Τεχνολογία

Τεχνολογία: Η Ion Beam Applications αποκτά τη Modus QA

Τεχνολογία: Η Ion Beam Applications αποκτά τη Modus QA

Τεχνολογία: Η IBA (Ion Beam Applications), μια εταιρεία τεχνολογίας επιταχυντών σωματιδίων και λύσεων διασφάλισης ποιότητας δοσιμετρίας, εξαγόρασε την Modus Medical Devices (Modus QA), μια καναδική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο του Οντάριο, που ειδικεύεται στα προσομοιώματα για τη διασφάλιση ποιότητας για ακτινοθεραπεία.

Η Modus QA ιδρύθηκε το 2000 και ειδικεύεται στη διασφάλιση ποιότητας για σύνθετες τεχνολογίες ακτινοθεραπείας, όπως η κατευθυνόμενη με εικόνα ακτινοθεραπεία (IGRT), η επιφανειακή καθοδηγούμενη ακτινοθεραπεία (SGRT) και η αναπνευστική πύλη που έχουν οδηγήσει σε πρόοδο στη θεραπεία ασθενών. Ειδικεύεται στα προσομοιώματα, ένα προϊόν που κατασκευάζεται για να μοιάζει με ανθρώπινο όργανο ή ιστό που χρησιμοποιείται για την ποσοτικοποίηση των πιθανών επιπτώσεων μιας δόσης ακτινοβολίας σε έναν ασθενή.

Η εξαγορά της Modus QA από την IBA

Η εταιρεία έχει μια σταθερή εγκατεστημένη βάση, με πάνω από 6.500 φάντασμα που χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 4.000 κλινικές και νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο. Μέσω αυτής της εξαγοράς, η IBA στοχεύει να επωφεληθεί από τις συνέργειες τόσο στην Ε&Α όσο και στις πωλήσεις και να της επιτρέψει να διαφοροποιήσει τον κατάλογο προϊόντων της. Η IBA θα αξιοποιήσει τη βάση πελατών της για να διοχετεύσει τα προϊόντα της Modus QA και θα στοχεύσει να επεκτείνει την εμβέλειά της σε νέες αγορές στην Ευρώπη και την Ασία.

Μαζί, η IBA και η Modus QA θα επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων τους στην ιατρική απεικόνιση και τη θεραπεία πρωτονίων και θα ενισχύσουν περαιτέρω τις υπάρχουσες σχέσεις με τους κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM). Επίσης, στο πλαίσιο της θεραπείας πρωτονίων, η τεχνογνωσία του Modus QA θα επιτρέψει στην IBA να αναπτύξει νέα προϊόντα δοσιμετρίας, να προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων διασφάλισης ποιότητας στα κέντρα θεραπείας πρωτονίων.

Ο Jean-Marc Bothy, πρόεδρος της IBA Dosimetry, δήλωσε: “Οι Modus QA είναι διάσημοι ειδικοί στον χώρο της δοσιμετρίας και αυτή η άκρως συμπληρωματική απόκτηση ενισχύει περαιτέρω την κορυφαία προσφορά μας στη δοσιμετρία στον κόσμο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την τεχνογνωσία της ομάδας Modus QA στην ομάδα Δοσιμετρίας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να εκπληρώσουμε την αποστολή της IBA Dosimetry να θεραπεύσει ακόμη περισσότερους ασθενείς με ασφάλεια”. Ο Olivier Legrain, διευθύνων σύμβουλος της IBA, πρόσθεσε: “Καλωσορίζουμε όλους τους υπαλλήλους της Modus στην οικογένεια της IBA. Αυτή η εξαγορά δεν είναι μόνο σημαντική για την επιχείρηση Δοσιμετρίας, αλλά αντικατοπτρίζει την ευρύτερη εταιρική μας στρατηγική για την αναζήτηση επιχειρηματικών ευκαιριών που ενισχύουν την αξία για να αναπτύξουμε την υπερσύγχρονη προσφορά προϊόντων μας στις αγορές-στόχους μας.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πιο έξυπνα από ποτέ

Η εξάρτηση μόνον από τους κωδικούς πρόσβασης αποδοκιμάζεται ως σημαντικό ελάττωμα ασφαλείας στο Διαδίκτυο

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απειλούν τη ψυχική υγεία των παιδιών

Apps που σχετίζονται με τον γλυκαιμικό έλεγχο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έλλειψη κλινικών στοιχείων αποτελεί μεγάλο κενό στην ψηφιακή υγεία

Ιατρική περίθαλψη: Η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής υγείας αυξήθηκε πέρυσι παρά τις μελέτες που βρήκαν μικρή κλινική επικύρωση και έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων ότι οι λύσεις ψηφιακής υγείας είναι αποτελεσματικές.

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Υγεία τεχνολογία: Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους.

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.