Τεχνολογία

Τεχνολογία: Η χρήση της ιατρικής τεχνολογίας συμβάλλει στην αυτοφροντίδα μας

Τεχνολογία: Η χρήση της ιατρικής τεχνολογίας συμβάλλει στην αυτοφροντίδα μας

Τεχνολογία: Όσοι ασχολούνται με την υγειονομική περίθαλψη πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη αξιόπιστων στρατηγικών για να διασφαλίσουν ότι τα ψηφιακά εργαλεία διανέμονται όσο το δυνατόν πιο ισότιμα.

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης και τα συστήματα δεν χρειάζεται να μείνουν τεχνολογικά πίσω. Μπορούν να λάβουν μέτρα που θα τους επιτρέψουν να ασχοληθούν με την τεχνολογία για τον εαυτό τους, τα μέλη της ομάδας τους και τους ασθενείς τους.

3 Λόγοι για την ανάπτυξη της ιατρικής τεχνολογίας

1. Στοχεύστε σε μια τεχνολογικά εστιασμένη βάση πρακτικής. Δεν είναι όλες οι τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης που σπάνε τον προϋπολογισμό, ούτε χρειάζεται να είναι. Πολλά έχουν προσιτή τιμή επειδή έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν βασικές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης. Για παράδειγμα, η αναβάθμιση σε ασφαλή συστήματα διαχείρισης ασθενών που βασίζονται στο cloud μπορεί να εισαγάγει οικονομικά προσιτή και διαθέσιμη τεχνολογία στην πρακτική ενός μικρού παρόχου.

Πολλοί πάροχοι ξεχνούν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν χρειάζεται να είναι ακριβός ή περιεκτικός. Η υιοθέτηση τεχνολογίας σε αυξήσεις μεγέθους μπουκιάς εξυπηρετεί τρεις κύριους σκοπούς. Πρώτον, κρατά υπό έλεγχο το κόστος. Δεύτερον, επιτρέπει στους παρόχους, στις ομάδες τους και μερικές φορές ακόμη και στους ασθενείς να ενημερωθούν με τα πιο πρόσφατα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης. Τέλος, οποιαδήποτε ψηφιακή αναβάθμιση πιθανότατα θα δώσει στους παρόχους τη δυνατότητα να αρχίσουν να αποκτούν περισσότερες πληροφορίες από τα δεδομένα που συλλέγουν για να προωθήσουν πιο σίγουρα σχέδια διάγνωσης και θεραπείας.

2. Ενσωματώστε τεχνολογίες που βελτιστοποιούν τις ροές εργασίας πρακτικής. Οι πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης είναι πολυάσχολες από τη φύση τους. Ωστόσο, οι γιατροί και το προσωπικό δεν χρειάζεται να αφιερώνουν όλο τον χρόνο τους σε επαναλαμβανόμενα διοικητικά καθήκοντα. Μια σειρά από ψηφιακά εργαλεία και ενσωματώσεις είναι διαθέσιμα για τον εξορθολογισμό των κοινών ροών εργασίας.

Για παράδειγμα, ορισμένα προγράμματα λογισμικού είναι εξαιρετικά στη λήψη δεδομένων, στην ανάλυσή τους και στη μεταφορά τους σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με ένα άρθρο του MedCityNews σχετικά με τις τάσεις της ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης, οι πάροχοι μπορεί να είναι σε θέση να αυξήσουν τα επίπεδα εσωτερικής απόδοσης σχεδόν κατά το ένα τρίτο με τη σωστή τεχνολογία. Με άλλα λόγια, η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει να πληρώσει για τον εαυτό της, ενώ έχει ένα απτό και θετικό αποτέλεσμα.

3. Συνεργαστείτε με καινοτόμους κατά τα πρώτα στάδια της εφεύρεσης τους. Η αμοιβαία συνεργασία είναι ένας τρόπος που συχνά παραβλέπεται για τους μικρότερους παρόχους να αποκτήσουν γρήγορη πρόσβαση σε αναδυόμενες τεχνολογίες. Ορισμένες από τις κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι ανοιχτές στη συνεργασία με γιατρούς και ιατρικά συστήματα. Τελικά, αυτό το win-win επιτρέπει και στις δύο οντότητες να προχωρήσουν πιο γρήγορα με τελικό στόχο να βοηθήσουν τους ανθρώπους και τις κοινότητες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εάν οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να λειτουργήσουν ως ηχητικά γραφεία για νεοφυείς επιχειρήσεις, μπορούν να έχουν ένα συναρπαστικό χέρι στο μέλλον της ιατρικής. Το να μπορείς να έχεις λόγο στην πρόοδο της διακοπής της ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να μεταμορφώσει τον ρόλο ενός παρόχου. Μπορεί επίσης να βεβαιωθεί ότι οι καινοτομίες έχουν αξία για τους τελικούς χρήστες.

Κανένα σύστημα δεν αγκαλιάζει τις ψηφιακές αλλαγές με ομοιόμορφο τρόπο σε όλους τους παίκτες. Ωστόσο, όσοι ασχολούνται με την υγειονομική περίθαλψη πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη αξιόπιστων στρατηγικών για να διασφαλίσουν ότι τα ψηφιακά εργαλεία διανέμονται όσο το δυνατόν πιο ισότιμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βελτίωση στην υγεία του εντέρου σε παιδιά με αυτισμό

Η τηλεϋγεία το 2023 στοχεύει στην πρόβλεψη του απρόβλεπτου

Ο καθαριστής αέρα βελτιώνει την αναπνοή όσων πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο στις αλυσίδες εφοδιασμού ιατρικής τεχνολογίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι αυτό που κάνει την εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας την καλύτερη επιλογή;

Εμφύτευση βαλβίδα: Οι καινοτόμες τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης αναδιαμορφώνουν τις θεραπευτικές προσεγγίσεις, παρέχοντας λιγότερο επεμβατικές και πιο ασθενοκεντρικές επιλογές. 

Ποια τεχνολογικά εργαλεία βοηθούν τα παιδιά με ΔΕΠΥ;

ΔΕΠΥ: Για παιδιά με ΔΕΠΥ που δυσκολεύονται με την ανάγνωση και τη γραφή, τα εργαλεία βοηθητικής τεχνολογίας όπως το λογισμικό ομιλίας σε κείμενο και κειμένου σε ομιλία μπορεί να είναι απίστευτα ωφέλιμα.

Υπουργείο Δικαιοσύνης - Συνάντηση εργασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, υπογράμμισε τη σημασία της γρήγορης υλοποίησης αυτών των έργων σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα με στόχο την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης.