Τεχνολογία

Τεχνολογία: Πώς έχει εξελιχθεί η τεχνολογία της υγείας στη Νότια Αφρική;

Τεχνολογία: Πώς έχει εξελιχθεί η τεχνολογία της υγείας στη Νότια Αφρική;

Τεχνολογία: Υπάρχει μια έκρηξη καινοτομίας στους τεχνολογικούς χώρους της υγειονομικής περίθαλψης καθώς οι οργανισμοί υιοθετούν μια σειρά από αναδυόμενες τεχνολογίες.

Ο γρήγορος ψηφιακός μετασχηματισμός βρίσκεται σε εξέλιξη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης της Νότιας Αφρικής και, με όραμα για τη βελτίωση της πρόσβασης και τη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών, την υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας και την εξοικονόμηση κόστους, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης της χώρας αναδιαμορφώνουν το ταξίδι των ασθενών και θέτουν τις ψηφιακές βάσεις για το μέλλον.

Πώς βοηθάει η τεχνολογία την υγειονομική περίθαλψη της Νότιας Αφρικής;

«Υπάρχει μια έκρηξη καινοτομίας στους τεχνολογικούς χώρους της υγειονομικής περίθαλψης καθώς οι οργανισμοί υιοθετούν μια σειρά από αναδυόμενες τεχνολογίες», λέει ο Raymond Plotz, CIO της Mediclinic Southern Africa. «Υπάρχουν μοναδικές προκλήσεις καθώς οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης εξαρτώνται επί του παρόντος από παλαιού τύπου συστήματα που δεν μεταβαίνουν εύκολα και ομαλά σε ψηφιακές λύσεις και λύσεις που βασίζονται στο cloud.

«Επίσης, τα συστήματά μας χειρίζονται τόσο ευαίσθητα δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης και ασθενών που ο κλάδος δεν μπορεί να επιδοθεί σε σημαντικές διακοπές λειτουργίας ή ξαφνικές, σαρωτικές διακοπές», προσθέτει ο Plotz. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και ενθαρρυντικές ευκαιρίες για ευέλικτους εργαζόμενους στην τεχνολογία που λύνουν προβλήματα στην αιχμή του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Επί του παρόντος, οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές δεξιότητες της SA Healthcare είναι οι ακόλουθες:
• Επιστήμη των υπολογιστών
• Τεχνολογία της πληροφορίας
• SQL
• Πληροφοριακά συστήματα
• Ανάλυση δεδομένων
• Ευκίνητη μεθοδολογία
• Διαχείριση έργου
• Βελτίωση της διαδικασίας

• Τεχνική υποστήριξη

• C# και Python

Η Gilienne Engel, Talent Manager στη Mediclinic λέει, «Για έμπειρους και ανερχόμενους επαγγελματίες της τεχνολογίας, όπως Αρχιτέκτονες Λύσεων και Συστημάτων, Μηχανικούς Λογισμικού, Αναλυτές Συστημάτων Δεδομένων και Επιχειρήσεων, Υπεύθυνους Ασφάλειας Πληροφοριών, Αναλυτές Εφαρμογών και Επιστήμονες Δεδομένων, υπάρχει ένα πλούσιο, ανοιχτό πεδίο στο ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης για να χαράξει συναρπαστικές και σκόπιμες επαγγελματικές διαδρομές», λέει η Gilienne Engel, υπεύθυνη ταλέντων στη Mediclinic.

Ο Engel προσθέτει ότι ενώ η Mediclinic είναι πάντα σε επιφυλακή για ταλέντα τεχνολογίας με εμπειρία σε πρότυπα όπως το HL7 (Health Level 7) και το FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources), υπάρχουν ακόμα σημαντικές ευκαιρίες για εκείνους τους επαγγελματίες ΤΠΕ που θέλουν να αλλάξουν κλάδους και να μέρος του ψηφιακού μετασχηματισμού της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Engel λέει, «Για ένα άτομο με τις κατάλληλες δεξιότητες και εμπειρία στις ΤΠΕ, η έκθεση στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να αποκτηθεί στην εργασία και δεν είναι απαραίτητα απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου», λέει ο Engel. «Πολλά ανταγωνιστικά ραντεβού για ρόλους όπως Αναλυτές Συστημάτων και Προγραμματιστές Συστημάτων αναφέρουν την «πείρα στον τομέα της υγείας» ως πλεονέκτημα, αλλά όχι ως προϋπόθεση, για να κερδίσετε τη δουλειά».

Αυτό που έχει να προσφέρει η τεχνολογία της πληροφορίας στον τομέα της υγείας είναι σχετικές και ενδιαφέρουσες τεχνολογικές πλατφόρμες που θα τους επιτρέψουν να διατηρήσουν τις δεξιότητές τους φρέσκες και να αμφισβητήσουν τις ικανότητές τους επίλυσης προβλημάτων και καινοτομίας.

«Αυτός είναι ένας τομέας ΤΠΕ που τείνει να προσελκύει εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας που θέλουν να εργαστούν με σκοπό», λέει ο Plotz. «Η ομάδα μας στο Mediclinic ICT είναι σθεναρά ευθυγραμμισμένη με τις αξίες της εταιρείας μας και υπάρχει μια έντονη αίσθηση κάθε μέρα ότι δεν κάνουμε απλώς δουλειά «back-office», αλλά πρωτοπορούμε νέα και καλύτερα μονοπάτια για ασθενείς και επαγγελματίες υγείας μέσω των έργων ΤΠΕ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ελέγξτε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε καθημερινά

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να ανιχνεύσει τον κορωνοϊό;

Η τεχνολογία αναδιαμορφώνει το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης στα ΗΑΕ

Ποια καινούργια τεχνολογικά μέσα βελτιώνουν την ιατρική περίθαλψη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να επιταχύνει την υιοθέτηση της τετραήμερης εργασίας.

Ωστόσο, ορισμένοι κλάδοι θα επωφεληθούν από την εν λόγω τεχνολογία περισσότερο από άλλους – κυρίως εκείνοι που είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν εργαλεία γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για εργασίες, όπως η ανάπτυξη λογισμικού, η δημιουργία περιεχομένου, το μάρκετινγκ και οι νομικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την Φου.

Τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος

AI ήπαρ: Η πιλοτική τεχνολογία μπορεί να είναι σε θέση να δώσει στους γιατρούς κρίσιμες πληροφορίες για να εξετάσουν τους ασθενείς πιο προσεκτικά και έτσι να προσφέρει πιο εξατομικευμένη φροντίδα.