Τεχνολογία

Τεχνολογία: Πώς η τεχνολογία βελτιώνει τον τρόπο που τρώμε;

Τεχνολογία: Πώς η τεχνολογία βελτιώνει τον τρόπο που τρώμε;

Τεχνολογία: Οι συναρπαστικές εξελίξεις στην τεχνολογία αλλάζουν γρήγορα και βελτιώνουν τον τρόπο που τρώμε.

Με τα αυξανόμενα ποσοστά παχυσαρκίας και ένα έθνος εθισμένο στα ανθυγιεινά τρόφιμα, υπάρχει προφανής ανάγκη βελτίωσης των διατροφικών συνηθειών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας, και η διατροφή φαίνεται να είναι ένας άλλος τομέας που επηρεάζεται γρήγορα από την επιστήμη. Αυτές οι συναρπαστικές εξελίξεις στην τεχνολογία αλλάζουν γρήγορα και βελτιώνουν τον τρόπο που τρώμε.

Αύξηση των Food Scanners

Υπάρχει πλέον μια ποικιλία σαρωτών τροφίμων στην αγορά που μπορούν να παρέχουν στους καταναλωτές σημαντικές διατροφικές πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα που καταναλώνουν. Οι Tech Times περιγράφουν μοριακούς αισθητήρες που μπορούν να σαρώσουν τρόφιμα για να αποκαλύψουν μια ποικιλία σημαντικών πληροφοριών. Μπορούν να διαβάσουν γραμμικούς κώδικες για να απαριθμήσουν τα συστατικά ενός προϊόντος ή να δώσουν τη θρεπτική αξία ενός συγκεκριμένου τύπου τροφίμου.

Ενώ αυτοί οι σαρωτές μπορούν προς το παρόν να σαρώσουν μόνο ομοιογενή τρόφιμα, όπως ένα κομμάτι κοτόπουλο ή ένα συμπαγές κομμάτι τυρί, οι σαρωτές του μέλλοντος ενδέχεται να μπορούν να σαρώσουν πιο σύνθετους τύπους τροφίμων, όπως πίτσα ή σάντουιτς. Τελικά οι καταναλωτές μπορεί να μπορούν να έχουν ενσωματωμένους σαρωτές στα τηλέφωνά τους που θα σαρώνουν αντικείμενα ενώ ψωνίζουν από το παντοπωλείο. Ο σαρωτής θα έλεγε στους πελάτες ακριβώς τι είδους ψάρι παίρνουν, πόσο καιρό έχει καταψυχθεί και εάν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Περισσότερες εφαρμογές Delivery Food

Μια απίστευτη ποικιλία εφαρμογών έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει τους πελάτες να αποφεύγουν τις μεγάλες ουρές στα αγαπημένα τους εστιατόρια παραγγέλνοντας φαγητό στο διαδίκτυο. Μερικές εφαρμογές που έχουν συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή περιλαμβάνουν το GrubHub, το DoorDash και το UberEats. Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν από το μενού και να παραλάβουν νόστιμο φαγητό στην πόρτα τους χωρίς καν να επικοινωνήσουν απευθείας με κανέναν από το εστιατόριο. Αυτό θα επιτρέψει στα πολυάσχολα άτομα να τρώνε υγιεινά χωρίς να ξοδεύουν πολύ χρόνο.

Υπάρχουν ακόμη και εφαρμογές για παιδιά που τα βοηθούν να κατανοήσουν τη σημασία της διατροφής σε νεαρή ηλικία. Υπάρχουν εφαρμογές που βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ γυμναστικής και φαγητού, ακόμη και μια εφαρμογή για τον προγραμματισμό ενός υγιεινού πικνίκ. Υπάρχουν εφαρμογές σχεδιασμένες για παιδιά ηλικίας έως δύο ετών που τα βοηθούν να αναγνωρίζουν τα λαχανικά και τα διατροφικά τους οφέλη.

