Τεχνολογία

Τεχνολογία ασφάλιση: Πώς μπορεί η τεχνολογία να προβλέπει τις καταστροφές προτού συμβούν

Τεχνολογία ασφάλιση: Πώς μπορεί η τεχνολογία να προβλέπει τις καταστροφές προτού συμβούν

Τεχνολογία ασφάλιση: Η τεχνολογία είναι σε θέση να προβλέπει τις καταστροφές προτού συμβούν μέσω της σωστής επεξεργασίας δεδομένων.

Ο Anthony Peake είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Intelligent AI και είναι παθιασμένος με την ασφάλιση. Οδηγείται από την οργή για τη φωτιά στον Πύργο του Γκρένφελ, που σκότωσε 72 ανθρώπους τον Ιούνιο του 2017 στο Λονδίνο. Ο ασφαλιστικός κλάδος συλλέγει πολλά δεδομένα για μεμονωμένα κτίρια. Αν αυτά ήταν καλύτερα οργανωμένα και αναλυμένα, τότε θα μπορούσαν να αποφευχθούν τραγωδίες όπως εκείνη του Γκρένφελ. “Τα δεδομένα ήταν εκεί και θα μπορούσαν να το αποτρέψουν, αλλά δεν τα διαχειρίζονταν σωστά. Ένιωσα ότι μπορούσα είτε να ουρλιάξω για αυτό, είτε να κάνω κάτι για να μην ξανασυμβεί”. Ο κ. Peake πιστεύει επίσης ότι η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού το 2020 και η κατάρρευση του συγκροτήματος του 2021 στο Μαϊάμι της Φλόριντα θα μπορούσαν επίσης να είχαν αποφευχθεί, με καλύτερη τεχνολογία.

Η μεγάλη ιδέα του κ. Peake

Ο κ. Peake θέλει να δημιουργήσει μια κατοπτρική εικόνα ενός κτιρίου που ενσωματώνει πολλαπλές πηγές δεδομένων, γνωστή ως ψηφιακό δίδυμο. Αυτό μπορεί να συναρμολογηθεί και να αναλυθεί με τεχνητή νοημοσύνη (AI). Τα μεγάλα εμπορικά ασφαλιστήρια συμβόλαια συχνά στερούνται λεπτομερειών. Η πανδημία πυροδότησε την προθυμία διερεύνησης νέων τεχνικών σε αυτόν τον παραδοσιακό κόσμο. Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η άνοδος των καταστροφικών φυσικών γεγονότων έχει συσσωρευτεί στην πίεση και οι ασφαλιστές τώρα συνειδητοποιούν ότι χρειάζονται καλύτερη πληροφόρηση.

Η Lloyd’s του Λονδίνου, η ασφαλιστική αγορά που φέρνει κοντά πράκτορες, μεσίτες και ασφαλιστές, έχει δοκιμάσει αυτή τη σκέψη στο νέο ψηφιακό εργαστήριό της, όπου ο αγώνας είναι για τη βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων στα οποία θα βασίζονται τα ασφάλιστρα. Ο Ed Gaze είναι πρώην μηχανολόγος μηχανικός που διαπίστωσε ότι το κρίσιμο μάτι του για ασφαλή συστήματα στις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν απαραίτητο στο Lloyd’s. Μια παράκαμψη στην ανάλυση δεδομένων τον είδε να διευθύνει το Lloyd’s Lab, τον ψηφιακό κόμβο καινοτομίας της αγοράς. “Η ιδέα της χρήσης της τεχνολογίας για να φέρει επανάσταση σε μια αγορά 330 ετών είναι πραγματικά υπέροχη”, όπως αναφέρει ο ίδιος. Ωστόσο, ο κ. Gaze αναλαμβάνει την προσοχή του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, καθώς οριοθετεί το τι μπορεί να επιτύχει η τεχνητή νοημοσύνη. “Φαίνεται ότι έχει δυνατότητες, αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά είναι τα δεδομένα που διαθέτουν”.

Η εταιρεία του κ. Peake έχει εκπαιδεύσει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση των εκθέσεων των ασφαλιστών. Το λογισμικό μαθαίνει, με την επανειλημμένη προβολή όρων στις αναφορές, ότι ο “ψεκαστήρας” και η “πίεση του νερού” ανήκουν στην ίδια κατηγορία πληροφοριών. Η ικανότητα επεξεργασίας γλωσσών του AI σημαίνει ότι τα “απορρίμματα”, “κάδοι” και “σκουπίδια” συγκεντρώνονται μαζί για να τονίσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο κλάδος των ασφαλίσεων υγείας στις ΗΠΑ σημείωσε αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Τι πλήρωσαν περισσότερο οι ασφαλιστικές στη Νέα Ζηλανδία;

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων για Αφροαμερικανούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Internet of Things θα καλύψει τις ανάγκες της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

IoT ψυχική υγεία: Η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι και οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν επείγουσες περιπτώσεις φροντίδας.

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Ιατρική σιλικόνη: Τα τελευταία 60 χρόνια, η σιλικόνη ιατρικής ποιότητας ήταν ένα υλικό επιλογής για παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ιατρικών συσκευών και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από χειρουργικές συσκευές και εμφυτεύματα μέχρι ορθοπεδικά, προσθετικά και άλλα.

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Το 2020 το 32% είχε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών στη Γερμανία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.

Παρακολούθηση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά για λοιμώξεις χειρουργικού σημείου από γιατρούς με smartphone

Είπε επίσης ότι η μελέτη ήταν και σημαντική και καλά σχεδιασμένη και προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι τα smartphones διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Πώς επηρέασε η απομακρυσμένη εργασία τις εργαζόμενες μητέρες;

Remote work μητέρες: Τα επίπεδα άγχους των εργαζόμενων μητέρων εκτινάχτηκαν στα ύψη τις πρώτες μέρες της πανδημίας, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται στις ευθύνες του σπιτιού και οδηγώντας σε εξουθένωση.

Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης αλλάζει τα δεδομένα στην ψηφιακή υγεία

Κάμερα υψηλής ανάλυσης ιατρική: Λόγω της υψηλής χρονικής της ανάλυσης, η μέθοδος έχει τη δυνατότητα να απεικονίσει αντικείμενα που κινούνται γρήγορα, όπως η καρδιά που χτυπά μέσα από το στήθος.

Τα smartphones προκαλούν τις περισσότερες πυρκαγιές στον Καναδά

Smartphones πυρκαγιά: Καταγράφηκαν 183 πυρκαγιές στον Καναδά τα τελευταία πέντε χρόνια που αφορούσαν τηλέφωνα και τα αξεσουάρ τους. Η δεύτερη πιο συχνή αιτία πυρκαγιών συσκευών ήταν οι θερμοστάτες, με 104 πυρκαγιές.