδικασιών παραγγελιών και στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων υγείας. Η τελευταία τους λευκή βίβλος, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Fierce Healthcare, εμβαθύνει στην πρόκληση της βελτίωσης της πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή φροντίδα και παρουσιάζει απόψεις από διακεκριμένους ειδικούς του κλάδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ήρθε η ώρα να αποσυνδεθείτε για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Η Σιγκαπούρη θα δοκιμάσει νέες τεχνολογίες υγείας με χρηματοδότηση 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων

Νέα τεχνολογία για την απεικόνιση δεσμίδων αξονικών ινών στον αμφιβληστροειδή για την έγκαιρη διάγνωση οπτικών νευροπαθειών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι ο χειρουργός τεχνολόγος;

Τεχνολογία: Τα καθήκοντα του χειρουργού τεχνολόγου περιλαμβάνουν την προετοιμασία χειρουργικών αιθουσών και ασθενών για χειρουργική επέμβαση και βοήθεια κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.

Η τεχνολογία αλλάζει την υγεία των δοντιών

Οδοντιατρική: Όπως και στην περίπτωση άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, οι ανατρεπτικές καινοτομίες θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο θα ασκείται η οδοντιατρική και στο πώς οι ασθενείς θα φροντίζουν τον εαυτό τους στο μέλλον.

Τεχνολογία και το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης

Υγεία: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ορίζει την τεχνολογία υγείας ως την εφαρμογή οργανωμένων γνώσεων και δεξιοτήτων με τη μορφή φαρμάκων, ιατρικών συσκευών, εμβολίων, διαδικασιών και συστημάτων που αναπτύχθηκαν για την επίλυση ενός προβλήματος υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.