Τεχνολογία

Τεχνολογία καρκινοπαθείς: Βοήθεια σε ασθενείς για τη διαχείριση των συμπτωμάτων τους

Τεχνολογία καρκινοπαθείς: Βοήθεια σε ασθενείς για τη διαχείριση των συμπτωμάτων τους

Εκατοντάδες καρκινοπαθείς επωφελήθηκαν από τη χρήση αλγορίθμων υπολογιστών για τη διαχείριση των συμπτωμάτων τους και τη βελτίωση της ευημερίας τους σε μια μοναδική βρετανική δοκιμή.

Τεχνολογία καρκινοπαθείς: Εκατοντάδες καρκινοπαθείς επωφελήθηκαν από τη χρήση αλγορίθμων υπολογιστών για τη διαχείριση των συμπτωμάτων τους και τη βελτίωση της ευημερίας τους σε μια μοναδική βρετανική δοκιμή. Οι πρώιμοι ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού ή του γυναικολογικού καρκίνου συμμετείχαν στη δοκιμή του συστήματος eRAPID, το οποίο αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Leeds, το οποίο τους επέτρεψε να αναφέρουν διαδικτυακά συμπτώματα από το σπίτι και να λάβουν άμεση συμβουλή σχετικά με το εάν θα αυτοδιαχειρίζονται ή θα ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Οι ασθενείς ανέφεραν καλύτερο έλεγχο των συμπτωμάτων και φυσική ευεξία στις πρώτες εβδομάδες της θεραπείας, με το σύστημα να αποτρέπει την επιδείνωση των συμπτωμάτων σε περίπου 9% των ασθενών μετά από 12 εβδομάδες. Οι ασθενείς ανέφεραν περισσότερη εμπιστοσύνη στη διαχείριση της υγείας τους στο τέλος της τετράμηνης δοκιμαστικής περιόδου. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι βελτιώσεις στη σωματική ευεξία των ασθενών μπορούν να επιτευχθούν με οικονομικά αποδοτικό τρόπο χωρίς να αυξηθεί ο φόρτος εργασίας των κλινικών ιατρών.

Είναι η πρώτη τέτοια δοκιμή που προσφέρει αυτοματοποιημένες συμβουλές και μία από τις λίγες που επικεντρώνεται κυρίως σε ασθενείς πρώιμου σταδίου των οποίων η θεραπεία στοχεύει στη θεραπεία του καρκίνου. Η επικεφαλής του προγράμματος Καθηγήτρια Galina Velikova, στο Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του Leeds στο St James’s, στο Πανεπιστήμιο του Leeds και στο Κέντρο Καρκίνου του Leeds, στο Leeds Teaching Hospitals NHS Trust, δήλωσε: «Αυξανόμενος αριθμός καρκινοπαθών λαμβάνει μια σειρά αντικαρκινικών θεραπειών που σημαίνει ότι οι ασθενείς ζουν περισσότερο και χρειάζονται μεγαλύτερες περιόδους φροντίδας και παρακολούθησης.

“Οι απομακρυσμένες επιλογές παρακολούθησης στο διαδίκτυο έχουν τη δυνατότητα να είναι επικεντρωμένες στον ασθενή, ασφαλή και αποτελεσματική προσέγγιση για την υποστήριξη ασθενών κατά τη διάρκεια της θεραπείας με καρκίνο και τη διαχείριση του αυξανόμενου κλινικού φόρτου εργασίας για τη φροντίδα του καρκίνου”.

Η Δρ. Kate Absolom, Πανεπιστημιακός Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του Leeds στο St James’s και το Ινστιτούτο Επιστημών Υγείας του Leeds στο Πανεπιστήμιο του Leeds, δήλωσε: “Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα αυτής της μελέτης θα βοηθήσουν να ανοίξει το δρόμο για μελλοντική ανάπτυξη και βελτίωση. από αυτές τις παρεμβάσεις σε ευρύτερα περιβάλλοντα καρκίνου. Η πανδημία COVID19 υπογράμμισε την ανάγκη και επιτάχυνε τη στροφή προς τη φροντίδα με τεχνολογία, οπότε αυτά τα αποτελέσματα της μελέτης είναι πολύ επίκαιρα». Οι ασθενείς με καρκίνο μπορεί να παρουσιάσουν μια σειρά συμπτωμάτων, τα οποία μπορεί να προκληθούν από τον ίδιο τον καρκίνο, από άλλες καταστάσεις ή από παρενέργειες από χημειοθεραπεία και άλλες θεραπείες, που μερικές φορές απειλούν τη ζωή και απαιτούν επείγουσα νοσηλεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νέο σύστημα αξιολόγησης της καινοτόμας τεχνολογίας υγείας

