Ρεπορτάζ Υγείας

ΣΕΙΒ: Συνάντηση με Μίνα Γκάγκα για θέματα του κλάδου των ιατροβιοτεχνολογικών προϊόντων

ΣΕΙΒ: Συνάντηση με Μίνα Γκάγκα για  θέματα του κλάδου των ιατροβιοτεχνολογικών προϊόντων

Συνάντηση εκπροσώπων του ΣΕΙΒ με την Υπουργό κα Μίνα Γκάγκα για τα θέματα του κλάδου των ιατροβιοτεχνολογικών προϊόντων.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΙΒ κ. Δημήτρης Νίκας και ο  Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Μαριάκης, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον ΣΕΙΒ, έθεσαν το θέμα των νοσοκομειακών οφειλών οι οποίες παρουσιάζουν ανοδική τάση. Η Υπουργός σημείωσε πως γνωρίζει το θέμα και καταβάλλεται προσπάθεια να βελτιωθούν οι ροές των αποπληρωμών.

Έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το πρόβλημα των ατιμολόγητων υλικών που προμηθεύονται κάποια Νοσοκομεία και η λύση θα αναζητηθεί σε συνάντηση των Διοικητών των Νοσοκομείων που παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα, με τους υπεύθυνους Υ.Πε.άρχες και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.

  • Σημαντικό σημείο της συνάντησης η εκδήλωση εκατέρωθεν για αναζήτηση λύσεων για τις Ψηφιακές Εφαρμογές στον χώρο της Υγείας, όπου ο ΣΕΙΒ, μπορεί να βοηθήσει με την τεχνογνωσία που διαθέτει. Για το σκοπό αυτό θα επιδιωχθεί συνάντηση για συνεργασία του  Υπουργείου Υγείας με το Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισής και τον ΣΕΙΒ, την οποία θα συντονίσει η Γενική Διευθύντρια του γραφείου της Αναπλ. Υπουργού, κα Λίλιαν Βιλδιρίδη, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση.
  • Στη συνάντηση σχολιάστηκε με θετικό πρόσημο η καλή συνεργασία του ΣΕΙΒ με την ΕΚΑΠΥ και τον ΕΟΠΥΥ και επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης ενός ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας εκπροσώπων του ΣΕΙΒ με την ηγεσία του Υπουργείου, στο πλαίσιο τακτικών συναντήσεων για τη διαρκή επικαιροποίηση και την ταχύτερη επίλυση των θεμάτων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δημήτρης Νίκας αποκλειστικά στο healthweb.gr: Ο ΣΕΙΒ μπορεί να γίνει βασικός παίκτης στον μετασχηματισμό του συστήματος Υγείας

Καμπανάκι κινδύνου από ΣΕΙΒ για τις καθυστερήσεις πιστοποίησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων

ΣΕΙΒ: Υποχρέωση της κυβέρνησης να ρυθμίσει την στρεβλή κατάσταση του Clawback

ΣΕΙΒ : Nα διευκρινιστεί, πως θα γίνει η ένταξη και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών

ΣΕΙΒ: Η γενίκευση του άδικου και καταστροφικού Claw-back στο χώρο της υγείας, δεν αποτελεί λύση

Ο ΣΕΙΒ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

ΣΕΙΒ : Στηρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια στον χώρο της υγείας

ΣΕΙΒ self-tests: Διαφάνεια στην προμήθεια ζητούν οι εταιρίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μείωση κατά 90% των θανάτων από COVID-19 μετά την αναμνηστική δόση, σύμφωνα με μελέτη του Χονγκ Κονγκ

Τα ευρήματα της μελέτης "αναδεικνύουν το πιθανό όφελος από τον αναμνηστικό εμβολιασμό, ειδικά σε ευάλωτους πληθυσμούς που ζουν με πολυνοσηρότητα, και υποστηρίζουν την πρόσφατη εστίαση στους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις για μελλοντικές αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων SARS-CoV-2 πέραν της πρώτης αναμνηστικής δόσης".

Το  αυτοστίγμα επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος σε άτομα με διαβήτη τύπου 1

Αν και η διαπίστωση της συσχέτισης μεταξύ του αυτοστίγματος και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c είναι σημαντική, απαιτείται περαιτέρω διαχρονική έρευνα για να προσδιοριστεί εάν το αυτοστίγμα οδηγεί σε υποβέλτιστη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1c", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Yukiko Onishi MD, Ph.D., του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης, Asahi Life Foundation, στο Τόκιο. "Αυτή η έρευνα υποστηρίζει και αναδεικνύει τη σημασία της εξάλειψης του αυτοστίγματος κατά τη θεραπεία των ατόμων με διαβήτη τύπου 1".

H Κίνα λέει ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης δημόσιας αργίας της Κίνας, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν προηγουμένως ότι η περίοδος των μαζικών ταξιδιών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των λοιμώξεων. Από την Τρίτη, περίπου 664 εκατομμύρια ταξίδια είχαν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.