Επιχειρηματικά

Ασφαλιστικές ΗΠΑ Covid-19: Η πανδημία ήταν καλή για τις επιχειρήσεις στον κλάδο ασφάλισης υγείας

Ασφαλιστικές ΗΠΑ Covid-19: Η πανδημία ήταν καλή για τις επιχειρήσεις στον κλάδο ασφάλισης υγείας

Ασφαλιστικές ΗΠΑ Covid-19: Η πανδημία αποτέλεσε το έναυσμα για αύξηση κερδών στις ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ και ιδιαίτερα του Τέξας, όπως φαίνεται σε πρόσφατη μελέτη.

Σύμφωνα με την Texas Health Market Review, οι ασφαλιστές στο Τέξας σημείωσαν αύξηση κερδών τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020. Η διετής έκθεση διαπίστωσε ότι τα έξοδα για την COVID-19 αντισταθμίστηκαν από λιγότερες αξιώσεις για μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις που είχαν ανασταλεί για αρκετούς μήνες. Οι δείκτες ιατρικών ζημιών για τους ασφαλιστές υγείας του Τέξας μειώθηκαν μεταξύ 2019 και 2020, τροφοδοτώντας σημαντικά περιθώρια κέρδους το 2020. Τα σχέδια HMO του Τέξας είχαν μέσες αναλογίες ιατρικών ζημιών 81,6 % τους πρώτους εννέα μήνες του 2020. Ο αριθμός αυτός είναι πέντε ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερος από την ίδια περίοδο το 2019. Τα περιθώρια κέρδους γι’ αυτά τα σχέδια αυξήθηκαν κατά 159 % από 2,8 % το 2019 σε 6,5 % το 2020.

Τι συνέβη;

Τα κέρδη ήταν ευπρόσδεκτα για τους ασφαλιστές, οι οποίοι φοβούνταν ότι η πανδημία θα εξανέμιζε τα κέρδη τους. Τα ασφάλιστρα έφτασαν στους αποδέκτες, αλλά σημειώθηκαν λιγότερες πληρωμές. Όταν η πανδημία COVID-19 χτύπησε τον Μάρτιο του 2020, ορισμένοι αναλυτές προέβλεψαν μεγάλες απώλειες για τα προγράμματα υγείας για δύο λόγους:

  • Θα έχαναν τα έσοδα από τα ασφάλιστρα καθώς οι εργοδότες που επλήγησαν από την οικονομική ύφεση μείωσαν τα σχέδια παροχών υπαλλήλων τους.
  • Οι ασφαλιστές θα πλημμυρίσουν από μεγάλες απαιτήσεις για νοσηλεία πολλών ασθενών που πάσχουν από COVID-19

Ως επί το πλείστον, αυτοί οι φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν. Ενώ υπήρχαν πρόσθετοι ισχυρισμοί για θεραπεία ασθενών με COVID-19, αυτοί αντισταθμίστηκαν στις περισσότερες περιπτώσεις από τη μείωση των αιτήσεων για χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς έκτακτη ανάγκη και άλλες διαδικασίες που ανεστάλησαν για αρκετούς μήνες. Αντισταθμήθηκαν περαιτέρω από τη συνολική μείωση των ασθενών που έρχονται σε νοσοκομεία και κλινικές για πρωτοβάθμια και οξεία περίθαλψη.

Οι Medicaid HMO αυξήθηκαν κατά 15 τοις εκατό τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 μετά από πτώση το 2019. Η αύξηση της χρήσης του Medicaid μπορεί να συνδεθεί με την οικονομική ύφεση που προκάλεσε η πανδημία και την αναστολή της επαλήθευσης επιλεξιμότητας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για Medicaid το έκαναν. Δε χρειάστηκε να υποβάλουν πληροφορίες για την απασχόληση και το εισόδημα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απομάκρυνσή τους από το πρόγραμμα. Η εγγραφή στο Medicaid και το αντίστοιχο Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας των Παιδιών αυξήθηκε από 4,2 εκατομμύρια σε 4,6 εκατομμύρια το 2020. Ο μεγαλύτερος Medicaid HMO, AmeriGroup, πρόσθεσε 105.000 εγγεγραμμένους Medicaid τους πρώτους εννέα μήνες του 2020. Μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να κάνει λιγότερους από 52.470 για να πληροί τις προϋποθέσεις Medicaid στο Τέξας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο αυξήθηκαν οι πωλήσεις ατομικών πλάνων ασφάλισης υγείας. Το 2020, ο αριθμός των ατόμων που αγόρασαν ένα ατομικό πακέτο ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο. Η Ambetter/Superior, η μητρική εταιρεία της οποίας είναι η Centene με έδρα το Σεντ Λούις, είναι ο μεγαλύτερος πωλητής ατομικών προγραμμάτων στην πολιτεία, με περίπου 338.000 εγγεγραμμένους. Το HMO Blue Texas έχει τους δεύτερους περισσότερους εγγεγραμμένους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων για Αφροαμερικανούς

Τα οχήματα μικροκινητικότητας κρύβουν κινδύνους τραυματισμού

Πρωτοποριακό εγκεφαλικό εμφύτευμα θεραπεύει τη σοβαρή κατάθλιψη

Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για το δικαίωμα στην άμβλωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Lavipharm αρωγός στο έργο του MDA Ελλάς

Δυναμικό παρών έδωσε η Lavipharm στο φθινοπωρινό Ladies Lunch που διοργάνωσε το MDA Ελλάς, Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις .

Όλο και περισσότερα εργαστήρια αρχίζουν να αναπτύσσουν εμβόλια εναντίον του ιού της γρίπης χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία mRNA.

«Είναι μια πολύ ελκυστική αγορά για τα μεγάλα εργαστήρια. Πέρα από τη Moderna, η οποία είναι καινούρια στον τομέα αυτό, οι άλλοι, όπως οι Sanofi, AstraZeneca ή GSK, είναι πολύ καλά τοποθετημένοι όσον αφορά τη γρίπη», παρατηρεί η Τζαμιλά Ελ Μπουγκρινί, ειδική στις βιοτεχνολογίες στην εταιρεία χρηματιστηριακών αναλύσεων Invest Securities.

Pfizer Θεσσαλονίκη: Eγκαίνια εγκαταστάσεων παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών

Pfizer Θεσσαλονίκη: Η Pfizer ανακοινώνει εμβληματική επένδυση στην Ελλάδα με τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη.

Σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω και της ενεργειακής κρίσης

Το τμήμα του Kwarteng «υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις εταιρείες τις επόμενες ημέρες για να κατανοήσει περαιτέρω και να βοηθήσει στον μετριασμό των επιπτώσεων των αυξήσεων κόστους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις».

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ELPEN

ELPEN Σχοινάς: Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι, καθώς και στο υπό κατασκευή Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας στα Σπάτα πραγματοποίησαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Medicines for Europe, Adrian Van Den Hoven.

Πάνω από 13.000 παιδιά σε όλη τη χώρα έχουν εγγραφεί στη δοκιμή για το εμβόλιο covid-19 της Moderna,

Η εταιρεία αναμένει στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της λήψης στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών στα τέλη του φθινοπώρου ή στις αρχές του χειμώνα, ανέφερε το Insider.

Επενδύσεις 1,2 δισ.ευρώ την επόμενη πενταετία από την φαρμακοβιομηχανία

Στη μοναδική ευκαιρία που προκύπτει για την Ελλάδα να βρεθεί στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων στη φαρμακοβιομηχανία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ευρωπαϊκό-διεθνές συνέδριο της «Medicines For Europe» και της «Ιnternational Generic & Biosimilar Medicines Association» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.