Ρεπορτάζ Υγείας

ΣΕΙΒ : Nέος πρόεδρος o Δημήτρης Νίκας.Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΕΙΒ : Nέος πρόεδρος o Δημήτρης Νίκας.Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Ο κ. Δημήτρης Νίκας είναι ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκε κατόπιν της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ). Σε ειδική συνεδρίαση που ακολούθησε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ, η θητεία του οποίου θα διαρκέσει για τα επόμενα 3 χρόνια, με την εξής σύνθεση:

Δημήτρης Νίκας νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων

  •  ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                         ΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:              ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ ΔΕΡΚΟΣ
  • ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΑΡΙΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  • ΤΑΜΙΑΣ:                               ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
  • ΜΕΛΗ:                                ΛΕΙΒΑΔΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
  • ΜΠΕΚΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  • ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Δ. Νίκας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλα τα Μέλη του ΣΕΙΒ που τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους το νέο ΔΣ, καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του, στην θέση του Προέδρου και ανέφερε: «Με αίσθημα ευθύνης όλοι οι συνάδελφοι αναλαμβάνουμε τα καθήκοντά μας ώστε να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί έως σήμερα για την ανάδειξη της αξίας του κλάδου της ιατρικής τεχνολογίας και του καθοριστικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει στη βελτίωση της υγείας των ασθενών, αλλά και στον εξορθολογισμό και τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα. Η ιατρική τεχνολογία δύναται να αποτελέσει κινητήριο μοχλό μετασχηματισμού του συστήματος Υγείας και απαιτείται η συστράτευση όλων των εμπλεκομένων προς τον κοινό αυτό σκοπό». Και συμπλήρωσε «έως τώρα και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία Covid-19, όλες οι εταιρείες-μέλη του ΣΕΙΒ έχουν ανταποκριθεί εξαιρετικά, συμβάλλοντας σημαντικά στην απρόσκοπτη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Σίγουρα, οι προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ως εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας είναι μεγάλες, όμως μέσα από αυτές θα αναδείξουμε την υπεραξία του κλάδου μας, με την αξιοποίηση καινοτόμων θεραπειών και αξιόπιστων ιατροτεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών».

Ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι πρωταρχικός στόχος του ΣΕΙΒ παραμένει «η δέσμευση για διαφάνεια και ορθή επιχειρηματική πρακτική που δημιουργούν ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον για όλες τις εταιρείες και δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης με τον επιστημονικό κλάδο, τους συνεργάτες μας και τους ασθενείς».Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην Ελληνική αγορά των Ιατροτεχνολογικών και των In Vitro Διαγνωστικών Προϊόντων στo πλαίσιo των αποφάσεων των  Γενικών Συνελεύσεων, του ισχύοντος Καταστατικού και της πιστής πάντα τήρησης της κείμενης νομοθεσίας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΕΙΒ: Με απευθείας ανάθεση η προμήθεια των rapid tests

Ξεκίνησε το ενιαίο ευρωπαϊκό μητρώο Ιατροτεχνολογικών προϊόντων

ΣΕΙΒ: Είναι παράλογη η επιβάρυνση του clawback στους εισαγωγείς και παραγωγούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το CDC συνιστά εμβόλια covid για μωρά και παιδιά κάτω των 5 ετών. Ακολουθούν 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Λιγότερος απολυταρχισμός και περισσότερη ταπεινότητα από τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας θα συνέβαλλε πολύ στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού.

Το ξέσπασμα μηνιγγιτιδόκοκκου στη Φλόριντα μεταξύ ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των ΗΠΑ

Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν ένα εμβόλιο για μηνιγγιτιδόκοκο επικοινωνώντας με το ιατρείο, το φαρμακείο, το κοινοτικό κέντρο υγείας ή το τοπικό τμήμα υγείας.

Κορωνοϊός Κρούσματα 24/06: 11.972 νέα κρούσματα - 13 νεκροί - 86 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 24/06: 11.972 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 86, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 13 νέοι θάνατοι.

Σημειώνεται νέο μεγάλο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη

Αντίστοιχα, στην Ολλανδία τα κρούσματα αυξάνονται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, με το ινστιτούτο δημόσιας υγείας της χώρας να αναφέρει ως αιτία τις υποπαραλλαγές BA.4 and BA.5, όχι μόνο για την αύξηση των μολύνσεων στην χώρα, αλλά και ανά την υφήλιο.