Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Τεχνολογία: Η χρήση της ιατρικής τεχνολογίας συμβάλλει στην αυτοφροντίδα μας

Τεχνολογία: Η χρήση της ιατρικής τεχνολογίας συμβάλλει στην αυτοφροντίδα μας

Τεχνολογία: Όσοι ασχολούνται με την υγειονομική περίθαλψη πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη αξιόπιστων στρατηγικών για να διασφαλίσουν ότι τα ψηφιακά εργαλεία διανέμονται όσο το δυνατόν πιο ισότιμα.

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης και τα συστήματα δεν χρειάζεται να μείνουν τεχνολογικά πίσω. Μπορούν να λάβουν μέτρα που θα τους επιτρέψουν να ασχοληθούν με την τεχνολογία για τον εαυτό τους, τα μέλη της ομάδας τους και τους ασθενείς τους.

3 Λόγοι για την ανάπτυξη της ιατρικής τεχνολογίας

1. Στοχεύστε σε μια τεχνολογικά εστιασμένη βάση πρακτικής. Δεν είναι όλες οι τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης που σπάνε τον προϋπολογισμό, ούτε χρειάζεται να είναι. Πολλά έχουν προσιτή τιμή επειδή έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν βασικές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης. Για παράδειγμα, η αναβάθμιση σε ασφαλή συστήματα διαχείρισης ασθενών που βασίζονται στο cloud μπορεί να εισαγάγει οικονομικά προσιτή και διαθέσιμη τεχνολογία στην πρακτική ενός μικρού παρόχου.

Πολλοί πάροχοι ξεχνούν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν χρειάζεται να είναι ακριβός ή περιεκτικός. Η υιοθέτηση τεχνολογίας σε αυξήσεις μεγέθους μπουκιάς εξυπηρετεί τρεις κύριους σκοπούς. Πρώτον, κρατά υπό έλεγχο το κόστος. Δεύτερον, επιτρέπει στους παρόχους, στις ομάδες τους και μερικές φορές ακόμη και στους ασθενείς να ενημερωθούν με τα πιο πρόσφατα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης. Τέλος, οποιαδήποτε ψηφιακή αναβάθμιση πιθανότατα θα δώσει στους παρόχους τη δυνατότητα να αρχίσουν να αποκτούν περισσότερες πληροφορίες από τα δεδομένα που συλλέγουν για να προωθήσουν πιο σίγουρα σχέδια διάγνωσης και θεραπείας.

2. Ενσωματώστε τεχνολογίες που βελτιστοποιούν τις ροές εργασίας πρακτικής. Οι πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης είναι πολυάσχολες από τη φύση τους. Ωστόσο, οι γιατροί και το προσωπικό δεν χρειάζεται να αφιερώνουν όλο τον χρόνο τους σε επαναλαμβανόμενα διοικητικά καθήκοντα. Μια σειρά από ψηφιακά εργαλεία και ενσωματώσεις είναι διαθέσιμα για τον εξορθολογισμό των κοινών ροών εργασίας.

Για παράδειγμα, ορισμένα προγράμματα λογισμικού είναι εξαιρετικά στη λήψη δεδομένων, στην ανάλυσή τους και στη μεταφορά τους σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με ένα άρθρο του MedCityNews σχετικά με τις τάσεις της ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης, οι πάροχοι μπορεί να είναι σε θέση να αυξήσουν τα επίπεδα εσωτερικής απόδοσης σχεδόν κατά το ένα τρίτο με τη σωστή τεχνολογία. Με άλλα λόγια, η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει να πληρώσει για τον εαυτό της, ενώ έχει ένα απτό και θετικό αποτέλεσμα.

3. Συνεργαστείτε με καινοτόμους κατά τα πρώτα στάδια της εφεύρεσης τους. Η αμοιβαία συνεργασία είναι ένας τρόπος που συχνά παραβλέπεται για τους μικρότερους παρόχους να αποκτήσουν γρήγορη πρόσβαση σε αναδυόμενες τεχνολογίες. Ορισμένες από τις κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι ανοιχτές στη συνεργασία με γιατρούς και ιατρικά συστήματα. Τελικά, αυτό το win-win επιτρέπει και στις δύο οντότητες να προχωρήσουν πιο γρήγορα με τελικό στόχο να βοηθήσουν τους ανθρώπους και τις κοινότητες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εάν οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να λειτουργήσουν ως ηχητικά γραφεία για νεοφυείς επιχειρήσεις, μπορούν να έχουν ένα συναρπαστικό χέρι στο μέλλον της ιατρικής. Το να μπορείς να έχεις λόγο στην πρόοδο της διακοπής της ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να μεταμορφώσει τον ρόλο ενός παρόχου. Μπορεί επίσης να βεβαιωθεί ότι οι καινοτομίες έχουν αξία για τους τελικούς χρήστες.

Κανένα σύστημα δεν αγκαλιάζει τις ψηφιακές αλλαγές με ομοιόμορφο τρόπο σε όλους τους παίκτες. Ωστόσο, όσοι ασχολούνται με την υγειονομική περίθαλψη πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη αξιόπιστων στρατηγικών για να διασφαλίσουν ότι τα ψηφιακά εργαλεία διανέμονται όσο το δυνατόν πιο ισότιμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βελτίωση στην υγεία του εντέρου σε παιδιά με αυτισμό

Η τηλεϋγεία το 2023 στοχεύει στην πρόβλεψη του απρόβλεπτου

Ο καθαριστής αέρα βελτιώνει την αναπνοή όσων πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο στις αλυσίδες εφοδιασμού ιατρικής τεχνολογίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μικρορομπότ με βάση τα φύκια στοχεύουν όγκους του πνεύμονα

Μικρορομπότ όγκοι: Το εργαστήριο Wang και η ερευνητική ομάδα Zhang στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, έχουν αναπτύξει βιοϋβριδικά μικρορομπότ, μικρές ιατρικές συσκευές κατασκευασμένες από φυσικά και συνθετικά υλικά.

Βρήκαν το γονίδιο που προστατεύει από τις επιπτώσεις της στέρησης ύπνου 

Γονίδιο ύπνος: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο γονίδιο που ονομάζεται «DEC2» μπορεί να παρέχει φυσική προστασία από τις γνωστικές βλάβες και τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με τη στέρηση ύπνου.

Πώς η υγρή βιοψία εντοπίζει τον καρκίνο νωρίτερα από τις τυπικές μεθόδους;

Υγρή βιοψία: Προηγμένη στρατηγική μηχανικής μάθησης χρησιμοποιήθηκε για να ανιχνευτούν λεπτά μοτίβα στην αλληλουχία δεδομένων - μοτίβα που υποδηλώνουν καρκίνο από αυτά που υποδηλώνουν λάθη αλληλουχίας.

Ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή στο σπίτι τεστ υπνικής άπνοιας

Η πρόοδος της τεχνολογίας διάγνωσης άπνοιας ύπνου που προσαρτάται στην κοιλιακή χώρα αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή τεστ υπνικής άπνοιας στο σπίτι

Υπνική άπνοια: Ερευνητές στο UNIST ανέπτυξαν μια καινοτόμο συσκευή σχεδιασμένη για την ακριβή διάγνωση της υπνικής άπνοιας, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smartphone για την άνεση του σπιτιού.

Close Icon