Τεχνολογία

Smartwatch: Πώς σας βοηθούν τα έξυπνα ρολόγια να κοιμάστε καλύτερα;

Smartwatch: Πώς σας βοηθούν τα έξυπνα ρολόγια να κοιμάστε καλύτερα;

Smartwatch: Στις ΗΠΑ, ένας στους τρεις ενήλικες δεν κοιμάται αρκετά, με πολύ πραγματικές συνέπειες για την υγεία. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει.

Τα έξυπνα ρολόγια και οι ιχνηλάτες γυμναστικής μετρούν τα πάντα, από τα βήματα που κάνουμε μέχρι τις θερμίδες που καίμε. Με προηγμένους αισθητήρες, πολλοί μετρούν ακόμη και τους παλμούς της καρδιάς μας και παρακολουθούν το SpO2 μας. Προσφέροντας εφαρμογές και συνδεσιμότητα smartphone, μας βοηθούν επίσης να διαχειριζόμαστε ημερολόγια, επικοινωνία και εργασίες και, με τη σειρά τους, να απαλύνουμε το άγχος. Εν ολίγοις, τα smartwatches είναι ισχυρά εργαλεία για τον χειρισμό της καθημερινής ζωής. Τι γίνεται όμως με τις ενδιάμεσες νύχτες;

Μεταξύ της προώθησης της δραστηριότητας και της ανακούφισης του στρες, τα wearables μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον ύπνο των χρηστών. Για αρχή, το έξυπνο ρολόι σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε υγιεινές συνήθειες. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τακτικές προπονήσεις, περισσότερους καθημερινούς περιπάτους ή επίγνωση. Όταν έρθει η ώρα του ύπνου, πολλές συσκευές προσφέρουν παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς και προηγμένη ανάλυση ύπνου. Αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνουν δεδομένα ευρείας προβολής σχετικά με τις νυχτερινές σας συμπεριφορές που μπορούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το τι σας εμποδίζει να ξεκουραστείτε καλύτερα.

Στις ΗΠΑ, ένας στους τρεις ενήλικες δεν κοιμάται αρκετά, με πολύ πραγματικές συνέπειες για την υγεία. Όχι μόνο η ανεπαρκής ανάπαυση μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η κατάθλιψη, αλλά μπορεί επίσης να σας κάνει ευερέθιστους, ανήσυχους ή κακούς στη δουλειά σας. Ή αγχώνεσαι μήπως είσαι κακός στη δουλειά σου. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να εμβαθύνετε στο πώς μπορείτε να αντικαταστήσετε το έξυπνο ρολόι σας με την καταμέτρηση προβάτων. Δεν λέμε ότι θα σας βάλει μέσα ή θα σας ρίξει ένα ποτήρι γάλα, αλλά μπορεί απλώς να σας βοηθήσει να προπονηθείτε καλύτερα για να απορρίψετε.

Οι ενήλικες πρέπει να στοχεύουν σε τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου τη νύχτα. Δυστυχώς, είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσετε ένα άλλο επεισόδιο ή ενώ λείπετε για ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο πίσω μέρος, οι δουλειές, τα παιδιά, τα σκυλιά και άλλες ευθύνες συχνά κάνουν τα ξημερώματα αναπόφευκτα. Μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο του χρόνου διακοπής λειτουργίας ρυθμίζοντας ένα πρόγραμμα ύπνου και το smartwatch σας μπορεί να σας βοηθήσει.

  • Ορίστε μια ώρα ύπνου που επιτρέπει επτά ή περισσότερες ώρες ύπνου
  • Ρυθμίστε την ίδια ώρα αφύπνισης κάθε πρωί, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα
  • Καθιερώστε μια χαλαρωτική ρουτίνα

Τα περισσότερα έξυπνα ρολόγια προσφέρουν χρήσιμα εργαλεία όπως ξυπνητήρια, νυχτερινές λειτουργίες και προγράμματα ύπνου. Άλλα σάς επιτρέπουν να ορίσετε μια ρουτίνα αναμονής και θα σας κάνουν ping όταν έρθει η ώρα να ετοιμαστείτε για ύπνο. Ορισμένες εφαρμογές θα σας προτρέψουν να πιείτε ένα τσάι από βότανα ή να τερματίσετε τον χρόνο οθόνης. Οι εφαρμογές συμβατές με Smarthome μπορούν ακόμη και να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε το περιβάλλον σας χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία ή χαμηλώνοντας τα φώτα. Ψάξτε στις προσφορές στη συσκευή σας για να βελτιώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη ρουτίνα πριν τον ύπνο σας. Ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου, συμπεριλαμβανομένου ενός σταθερού χρόνου αφύπνισης, θα οδηγήσει σε καλύτερη ποιότητα ανάπαυσης.