Η χρήση της νανοσυσκευασίας

Η Βιομηχανία Τροφίμων Ασίας-Ειρηνικού αναφέρει πολλά οφέλη από τη νανοσυσκευασία. Μερικά περιλαμβάνουν τη συντήρηση των τροφίμων και την παράταση της διάρκειας ζωής. Συγκεκριμένοι τύποι νανοσυσκευασίας μπορούν ακόμη και να προστατεύσουν τα τρόφιμα από παραποίηση και να υποδηλώνουν την παρουσία μολυσματικών ουσιών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές όχι μόνο να εξοικονομήσουν χρήματα αποτρέποντας την αλλοίωση αλλά πιθανώς ακόμη και να βελτιώσει τη φρεσκάδα και να διατηρήσει τη θρεπτική αξία των τροφίμων.

Πρόοδοι στη Γεωργική Βιοτεχνολογία

Η καλή διατροφή πρέπει να ξεκινά από την πηγή, και αυτό περιλαμβάνει τις τεχνολογικές εξελίξεις στη γεωργική βιοτεχνολογία. Σύμφωνα με την ισορροπία, οι επιστήμονες δημιουργούν πλέον τροφές με αυξημένη θρεπτική αξία. Ένα παράδειγμα αυτού του τύπου τροποποίησης περιλαμβάνει αυτό που ονομάζεται Golden Rice. Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος ρυζιού περιέχει βήτα-καροτίνη, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους που τρώνε το ρύζι να παράγουν περισσότερη βιταμίνη Α στο σώμα τους. Εκτός από τα συμπληρώματα θρεπτικών συστατικών, η γεωργική πρόοδος περιλαμβάνει γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν σε ακραία ξηρασία ή κρύο.

Αύξηση των Food Tech Startups

Επί του παρόντος, υπάρχει μια έκρηξη στις εταιρείες τεχνολογίας τροφίμων που παρέχουν τα πάντα, από τη σύνδεση σεφ με εστιατόρια μέχρι να βοηθήσουν τους καταναλωτές να καλλιεργήσουν τα δικά τους προϊόντα σχεδόν οπουδήποτε. Το Startup Grind παραθέτει αρκετές καταπληκτικές startups για φαγητό. Το Kitchensurfing και το Feastly συνδέουν μια ποικιλία από προσωπικούς σεφ και υπηρεσίες τροφοδοσίας με προσωπικούς πελάτες, ενώ τα Grove Labs and Sprouts βοηθούν τους πελάτες να χτίσουν κήπους και να παράγουν ποιοτικό φαγητό στα σπίτια τους.

Η προηγμένη τεχνολογία θα βοηθήσει στην καλλιέργεια τροφίμων υψηλής ποιότητας, στην αποθήκευση και στη συντήρησή τους για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια θα τα παραδώσει στην πόρτα του καταναλωτή με την ευκολία μιας εφαρμογής. Αυτές οι εκπληκτικές εξελίξεις στην τεχνολογία τροφίμων και διατροφής είναι πιθανότατα μόνο η αρχή αυτού που θα δούμε στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βελτιώσει τη φροντίδα της ψυχικής υγείας βοηθώντας τους γιατρούς να αναλύουν τις απαντήσεις των ασθενών

Πώς η ιατρική τεχνολογία βελτιώνει την υγεία μας;

Η τηλεϊατρική μειώνει τις μεταφορές στο νοσοκομείο για πολύ άρρωστα παιδιά σε αγροτικά, κοινοτικά τμήματα επειγόντων περιστατικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ιατρική τεχνολογία βοηθά την ανθρωπιστική δράση

Ανθρωπισμός τηλεϊατρική: Οι ιατρικές συσκευές σώζουν ζωές σε ένα συνηθισμένο περιβάλλον, αλλά σε μια ανθρωπιστική κρίση, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην παροχή φροντίδας που απαιτείται επειγόντως. 

Τι είναι αυτό που κάνει την εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας την καλύτερη επιλογή;

Εμφύτευση βαλβίδα: Οι καινοτόμες τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης αναδιαμορφώνουν τις θεραπευτικές προσεγγίσεις, παρέχοντας λιγότερο επεμβατικές και πιο ασθενοκεντρικές επιλογές.