Τεχνολογία

Συσκευή παχυσαρκία: Mικροσκοπική ασύρματη συσκευή μπορεί να βοηθήσει τα παχύσαρκα άτομα να χάσουν βάρος, χωρίς χειρουργική επέμβαση

Συσκευή παχυσαρκία: Mικροσκοπική ασύρματη συσκευή μπορεί να βοηθήσει τα παχύσαρκα άτομα να χάσουν βάρος, χωρίς χειρουργική επέμβαση

Συσκευή παχυσαρκία: Μια μικροσκοπική ασύρματη συσκευή, που αναπτύχθηκε από τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο A&M του Τέξας, θα μπορούσε κάλλιστα να αντικαταστήσει την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση γαστρικής παράκαμψης.

Μια μικροσκοπική ασύρματη συσκευή, που αναπτύχθηκε από τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο A&M του Τέξας, θα μπορούσε κάλλιστα να αντικαταστήσει την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση γαστρικής παράκαμψης. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία πρόκληση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει στο όνομα της απώλειας βάρους. Στη συνέχεια, είτε πρόκειται για περίπλοκες προκλήσεις φυσικής κατάστασης είτε για πειραματισμούς με δίαιτες, που κυμαίνονται από διαλείπουσα νηστεία έως Παλαίο. Τούτου λεχθέντος, δεν λειτουργούν όλα τα μέτρα εξίσου για όλους. Για πολλούς ανθρώπους, η απώλεια βάρους είναι ιατρική ανάγκη και όχι μόνο για την εμφάνισή τους. Για αυτούς, η βαριατρική επέμβαση ή η χειρουργική επέμβαση γαστρικής παράκαμψης είναι η τελευταία λύση. Ωστόσο, μια μικροσκοπική συσκευή οπλισμένη με τεχνολογία αιχμής θα μπορούσε κάλλιστα να το αλλάξει αυτό. Βλέπετε, οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει μια μικροσκοπική ασύρματη συσκευή που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού βάρους διεγείροντας τις νευρικές απολήξεις. Το καλύτερο κομμάτι? Αυτή η συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί μέσω μιας απλής διαδικασίας εμφύτευσης.

Αυτή η ασύρματη συσκευή απώλειας βάρους είναι μια εναλλακτική λύση στη χειρουργική επέμβαση γαστρικής παράκαμψης. Η χειρουργική επέμβαση γαστρικής παράκαμψης είναι μερικές φορές η τελευταία λύση για άτομα που παλεύουν με την παχυσαρκία ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω του βάρους τους. Δεδομένου ότι αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την κατασκευή ενός μικρού σάκου στομάχου και την αλλαγή της διαδρομής του πεπτικού σωλήνα, είναι πολύ επεμβατική και παρατείνει την περίοδο ανάρρωσης για τους ασθενείς.

Ωστόσο, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο A&M του Τέξας ανέπτυξαν μια συσκευή μεγέθους εκατοστού που παρέχει την αίσθηση πληρότητας διεγείροντας τις απολήξεις του πνευμονογαστρικού νεύρου με φως. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές που απαιτούν καλώδιο τροφοδοσίας, αυτή η ασύρματη συσκευή μπορεί να ελεγχθεί εξωτερικά από μια απομακρυσμένη πηγή ραδιοσυχνοτήτων. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια συσκευή που όχι μόνο απαιτεί ελάχιστη χειρουργική επέμβαση για εμφύτευση, αλλά μας επιτρέπει επίσης να διεγείρουμε συγκεκριμένες νευρικές απολήξεις στο στομάχι», δήλωσε ο Δρ Sung II Park, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. «Η συσκευή μας έχει τη δυνατότητα να κάνει και τα δύο αυτά πράγματα στις σκληρές γαστρικές συνθήκες, οι οποίες, στο μέλλον, μπορούν να είναι εξαιρετικά ευεργετικές για άτομα που χρειάζονται δραματικές επεμβάσεις απώλειας βάρους», πρόσθεσε.

Η παχυσαρκία θέτει τους ανθρώπους σε κίνδυνο για χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και ακόμη και ορισμένοι καρκίνοι. Για όσους έχουν δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 35 ή έχουν τουλάχιστον δύο παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία, η χειρουργική επέμβαση προσφέρει στους ασθενείς έναν δρόμο όχι μόνο να χάσουν το περιττό βάρος αλλά να διατηρήσουν το βάρος τους μακροπρόθεσμα.