Η μείωση των τελομερών προστατεύει από τον καρκίνο

Η πρώτη εν Ελλάδι αυτόνομη μονάδα Καρδιο-Ογκολογίας στο ΓΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Την Πέμπτη η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον διαστημικό σταθμό της Κίνας

Κίνα: Η Κίνα επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει αύριο Πέμπτη στις 09:22 (σ.σ. 04:22 ώρα Ελλάδας) στην εκτόξευση διαστημόπλοιου με τρεις αστροναύτες και προορισμό τον διαστημικό της σταθμό υπό κατασκευή, για μια πρώτη αποστολή διάρκειας τριών μηνών.

Επιστήμονες ανέπτυξαν έναν έξυπνο «συναγερμό» που μπορεί να ανιχνεύσει αν κάποιος σε μια αίθουσα έχει Covid

Το κύριο εμπόδιο θα μπορούσε να είναι η τιμή: προς το παρόν, η παραγωγή μιας μόνο συσκευής κοστίζει 5.000 λίρες. Η πιθανή ανακάλυψη έχει πάρει δημοσιότητα στη Μεγάλη Βρετανία καθώς υπουργοί και επιστήμονες γίνονται όλο και πιο δυσοίωνοι σχετικά με την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την πανδημία.

Το νέο διαστημόπλοιο της NASA είναι πιο ψηλό από το Άγαλμα της Ελευθερίας

NASA: Την περασμένη Παρασκευή στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα συναρμολογήθηκε ο νέος πύραυλος της NASA. Πρόκειται για ένα νέο τύπο πυραύλων που θα μεταφέρει αστροναύτες στο φεγγάρι και ακολούθως στον Άρη.

Μετά τη NASA ετοιμάζει και η ESA αποστολή στον αφιλόξενο πλανήτη της Αφροδίτης

Αφροδίτη: Η Αφροδίτη κυριαρχείται από ένα ακραίο φαινόμενο θερμοκηπίου που βράζει την επιφάνεια στους 450 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία αρκετά υψηλή για να λιώσει μαλακά μέταλλα όπως ο μόλυβδος. Τα σύννεφα που καλύπτουν εντελώς όλο τον πλανήτη ρίχνουν βροχή θειικού οξέος, ενώ η πίεση στην επιφάνεια είναι σχεδόν 100 φορές υψηλότερη από ό,τι στη Γη.

Έρχονται πτήσεις με Wi-Fi στο αεροπλάνο

Starlink: Η SpaceX είναι γνωστό ότι έχει δημιουργήσει το δίκτυο παροχής δορυφορικού Internet Starlink για να προσφέρει γρήγορες συνδέσεις σε δυσπρόσιτες περιοχές του πλανήτη. Αυτό που αποκαλύφθηκε πρόσφατα είναι ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μετατρέψει το Starlink και σε πάροχο Internet για τους επιβάτες εμπορικών πτήσεων.

Juno: Οι πρώτες φωτογραφίες από την επιφάνεια του παγωμένου Γανυμήδη

Juno: Το διαστημικό σκάφος Juno της Nasa πραγματοποίησε την πλησιέστερη των τελευταίων δύο δεκαετιών πτήση στο μεγαλύτερο φεγγάρι του Δία, το Γανυμήδη, προσφέροντάς μας τις πρώτες ματιές στην παγωμένη σφαίρα.

Αποκαλύφθηκαν νέες ευπάθειες στην ασφάλεια Wi-Fi

Ασφάλεια Wi-Fi: Νέα έρευνα εντόπισε διάφορα ελαττώματα στην ασφάλεια των συνδέσεων Wi-Fi. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι εισβολείς θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτές τις αδυναμίες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα.