Τεχνολογία

Τεχνολογία: Ποιο είναι το μέλλον των σχέσεων κρατών και παγκόσμιων εταιρειών τεχνολογίας

Τεχνολογία: Ποιο είναι το μέλλον των σχέσεων κρατών και παγκόσμιων εταιρειών τεχνολογίας

Τεχνολογία: Εάν οι εδαφικές ή κρατικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει "splinternet" ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.

Τον τελευταίο χρόνο, ο παγκόσμιος ιστός έχει αρχίσει να φαίνεται λιγότερο παγκόσμιος. Η Ευρώπη επιβάλλει κανονισμούς που θα μπορούσαν να φέρουν προσωρινές απαγορεύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ που παραβιάζουν τους νόμους της. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν στα πρόθυρα της απαγόρευσης των TikTok και WeChat, αν και η νέα κυβέρνηση του Μπάιντεν επανεξετάζει αυτήν την κίνηση. Η Ινδία, η οποία απαγόρευσε αυτές τις δύο εφαρμογές, καθώς και δεκάδες άλλες, είναι τώρα αντιμέτωπη με το Twitter.

Και αυτό το μήνα, το Facebook (FB) συγκρούστηκε με την αυστραλιανή κυβέρνηση για έναν προτεινόμενο νόμο που θα απαιτούσε να πληρώνει τους εκδότες. Η εταιρεία αποφάσισε εν συντομία να αποτρέψει τους χρήστες να μοιράζονται ειδησεογραφικούς συνδέσμους στη χώρα ως απόκριση στο νόμο, με τη δυνατότητα να αλλάξει δραστικά τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας της από τη μία χώρα στην άλλη.

Στη συνέχεια, την Τρίτη (22/02), η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση και συμφώνησε να αποκαταστήσει τις σελίδες ειδήσεων. Ωστόσο, στην ανακοίνωσή της για τη συμφωνία, η εταιρεία του Facebook υπαινίχθηκε την πιθανότητα παρόμοιων συγκρούσεων στο μέλλον.

“Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ειδήσεις παγκοσμίως και να αντιστεκόμαστε στις προσπάθειες των ομίλων πολυμέσων να προωθήσουν ρυθμιστικά πλαίσια που δεν λαμβάνουν υπόψη την πραγματική ανταλλαγή αξίας μεταξύ εκδοτών και πλατφορμών όπως το Facebook”, δήλωσε ο Campbell Brown, αντιπρόεδρος παγκόσμιων συνεργασιών ειδήσεων στο Facebook. σε δήλωση του εχθές (22/02).

Αλλά, αν αυτές οι εδαφικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει “splinternet” ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.

“Νομίζω ότι υπάρχει μια παγκόσμια τάση κατακερματισμού του Διαδικτύου πολύ περισσότερο από ό, τι έχει κατακερματιστεί στο παρελθόν”, δήλωσε η Daphne Keller, διευθύντρια του προγράμματος για τη ρύθμιση της πλατφόρμας στο Κέντρο Πολιτικής στον κυβερνοχώρο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ των ΗΠΑ. Όπως έχουν δείξει πρόσφατα γεγονότα, μια πλατφόρμα δεν χρειάζεται να απαγορευτεί ή να απενεργοποιηθεί εντελώς για να συμβεί αυτός ο κατακερματισμός.

Σε απόκριση στην προσπάθεια της Αυστραλίας να καταβάλει χρήματα σε εκδότες, όταν το Facebook σταμάτησε να εμφανίζει συνδέσμους από καταστήματα ειδήσεων με τους Αυστραλούς χρήστες του, οι χρήστες εκτός της χώρας δεν μπορούσαν επίσης να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο από αυστραλιανά ειδησεογραφικά καταστήματα. Η προσωρινή κίνηση αντιτίθεται στην ίδια την αρχή του Διαδικτύου που χρησιμεύει ως εργαλείο για την ελεύθερη ροή πληροφοριών παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