Γνωρίστε το πνευμονογαστρικό νεύρο, τον διαμορφωτή του άξονα εγκεφάλου-εντέρου

Τα τελευταία χρόνια, το πνευμονογαστρικό νεύρο έχει λάβει μεγάλη προσοχή ως στόχος για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, καθώς παρέχει αισθητικές πληροφορίες σχετικά με την πληρότητα από το βλεννογόνο του στομάχου έως τον εγκέφαλο. Παρόλο που υπάρχουν πολλές ιατρικές συσκευές που μπορούν να διεγείρουν τις απολήξεις του πνευμονογαστρικού νεύρου και κατά συνέπεια να βοηθήσουν στον περιορισμό της πείνας, αυτές οι συσκευές είναι παρόμοιες στο σχεδιασμό με βηματοδότη, δηλαδή, τα καλώδια που συνδέονται σε μια πηγή ρεύματος παρέχουν ηλεκτρικά τραντάγματα για την ενεργοποίηση των άκρων του νεύρου. «Παρά το κλινικό όφελος από την ύπαρξη ενός ασύρματου συστήματος, καμία συσκευή, προς το παρόν, δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει χρόνιο και ανθεκτικό κυτταρικό τύπο χειρισμού της δραστηριότητας των νευρώνων εντός οποιουδήποτε άλλου οργάνου εκτός του εγκεφάλου», δήλωσε ο Δρ Παρκ. Για να αντιμετωπίσουν αυτό το χάσμα, ο Park και η ομάδα του χρησιμοποίησαν αρχικά γενετικά εργαλεία για να εκφράσουν γονίδια που ανταποκρίνονται στο φως σε συγκεκριμένες απολήξεις του πνευμονογαστρικού νεύρου in vivo. Στη συνέχεια, σχεδίασαν μια μικροσκοπική συσκευή σε σχήμα κουπιού και τοποθέτησαν micro LED κοντά στην άκρη του εύκαμπτου άξονα της, η οποία στερεώθηκε στο στομάχι.

Στην κεφαλή της συσκευής, που ονομάζεται συγκομιδή, τοποθετούσαν μικροτσίπ που απαιτούνται για την ασύρματη επικοινωνία της συσκευής με μια εξωτερική πηγή ραδιοσυχνοτήτων. Η θεριζοαλωνιστική μηχανή ήταν επίσης εξοπλισμένη για να παράγει μικροσκοπικά ρεύματα για την τροφοδοσία των LED. Όταν ενεργοποιήθηκε η πηγή ραδιοσυχνοτήτων, οι ερευνητές έδειξαν ότι το φως από τα LED ήταν αποτελεσματικό στην καταστολή της πείνας. Οι ερευνητές είπαν ότι αυτή η συσκευή θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον χειρισμό των νευρικών απολήξεων σε όλο το γαστρεντερικό σωλήνα και άλλα όργανα, όπως το έντερο, με ελάχιστες ή καθόλου τροποποιήσεις. Η λειτουργία αυτής της συσκευής και τα ευρήματα της έρευνάς τους δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature Communications.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το σαμποτάζ και η συμπαιγνία θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν το ταξίδι απώλειας βάρους σας διαπιστώνει μελέτη

Η Αγγλία βλέπει την επέκταση της πρόσβασης σε φάρμακα απώλειας βάρους

Αυξάνονται οι επεμβάσεις για απώλεια βάρους σε μικρές ηλικίες

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι ο υψηλός ΔΜΣ αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης από κάποια είδη καρκίνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη

Ιατρική τεχνολογία: Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας με τις εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το VR/AR, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η ρομποτική ή η νανοτεχνολογία.

Προώθηση της ψηφιακής ισότητας για τη δημιουργία συνδεδεμένων κοινοτήτων

Ψηφιακή ισότητα: Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι όλα τα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στον ψηφιακό κόσμο, ανεξάρτητα από την ικανότητα, την ηλικία, τη φυλή ή το φύλο.

Google ΗΠΑ: Παίζει μεγάλο ρόλο στην προστασία της υγείας των παιδιών

Google ΗΠΑ: Η εφαρμογή της πολιτικής της Google για το ψηφιακό μάρκετινγκ ανθυγιεινών προϊόντων στη χώρα καταγωγής της θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την έκθεση των παιδιών σε αυτό το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Ανάπτυξη του τεχνολογικού δικτύου 5G και κατάσταση της υγείας των Κινέζων ηλικιωμένων ενηλίκων

Ελπίζουμε ότι η ταχεία διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως το τεχνολογικό δίκτυο 5G, θα διευκολύνει και θα κλιμακώσει τις καινοτομίες που μπορούν να δημιουργήσουν και να διαδώσουν την υγεία, επιτρέποντας στη δημόσια υγεία να εκπληρώσει το όραμά της, σύμφωνα με το οποίο όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, θα μπορούν επιτέλους να απολαμβάνουν μια υγιή ζωή.