Τεχνολογία

Social Media κίνδυνοι κοινωνικότητα: Οι παγίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που απαιτούν προσοχή

Social Media κίνδυνοι κοινωνικότητα: Οι παγίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που απαιτούν προσοχή

Οι κίνδυνοι από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ελλοχεύουν καμουφλαρισμένοι, απειλώντας την σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία

Social Media κίνδυνοι κοινωνικότητα: Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως κοινωνική δικτύωση έχει εκπληκτική επίδραση στη διαμόρφωση της ποιότητας ζωής με διάφορους τρόπους. Μόνο που κάποιοι από αυτούς δυστυχώς θεωρούνται έμμεσα ή άμεσα απειλή για τον ψυχοσυναισθηματικό μας κόσμο, επηρεάζοντας τον τρόπο σκέψης αλλά και δράσης μας.

Συγκεκριμένα:

  • Ψεύτικη κοινωνικότητα: To facebook δίνοντας μια ψευδαίσθηση κοινωνικής επαφής, ταυτόχρονα εντείνει τη μοναξιά των πιο «κλειστών» ανθρώπων. Και μπορεί να μην είναι εύκολες οι κοινωνικές συνευρέσεις εν μέσω covid, μπορούμε όμως να διατηρήσουμε μία σχετική κοινωνικότητα έστω και με βιντεοκλήσεις και όχι μόνο με μηνύματα.
  • Γοητεία ή παγίδα το μοίρασμα; Σίγουρα είναι όμορφο να μοιραζόμαστε τα προβλήματα και τις όμορφες στιγμές μας με άλλους. Δεν γνωρίζουμε όμως τους «φίλους μας», πόσοι άλλοι θα δουν τις αναρτήσεις μας, ούτε βέβαια πως θα τις χρησιμοποιήσουν…
  • Μορφή εκβιασμού: Χρειάζεται προσοχή στις αναρτήσεις μας να μην μας εκθέτουν αλλά και στις φωτογραφίες ή βιντεάκια που στέλνουμε στο σύντροφό μας, σε φίλους ή και αγνώστους ακόμα. Ποτέ δεν ξέρουμε πως θα χρησιμοποιηθεί το υλικό αυτό όταν έχουμε χαλάσει πλέον τη σχέση ή αν ο άγνωστος αρχίσει να μας παρενοχλεί ή να μας εκβιάζει.
  • Μορφή εκφοβισμού (bullying): Δυστυχώς τα social media μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά εξυπηρετώντας τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό από το θύτη, οδηγώντας το θύμα σε ακραίες καταστάσεις. Θυμάστε το παιχνίδι της μπλε φάλαινας πριν λίγα χρόνια, υπάρχουν και σήμερα ανάλογα παιχνίδια που μπορούν να απειλήσουν την υγεία μας…
  • Αύξηση μιας εθιστικής συμπεριφοράς: Όπως και το ίντερνετ γενικότερα, έτσι και τα social media προκαλούν εθισμό, μέσα από την ανάγκη «να ελέγξω ποιος πόσταρε τι, πόσα likes έχω και πόσο δημοφιλής είμαι!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εναλλακτικοί τρόπου για να αντιμετωπίσετε την κακή ψυχολογία λόγω καραντίνας

Πώς να προλάβουμε τα αρνητικά συναισθήματα που φέρνει η μοναξιά εν μέσω καραντίνας

Γιατί θα πρέπει να μειώνουμε σταδιακά την εξάρτησή μας από τα social media

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να απεικονίσει τις εικόνες όπως το ανθρώπινο μάτι;

AI: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο HSE και το Πολυτεχνείο της Μόσχας ανακάλυψαν ότι τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι σε θέση να αναπαραστήσουν χαρακτηριστικά της ανθρώπινης όρασης λόγω έλλειψης στενής σύζευξης με την αντίστοιχη φυσιολογία, επομένως είναι χειρότερα στην αναγνώριση εικόνων.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι χειρότερη στην αναγνώριση εικόνων από τους ανθρώπους

Μελέτη: Τα περισσότερα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι σε θέση να αναπαραστήσουν χαρακτηριστικά της ανθρώπινης όρασης, γεγονός που τα κάνει χειρότερα στην αναγνώριση εικόνων.

Τι είναι ο χειρουργός τεχνολόγος;

Τεχνολογία: Τα καθήκοντα του χειρουργού τεχνολόγου περιλαμβάνουν την προετοιμασία χειρουργικών αιθουσών και ασθενών για χειρουργική επέμβαση και βοήθεια κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.

Η τεχνολογία αλλάζει την υγεία των δοντιών

Οδοντιατρική: Όπως και στην περίπτωση άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, οι ανατρεπτικές καινοτομίες θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο θα ασκείται η οδοντιατρική και στο πώς οι ασθενείς θα φροντίζουν τον εαυτό τους στο μέλλον.