Τεχνολογία

Τεχνολογία: Πώς η ψηφιακή τεχνολογία συμβάλλει στην ιατρική επιστήμη;

Τεχνολογία: Πώς η ψηφιακή τεχνολογία συμβάλλει στην ιατρική επιστήμη;

Τεχνολογία: Η ψηφιοποίηση των ιατρικών συσκευών ενθαρρύνει τους εργαζόμενους ιατρικής τεχνολογίας να προσφέρουν αξία για τους παρόχους και τους ασθενείς με συσκευές και ψηφιακά δεδομένα.

Η παγκόσμια βιομηχανία ιατρικών συσκευών υφίσταται μια σημαντική μεταμόρφωση στα επιχειρηματικά μοντέλα, την υιοθέτηση τεχνολογίας και τις προσεγγίσεις παροχής φροντίδας. Η ψηφιοποίηση των ιατρικών συσκευών ενθαρρύνει τους εργαζόμενους ιατρικής τεχνολογίας να προσφέρουν αξία για τους παρόχους και τους ασθενείς με συσκευές και ψηφιακά δεδομένα. Αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, όπως παιχνίδια στη πλατφόρμα και ολιστικές προσεγγίσεις παροχής φροντίδας που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς ιατρικών συσκευών. Σύμφωνα με ένα φιλόδοξο σενάριο, η αγορά πιθανότατα θα φτάσει τα 464,54 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2022 από 425,21 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Ψηφιακή Τεχνολογία

“Η άνευ προηγουμένου έλλειψη εργατικού δυναμικού λόγω της πανδημίας COVID-19 θα ωθήσει τα νοσοκομεία να αναζητήσουν και να υιοθετήσουν λύσεις λειτουργικής και κλινικής αποτελεσματικότητας”, δήλωσε ο Suchismita Das, Ανώτερος Αναλυτής Βιομηχανίας Healthcare & Life Sciences της Frost & Sullivan. “Επιπλέον, οι προσφορές “insight-as-a-service” θα αναδυθούν καθώς οι πρωτοπόρες εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας μεταμορφώνονται σε παίκτες τεχνολογίας υγείας ενώ αναζητούν το επόμενο επίπεδο ανάπτυξης μέσω των στρατηγικών τους στην πλατφόρμα.” Ο Das πρόσθεσε: “Η είσοδος ανατρεπτικών νεοφυών επιχειρήσεων και εταιρειών καθαρής τεχνολογίας στον χώρο παροχής φροντίδας έχει εντείνει τον ανταγωνισμό. Ως αποτέλεσμα, οι κολοσσοί της ιατρικής τεχνολογίας διερευνούν επιλογές για τη δημιουργία περιουσιακών στοιχείων στην ψηφιακή αρένα μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών για καλύτερο ανταγωνισμό και να διατηρήσει την αύξηση των εσόδων”.

Τα νοσοκομεία που αυξάνουν τις επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας θα παρουσιάσουν ευκαιρίες για τους συμμετέχοντες στην αγορά ιατροτεχνολογικών προϊόντων, όπως:

  • Οι εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας θα πρέπει να επανασχεδιάσουν τα χαρτοφυλάκια προϊόντων τους για να ανταποκρίνονται στις προσαρμοσμένες ανάγκες των περιπατητικής χειρουργικής κέντρων (ASC) όσον αφορά τις κλινικές προδιαγραφές, τους περιορισμούς προϋπολογισμού και τις παραλλαγές σχεδιασμού των υπαρχουσών συσκευών.

  • Οι πωλητές ψηφιακών λειτουργικών αιθουσών (OR) μπορούν να συνάψουν συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας για να προωθήσουν τις ψηφιακές λύσεις OR μέσω των καναλιών αυτών των μεγάλων εταιρειών, ενώ οι εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας μπορούν να προσφέρουν ένα ολιστικό σύνολο λύσεων για τους παρόχους.
  • Οι κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) της Ιατρικής τεχνολογίας μπορούν να στοχεύσουν τους παρόχους γυναικείας υγείας και να τις βοηθήσουν να προσφέρουν ολιστική, εξατομικευμένη φροντίδα για τις ανάγκες υγείας των γυναικών χρησιμοποιώντας τις λύσεις συσκευών τους σε διάφορα στάδια της ζωής μιας γυναίκας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς λειτουργούν οι ραδιοσυχνότητες στη θεραπεία των κιρσών;

Μπορεί ο υπερβολικός χρόνος στην οθόνη να αυξήσει τις πιθανότητες OCD;

Πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε το άσθμα μέσω της τεχνολογίας;

Η χρήση της ιατρικής τεχνολογίας συμβάλλει στην αυτοφροντίδα μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα έξυπνα ρολόγια βοηθούν στην προστασία της υγείας

Ανάλογα το μοντέλο έχουν εισαχθεί επίσης τεχνολογίες για καλύτερη επίγνωση του κύκλου ύπνου ώστε να προσαρμόσουν τον τρόπο που κοιμούνται. Αυτό περιλαμβάνει μια λειτουργία Sleep Breathing Awareness που εντοπίζει αναπνευστικές ιδιαιτερότητες κατά τη διάρκεια του ύπνου, δίνοντας στον χρήστη πρόσθετες πληροφορίες για την αναπνευστική του υγεία την ώρα που κοιμάται.

Ο σημαντικός ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή διατροφή

AI διατροφή: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει επηρεάσει σημαντικά τον τομέα της υγιεινής διατροφής, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε, διαχειριζόμαστε και προάγουμε την ευημερία.