Ρεπορτάζ Υγείας

ΣΕΙΒ: Συνάντηση με Μίνα Γκάγκα για θέματα του κλάδου των ιατροβιοτεχνολογικών προϊόντων

ΣΕΙΒ: Συνάντηση με Μίνα Γκάγκα για  θέματα του κλάδου των ιατροβιοτεχνολογικών προϊόντων

Συνάντηση εκπροσώπων του ΣΕΙΒ με την Υπουργό κα Μίνα Γκάγκα για τα θέματα του κλάδου των ιατροβιοτεχνολογικών προϊόντων.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΙΒ κ. Δημήτρης Νίκας και ο  Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Μαριάκης, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον ΣΕΙΒ, έθεσαν το θέμα των νοσοκομειακών οφειλών οι οποίες παρουσιάζουν ανοδική τάση. Η Υπουργός σημείωσε πως γνωρίζει το θέμα και καταβάλλεται προσπάθεια να βελτιωθούν οι ροές των αποπληρωμών.

Έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το πρόβλημα των ατιμολόγητων υλικών που προμηθεύονται κάποια Νοσοκομεία και η λύση θα αναζητηθεί σε συνάντηση των Διοικητών των Νοσοκομείων που παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα, με τους υπεύθυνους Υ.Πε.άρχες και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.

  • Σημαντικό σημείο της συνάντησης η εκδήλωση εκατέρωθεν για αναζήτηση λύσεων για τις Ψηφιακές Εφαρμογές στον χώρο της Υγείας, όπου ο ΣΕΙΒ, μπορεί να βοηθήσει με την τεχνογνωσία που διαθέτει. Για το σκοπό αυτό θα επιδιωχθεί συνάντηση για συνεργασία του  Υπουργείου Υγείας με το Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισής και τον ΣΕΙΒ, την οποία θα συντονίσει η Γενική Διευθύντρια του γραφείου της Αναπλ. Υπουργού, κα Λίλιαν Βιλδιρίδη, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση.
  • Στη συνάντηση σχολιάστηκε με θετικό πρόσημο η καλή συνεργασία του ΣΕΙΒ με την ΕΚΑΠΥ και τον ΕΟΠΥΥ και επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης ενός ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας εκπροσώπων του ΣΕΙΒ με την ηγεσία του Υπουργείου, στο πλαίσιο τακτικών συναντήσεων για τη διαρκή επικαιροποίηση και την ταχύτερη επίλυση των θεμάτων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δημήτρης Νίκας αποκλειστικά στο healthweb.gr: Ο ΣΕΙΒ μπορεί να γίνει βασικός παίκτης στον μετασχηματισμό του συστήματος Υγείας

Καμπανάκι κινδύνου από ΣΕΙΒ για τις καθυστερήσεις πιστοποίησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων

ΣΕΙΒ: Υποχρέωση της κυβέρνησης να ρυθμίσει την στρεβλή κατάσταση του Clawback

ΣΕΙΒ : Nα διευκρινιστεί, πως θα γίνει η ένταξη και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών

ΣΕΙΒ: Η γενίκευση του άδικου και καταστροφικού Claw-back στο χώρο της υγείας, δεν αποτελεί λύση

Ο ΣΕΙΒ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

ΣΕΙΒ : Στηρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια στον χώρο της υγείας

ΣΕΙΒ self-tests: Διαφάνεια στην προμήθεια ζητούν οι εταιρίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εβδομαδιαία αποτελέσματα κρουσμάτων από την ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των Πιθήκων: Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 80  (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 36 έτη (19-61), εκ των οποίων 20 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (25%).

Οι γυναίκες γιατροί σπάνια κερδίζουν τις υψηλότερες πληρωμές από τις εταιρείες φαρμάκων και ιατρικών συσκευών

"Η επιβάρυνση των γυναικών με τα βάρη της ανισότητας επέτρεψε τη συνέχιση αυτού του φαινομένου", λέει ο Jafari. "Οι γυναίκες απλά δεν καλούνται στο τραπέζι και δικαιολογίες όπως η γονιμότητα πρέπει να σταματήσουν να αποτελούν μέρος της συζήτησης. Και οι άνδρες έχουν παιδιά".

Δύο εμβόλια είναι διαθέσιμα για την ευλογιά των πιθήκων

Ο πραγματικός ιός που χρησιμοποιείται στα εμβόλια για την προστασία από τους ιούς της ευλογιάς των πιθήκων ονομάζεται ιός της εμβολίας. Αυτός ο ιός δεν έχει καμία σχέση με την ευλογιά. Είναι απλώς ένας άλλος ιός του γένους των Orthopoxvirus που μπορεί να μετατραπεί σε εμβόλιο.