Τα Wearables δεν είναι τίποτα αν δεν είναι πιεστικοί συνεργάτες γυμναστικής. Με υπενθυμίσεις βάσης, παρακολούθηση αυτόματης δραστηριότητας και στοιχεία παρακίνησης, όπως τα διάσημα δαχτυλίδια της Apple, τα περισσότερα smartwatches στοχεύουν να βοηθήσουν τους χρήστες να κινηθούν. Προσδιορίστε το τρέχον επίπεδο φυσικής σας κατάστασης και θέστε ρεαλιστικούς στόχους δραστηριότητας που θα σας κρατήσουν υπόλογους (χωρίς να σας εξαντλήσουν). Η American Heart Association προτείνει στους ενήλικες να λαμβάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα την εβδομάδα.

Εάν απεχθάνεστε το τρέξιμο, δοκιμάστε άλλες αθλητικές λειτουργίες, όπως HIIT ή ποδηλασία. Εάν δεν έχετε αυτοπειθαρχία, παίξτε τη φυσική σας κατάσταση με προκλήσεις στη συσκευή. Εγγραφείτε για ένα πρόγραμμα ή πρόγραμμα εκπαίδευσης χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Fitbit Premium ή το Garmin Coach. Εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει εγγενή εφαρμογή υγείας με γραφήματα, προκλήσεις και αρχεία καταγραφής σειρών, αυτές οι λειτουργίες είναι απλώς μια λήψη μακριά. Το App Store και το Google Play Store είναι και τα δύο φορτωμένα με εφαρμογές γυμναστικής.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνολογία φροντίζει για την πρόληψη των καρδιακών προσβολών

Η τεχνολογία φροντίζει για την ενυδάτωσή μας

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Φορητή συσκευή μειώνει το τρέμουλο σε ασθενείς με Πάρκινσον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορούν οι άντρες να καταψύξουν το σπέρμα τους;

Ωάρια σπέρμα: Γνωστή και ως κρυοσυντήρηση ωαρίων με ιατρικούς όρους, η κατάψυξη ωαρίων είναι μια τεχνική διατήρησης της γονιμότητας κατά την οποία τα ωάρια εξάγονται από τις ωοθήκες μιας γυναίκας και καταψύχονται για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την επίτευξη εγκυμοσύνης χρησιμοποιώντας διαδικασίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγικής Τεχνολογίας (

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη στα νοσοκομεία - 5 ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι

Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει επίσης να είναι εξειδικευμένοι και να υποστηρίζονται για να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη. Πρέπει να μάθουν να είναι κρίσιμοι χρήστες των ψηφιακών εργαλείων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων τους.

Αντιμετώπιση του υποσιτισμού σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση με τον σωλήνα σίτισης PEG

Υποσιτισμός παράλυση: Η εγκεφαλική παράλυση είναι μια ομάδα νευρολογικών καταστάσεων που επηρεάζουν την κίνηση και τον συντονισμό των μυών. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με την πάθηση. 

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει στις ασθένειες των αυτιών;

AI αυτιά: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει αναδειχθεί ως ένα ισχυρό εργαλείο σε διάφορους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και οι δυνατότητές της να βοηθούν στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση παθήσεων του αυτιού γίνονται όλο και πιο εμφανείς.

Τεχνολογία λέιζερ ανιχνεύει εγκεφαλικούς τραυματισμούς

Laser μάτια: Η τεχνική είναι διαφορετική από άλλες διαγνωστικές μεθόδους και αναμένεται να αναπτυχθεί σε συσκευή χειρός για χρήση στην κρίσιμη «χρυσή ώρα» μετά από τραυματικό εγκεφαλικό τραυματισμό.

Πώς το GPS βελτιώνει τη ποιότητα ζωής των ατόμων με Αλτσχάιμερ;

Αλτσχάιμερ: Η ικανότητα παρακολούθησης της τοποθεσίας, πρόληψης της περιπλάνησης και διευκόλυνσης της ταχείας απόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης συμβάλλει στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής για όσους ζουν με Αλτσχάιμερ και τις οικογένειές τους.