Τεχνολογία

Τεχνολογία: Ποιο είναι το μέλλον των σχέσεων κρατών και παγκόσμιων εταιρειών τεχνολογίας

Τεχνολογία: Ποιο είναι το μέλλον των σχέσεων κρατών και παγκόσμιων εταιρειών τεχνολογίας

Τεχνολογία: Εάν οι εδαφικές ή κρατικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει "splinternet" ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.

Τον τελευταίο χρόνο, ο παγκόσμιος ιστός έχει αρχίσει να φαίνεται λιγότερο παγκόσμιος. Η Ευρώπη επιβάλλει κανονισμούς που θα μπορούσαν να φέρουν προσωρινές απαγορεύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ που παραβιάζουν τους νόμους της. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν στα πρόθυρα της απαγόρευσης των TikTok και WeChat, αν και η νέα κυβέρνηση του Μπάιντεν επανεξετάζει αυτήν την κίνηση. Η Ινδία, η οποία απαγόρευσε αυτές τις δύο εφαρμογές, καθώς και δεκάδες άλλες, είναι τώρα αντιμέτωπη με το Twitter.

Και αυτό το μήνα, το Facebook (FB) συγκρούστηκε με την αυστραλιανή κυβέρνηση για έναν προτεινόμενο νόμο που θα απαιτούσε να πληρώνει τους εκδότες. Η εταιρεία αποφάσισε εν συντομία να αποτρέψει τους χρήστες να μοιράζονται ειδησεογραφικούς συνδέσμους στη χώρα ως απόκριση στο νόμο, με τη δυνατότητα να αλλάξει δραστικά τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας της από τη μία χώρα στην άλλη.

Στη συνέχεια, την Τρίτη (22/02), η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση και συμφώνησε να αποκαταστήσει τις σελίδες ειδήσεων. Ωστόσο, στην ανακοίνωσή της για τη συμφωνία, η εταιρεία του Facebook υπαινίχθηκε την πιθανότητα παρόμοιων συγκρούσεων στο μέλλον.

“Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ειδήσεις παγκοσμίως και να αντιστεκόμαστε στις προσπάθειες των ομίλων πολυμέσων να προωθήσουν ρυθμιστικά πλαίσια που δεν λαμβάνουν υπόψη την πραγματική ανταλλαγή αξίας μεταξύ εκδοτών και πλατφορμών όπως το Facebook”, δήλωσε ο Campbell Brown, αντιπρόεδρος παγκόσμιων συνεργασιών ειδήσεων στο Facebook. σε δήλωση του εχθές (22/02).

Αλλά, αν αυτές οι εδαφικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει “splinternet” ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.

“Νομίζω ότι υπάρχει μια παγκόσμια τάση κατακερματισμού του Διαδικτύου πολύ περισσότερο από ό, τι έχει κατακερματιστεί στο παρελθόν”, δήλωσε η Daphne Keller, διευθύντρια του προγράμματος για τη ρύθμιση της πλατφόρμας στο Κέντρο Πολιτικής στον κυβερνοχώρο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ των ΗΠΑ. Όπως έχουν δείξει πρόσφατα γεγονότα, μια πλατφόρμα δεν χρειάζεται να απαγορευτεί ή να απενεργοποιηθεί εντελώς για να συμβεί αυτός ο κατακερματισμός.

Σε απόκριση στην προσπάθεια της Αυστραλίας να καταβάλει χρήματα σε εκδότες, όταν το Facebook σταμάτησε να εμφανίζει συνδέσμους από καταστήματα ειδήσεων με τους Αυστραλούς χρήστες του, οι χρήστες εκτός της χώρας δεν μπορούσαν επίσης να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο από αυστραλιανά ειδησεογραφικά καταστήματα. Η προσωρινή κίνηση αντιτίθεται στην ίδια την αρχή του Διαδικτύου που χρησιμεύει ως εργαλείο για την ελεύθερη ροή πληροφοριών παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

WhatsApp: Θα απενεργοποιεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων για όσους χρήστες δεν συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους όρους

Apple: Γιατί καθυστερεί να λανσάρει τη μαγνητική μπαταρία iPhone 12s

Τεχνητή νοημοσύνη διαβάζει τα συναισθήματα των παιδιών καθώς μαθαίνουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μεθοδολογία καρδιαγγειακής θεραπείας στην Ινδία με την συμβολή της ιαπωνικής τεχνολογίας

Καρδιαγγειακή Θεραπεία: Η προληπτική παρέμβαση είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για αυτή την ασθένεια λόγω του αυξημένου κινδύνου αιφνίδιων καρδιακών ανακοπών και θανάτων και επειδή η εξέλιξη της νόσου είναι πολύ γρήγορη. 

Ξεπερνώντας τον οδοντιατρικό φόβο με το πάτημα μιας εφαρμογής

Οι ασθενείς μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους, να αναγνωρίζουν και να αμφισβητούν τις αρνητικές πεποιθήσεις τους και να δοκιμάζουν την ικανότητά τους να αντεπεξέλθουν καλύτερα στον οδοντίατρο.

Τεχνολογία υγείας: Ανακαλύψεις που έχουν αλλάξει τον κόσμο

Η συνεχής ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην υγειονομική περίθαλψη υπόσχεται όχι μόνο να παρατείνει τη ζωή αλλά να βελτιώσει την ποιότητά της, καθιστώντας την υγεία και την ευεξία πιο προσιτή και αποτελεσματική για όλους.

Βασίλης Βασιλόπουλος: "Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της ενημέρωσης"

Διατίθεται δωρεάν σε PDF μορφή στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Βιέννης και έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον ορισμό του τελικού κειμένου του κανονισμού.