Τεχνολογία

Τεχνολογία: 9 ιατρικές ψηφιακές τεχνολογίες για την υγειονομική περίθαλψη

Τεχνολογία: 9 ιατρικές ψηφιακές τεχνολογίες για την υγειονομική περίθαλψη

Τεχνολογία: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI), το blockchain, η φωνητική αναζήτηση, τα chatbots και η εικονική πραγματικότητα (VR) είναι από τις πιο υποσχόμενες τεχνολογίες υγείας το 2022.

Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τα στελέχη υγειονομικής περίθαλψης ήταν δυσαρεστημένα με την έλλειψη τεχνολογικών λύσεων για πραγματική εξατομίκευση μάρκετινγκ. Πράγματι, η τεχνολογία ήταν ακόμα η νούμερο 1 ανησυχία για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ στον τομέα της υγείας το 2018 σύμφωνα με την Αμερικανική Ιατρική Ένωση. Τούτου λεχθέντος, αμφισβητούμε εάν η έλλειψη τεχνολογίας είναι κάτι που εμποδίζει τα στελέχη της υγειονομικής περίθαλψης να υιοθετήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό στους οργανισμούς τους. Οι τεχνολογίες υγείας περιλαμβάνουν όλες τις συσκευές, φάρμακα, εμβόλια, διαδικασίες και συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών υγειονομικής περίθαλψης, τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI), το blockchain, η φωνητική αναζήτηση, τα chatbots και η εικονική πραγματικότητα (VR) είναι από τις πιο υποσχόμενες τεχνολογίες υγείας το 2022.

9 Ιατρικές ψηφιακές τεχνολογίες του 2022

  • Τεχνητή Νοημοσύνη: Διατηρήστε την τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο της σκέψης σας και χρησιμοποιήστε την ιδέα ως μία από τις κύριες τεχνολογίες υγείας για μάρκετινγκ το 2022.
  • Blockchain: Το blockchain είναι ουσιαστικά μία σειρά καταχωρίσεων που αφορούν συναλλαγές, σε ένα δημόσιο κατάστιχο (ledger). Κάθε καινούρια ομάδα καταχωρήσεων -ένα “block”- συνδέεται με τα προηγούμενα, δημιουργώντας μία “αλυσίδα” καταχωρίσεων, δηλαδή ένα “blockchain”.  Αυτή η τεχνολογία έχει τη δύναμη να αναδιαρθρώσει ολόκληρο το σύστημα ψηφιακού μάρκετινγκ αλλάζοντας τις συλλογές δεδομένων, διορθώνοντας τις διαφημίσεις ψηφιακής προβολής και κάνοντας τις ψηφιακές μας συναλλαγές πιο ασφαλείς. 
  • Φωνητική αναζήτηση: Εξετάστε το ενδεχόμενο να αξιοποιήσετε τις τεχνολογίες φωνής το 2022. Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ υγειονομικής περίθαλψης να ξεχωρίσουν, ειδικά όταν πρόκειται για την κατάταξη για τοπικούς όρους αναζήτησης.
  • Chatbots: Είναι προγράμματα υπολογιστών με τα οποία αλληλεπιδρούμε μέσω μιας διεπαφής συνομιλίας. Χρησιμοποιώντας ένα chatbot είναι τόσο απλό όσο έχουμε μια συνομιλία με κάποιον. Οι επιλογές είναι ατελείωτες για περιπτώσεις χρήσης chatbot στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, από την εξυπηρέτηση πελατών έως την πιθανή διάγνωση ήπιων συνθηκών – υπάρχουν πολλά που πρέπει να μας ενθουσιάσουν μέσα στην τεχνολογία.
  • Εικονική πραγματικότητα: Το VR είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο με ασυναγώνιστη αφοσίωση. Με μια τέτοια νέα τεχνολογία, να είστε τολμηροί και να βγείτε με πρωτότυπο περιεχόμενο που μπορεί να ηρεμήσει, να ενθουσιάσει ή να εκπαιδεύσει τους πελάτες σας για μέγιστο αντίκτυπο.
  • Προηγμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Παρόλο που η τιμολόγηση της διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι λίγο έξω από την κατηγορία πολλών μικρότερων εταιρειών, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να αξιοποιήσουν λύσεις ανάλυσης κοινωνικών μέσων που θα μετατρέψουν τα δεδομένα σε χρήσιμες πληροφορίες.
  • Εξατομικευμένες εφαρμογές για κινητά: Οι εφαρμογές για κινητά είναι ένας πολύ καλός τρόπος αξιοποίησης σχετικών ειδοποιήσεων με επίκεντρο τον χρήστη για την παροχή σχετικών και εξατομικευμένων εμπειριών χρήστη σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο.

  • Συνεργασίες με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές για κινητά: Δεν χρειάζεται πάντα να δημιουργείτε μια νέα εφαρμογή για κινητά για να προσεγγίσετε ένα νέο κοινό. Μερικές φορές είναι καλύτερο να δημιουργήσετε στρατηγικές συνεργασίες με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές για κινητά.
  • Μάρκετινγκ βίντεο: Χρησιμοποιήστε το βίντεο για να εκμεταλλευτείτε την αφοσίωση και την προσοχή του χρήστη και μην αποφεύγετε εφαρμογές και πλατφόρμες όπως το YouTube, το βίντεο του Facebook, το Instagram και το νεοϊδρυθέν TikTok για τεράστιες δυνατότητες προώθησης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνολογία ως αναπόσπαστο τμήμα ενός οικοσυστήματος υγείας

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών εμφανίστηκε σε περίπου 40% των ενηλίκων με Χ-συνδεδεμένη αδρενολευκοδυστροφία, με βάση δεδομένα από 32 άτομα

Επεξεργασία ιατρικών δεδομένων από όλη την Ευρώπη

Όταν ο ψηφιακός έλεγχος ταυτότητας μειώνει τη δυσκολία των ταξιδιών.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διαβήτης ακρωτηριασμός: Ρομποτικά προσθετικά υπόσχονται ανακούφιση

Διαβήτης ακρωτηριασμός: Καναδοί επιστήμονες αποκαλύπτουν την ανάπτυξη ενός νέου τύπου προσθετικής χρησιμοποιώντας μαλακή ρομποτική με δυνατότητα μικρορευστοποίησης που υπόσχεται να μειώσει σημαντικά τα έλκη του δέρματος και τον πόνο σε ασθενείς με διαβήτη που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό μεταξύ του αστραγάλου και του γόνατος.

Η έλλειψη κλινικών στοιχείων αποτελεί μεγάλο κενό στην ψηφιακή υγεία

Ιατρική περίθαλψη: Η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής υγείας αυξήθηκε πέρυσι παρά τις μελέτες που βρήκαν μικρή κλινική επικύρωση και έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων ότι οι λύσεις ψηφιακής υγείας είναι αποτελεσματικές.

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Υγεία τεχνολογία: Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους.

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.