WhatsApp: Θα απενεργοποιεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων για όσους χρήστες δεν συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους όρους

Apple: Γιατί καθυστερεί να λανσάρει τη μαγνητική μπαταρία iPhone 12s

Τεχνητή νοημοσύνη διαβάζει τα συναισθήματα των παιδιών καθώς μαθαίνουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενίσχυση των έξυπνων υπηρεσιών τεχνολογίας υγείας στο Ντουμπάι

Πιστεύεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπόρεσαν να αναβαθμίσουν την τεχνολογία πιο γρήγορα λόγω της «καλής τεχνολογικής υποδομής και των επενδύσεών τους σε τεχνολογία αιχμής όπως η ιατρική τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια».

Bill Gates: Η Amazon, η Apple και το Facebook θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην μελλοντική τεχνολογία

Bill Gates: Η social media εφαρμογή Clubhouse έχει γνωρίσει μεγάλη και ταχεία άνθηση, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των διάσημων ονομάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της. Ανάμεσα τους ο Elon Musk, ο Mark Zuckerberg και ο Bill Gates, ο οποίος σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο Clubhouse αποκάλυψε μεταξύ άλλων τον λόγο που προτιμά τις Android συσκευές έναντι των iOS.

Σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής

Η Supreme Pharmatech και ο καθηγητής M.R.Mozafari καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής και αναβαθμίζουν την εικόνα της Ταϊλάνδης ως μιας από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο στη νανοτεχνολογία.

Ηχητικά μηνύματα: Η hot τάση στην τηλεπικοινώνια εν μέσω πανδημίας

Τεχνολογία Ηχητικά μηνύματα: Εξαιτίας της πανδημίας η χρήση ηχητικών "κειμένων" έναντι του γραπτού λόγου έχει αυξηθεί σημαντικά. Χρήστες εφαρμογών αποστολής ηχητικών μηνυμάτων μιλούν για το πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα να ακούς και να ακούγεσαι από τους αγαπημένους σου ανθρώπους, ειδικά αυτόν τον καιρό που η φυσική επαφή και συνεύρεση είναι περιορισμένη και σε κάποιες περιπτώσεις απαγορευμένη. Τα ηχητικά μηνύματα έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και το νεό στοίχημα των ομίλων επικοινωνίας και τεχνολογίων είναι να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα διευκολύνουν την επικοινωνία διαμέσου ηχητικών ανταλλαγών μεταξύ των χρηστών.

Έξυπνο λογισμικό απολύμανσης και καθαριότητας δημόσιων χώρων στη μάχη κατά της covid-19

«Αυτό που ξεχωρίζει τις λύσεις μας είναι η ικανότητα γρήγορης και αποτελεσματικής αντίδρασης σε περιστατικά, επιτρέποντας στα νοσοκομεία και τις κλινικές να προλαμβάνουν και να ενεργούν γρήγορα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους ασθενείς».

Οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι της τεχνολογίας υγείας για το 2021, όπως κατατάσσονται στο Εcri Institute

Στην 14η ετήσια έκθεση, το Ινστιτούτο ECRI εντόπισε τους κορυφαίους κινδύνους της τεχνολογίας υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ιθύνοντες της υγειονομικής περίθαλψης με βάση την επισκόπηση των ερευνών συμβάντων του Ινστιτούτου ECRI, ανεξάρτητες δοκιμές ιατρικών συσκευών και βάσεις αναφοράς δεδομένων.

Η Ψηφιακή Τεχνολογία Υγείας στην υπηρεσία της Διατροφικής Ιατρικής Θεραπείας

Αυτή η τεχνολογία έχει επίσης τη δυνατότητα να βελτιώσει την κλινική φροντίδα εντοπίζοντας γρήγορα αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων, ασθενειών και διατροφής, βελτιώνοντας τις εκτιμήσεις υποσιτισμού και καθορίζοντας ακριβή κριτήρια για την έναρξη παρεμβάσεων ιατρικής διατροφής.