Τεχνολογία

Τεχνολογία ασφάλιση: Πώς μπορεί η τεχνολογία να προβλέπει τις καταστροφές προτού συμβούν

Τεχνολογία ασφάλιση: Πώς μπορεί η τεχνολογία να προβλέπει τις καταστροφές προτού συμβούν

Τεχνολογία ασφάλιση: Η τεχνολογία είναι σε θέση να προβλέπει τις καταστροφές προτού συμβούν μέσω της σωστής επεξεργασίας δεδομένων.

Ο Anthony Peake είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Intelligent AI και είναι παθιασμένος με την ασφάλιση. Οδηγείται από την οργή για τη φωτιά στον Πύργο του Γκρένφελ, που σκότωσε 72 ανθρώπους τον Ιούνιο του 2017 στο Λονδίνο. Ο ασφαλιστικός κλάδος συλλέγει πολλά δεδομένα για μεμονωμένα κτίρια. Αν αυτά ήταν καλύτερα οργανωμένα και αναλυμένα, τότε θα μπορούσαν να αποφευχθούν τραγωδίες όπως εκείνη του Γκρένφελ. “Τα δεδομένα ήταν εκεί και θα μπορούσαν να το αποτρέψουν, αλλά δεν τα διαχειρίζονταν σωστά. Ένιωσα ότι μπορούσα είτε να ουρλιάξω για αυτό, είτε να κάνω κάτι για να μην ξανασυμβεί”. Ο κ. Peake πιστεύει επίσης ότι η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού το 2020 και η κατάρρευση του συγκροτήματος του 2021 στο Μαϊάμι της Φλόριντα θα μπορούσαν επίσης να είχαν αποφευχθεί, με καλύτερη τεχνολογία.

Η μεγάλη ιδέα του κ. Peake

Ο κ. Peake θέλει να δημιουργήσει μια κατοπτρική εικόνα ενός κτιρίου που ενσωματώνει πολλαπλές πηγές δεδομένων, γνωστή ως ψηφιακό δίδυμο. Αυτό μπορεί να συναρμολογηθεί και να αναλυθεί με τεχνητή νοημοσύνη (AI). Τα μεγάλα εμπορικά ασφαλιστήρια συμβόλαια συχνά στερούνται λεπτομερειών. Η πανδημία πυροδότησε την προθυμία διερεύνησης νέων τεχνικών σε αυτόν τον παραδοσιακό κόσμο. Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η άνοδος των καταστροφικών φυσικών γεγονότων έχει συσσωρευτεί στην πίεση και οι ασφαλιστές τώρα συνειδητοποιούν ότι χρειάζονται καλύτερη πληροφόρηση.

Η Lloyd’s του Λονδίνου, η ασφαλιστική αγορά που φέρνει κοντά πράκτορες, μεσίτες και ασφαλιστές, έχει δοκιμάσει αυτή τη σκέψη στο νέο ψηφιακό εργαστήριό της, όπου ο αγώνας είναι για τη βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων στα οποία θα βασίζονται τα ασφάλιστρα. Ο Ed Gaze είναι πρώην μηχανολόγος μηχανικός που διαπίστωσε ότι το κρίσιμο μάτι του για ασφαλή συστήματα στις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν απαραίτητο στο Lloyd’s. Μια παράκαμψη στην ανάλυση δεδομένων τον είδε να διευθύνει το Lloyd’s Lab, τον ψηφιακό κόμβο καινοτομίας της αγοράς. “Η ιδέα της χρήσης της τεχνολογίας για να φέρει επανάσταση σε μια αγορά 330 ετών είναι πραγματικά υπέροχη”, όπως αναφέρει ο ίδιος. Ωστόσο, ο κ. Gaze αναλαμβάνει την προσοχή του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, καθώς οριοθετεί το τι μπορεί να επιτύχει η τεχνητή νοημοσύνη. “Φαίνεται ότι έχει δυνατότητες, αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά είναι τα δεδομένα που διαθέτουν”.

Η εταιρεία του κ. Peake έχει εκπαιδεύσει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση των εκθέσεων των ασφαλιστών. Το λογισμικό μαθαίνει, με την επανειλημμένη προβολή όρων στις αναφορές, ότι ο “ψεκαστήρας” και η “πίεση του νερού” ανήκουν στην ίδια κατηγορία πληροφοριών. Η ικανότητα επεξεργασίας γλωσσών του AI σημαίνει ότι τα “απορρίμματα”, “κάδοι” και “σκουπίδια” συγκεντρώνονται μαζί για να τονίσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο κλάδος των ασφαλίσεων υγείας στις ΗΠΑ σημείωσε αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Τι πλήρωσαν περισσότερο οι ασφαλιστικές στη Νέα Ζηλανδία;

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων για Αφροαμερικανούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το τσιπ υπολογιστή που μιμείται τον εγκέφαλο έχει την αίσθηση του δέρματος

Έξυπνο ρολόι: οι υπερσύγχρονες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουν τη μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό προτύπων σε εξαιρετικά πολύπλοκα σύνολα δεδομένων μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει την υγειονομική περίθαλψη;

Ψηφιακή υγεία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Οι εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας επισημαίνουν το μέλλον των εμφυτευμάτων

Έξυπνα εμφυτεύματα: Από την πανδημία, ο ενθουσιασμός για συσκευές απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών έχει αυξηθεί, αλλά δεν υπάρχουν γενικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων που δημιουργούνται από αυτές τις συσκευές.

Νέα τεχνολογία μπορεί να διαγνώσει γλαύκωμα πρώιμου σταδίου

Γλαύκωμα: Μια νέα, μη επεμβατική μέθοδος οφθαλμικής απεικόνισης μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα έναν πρώιμο δείκτη γλαυκώματος για να αποτρέψει την εξέλιξη της νόσου και την απώλεια όρασης, σύμφωνα με νέα μελέτη από το New York Eye and Ear Infirmary of Mount Sinai (NYEE). Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουλίου/ Αυγούστου του Ophthalmology Glaucoma.