Ρεπορτάζ Υγείας

ΣΕΙΒ : Nέος πρόεδρος o Δημήτρης Νίκας.Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΕΙΒ : Nέος πρόεδρος o Δημήτρης Νίκας.Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Ο κ. Δημήτρης Νίκας είναι ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων.

ADMAN

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκε κατόπιν της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ). Σε ειδική συνεδρίαση που ακολούθησε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ, η θητεία του οποίου θα διαρκέσει για τα επόμενα 3 χρόνια, με την εξής σύνθεση:

Δημήτρης Νίκας νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων

  •  ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                         ΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:              ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ ΔΕΡΚΟΣ
  • ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΑΡΙΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  • ΤΑΜΙΑΣ:                               ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
  • ΜΕΛΗ:                                ΛΕΙΒΑΔΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
  • ΜΠΕΚΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  • ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Δ. Νίκας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλα τα Μέλη του ΣΕΙΒ που τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους το νέο ΔΣ, καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του, στην θέση του Προέδρου και ανέφερε: «Με αίσθημα ευθύνης όλοι οι συνάδελφοι αναλαμβάνουμε τα καθήκοντά μας ώστε να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί έως σήμερα για την ανάδειξη της αξίας του κλάδου της ιατρικής τεχνολογίας και του καθοριστικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει στη βελτίωση της υγείας των ασθενών, αλλά και στον εξορθολογισμό και τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα. Η ιατρική τεχνολογία δύναται να αποτελέσει κινητήριο μοχλό μετασχηματισμού του συστήματος Υγείας και απαιτείται η συστράτευση όλων των εμπλεκομένων προς τον κοινό αυτό σκοπό». Και συμπλήρωσε «έως τώρα και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία Covid-19, όλες οι εταιρείες-μέλη του ΣΕΙΒ έχουν ανταποκριθεί εξαιρετικά, συμβάλλοντας σημαντικά στην απρόσκοπτη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Σίγουρα, οι προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ως εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας είναι μεγάλες, όμως μέσα από αυτές θα αναδείξουμε την υπεραξία του κλάδου μας, με την αξιοποίηση καινοτόμων θεραπειών και αξιόπιστων ιατροτεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών».

Ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι πρωταρχικός στόχος του ΣΕΙΒ παραμένει «η δέσμευση για διαφάνεια και ορθή επιχειρηματική πρακτική που δημιουργούν ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον για όλες τις εταιρείες και δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης με τον επιστημονικό κλάδο, τους συνεργάτες μας και τους ασθενείς».Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην Ελληνική αγορά των Ιατροτεχνολογικών και των In Vitro Διαγνωστικών Προϊόντων στo πλαίσιo των αποφάσεων των  Γενικών Συνελεύσεων, του ισχύοντος Καταστατικού και της πιστής πάντα τήρησης της κείμενης νομοθεσίας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΕΙΒ: Με απευθείας ανάθεση η προμήθεια των rapid tests

Ξεκίνησε το ενιαίο ευρωπαϊκό μητρώο Ιατροτεχνολογικών προϊόντων

ΣΕΙΒ: Είναι παράλογη η επιβάρυνση του clawback στους εισαγωγείς και παραγωγούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στον δρόμο κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί για το νομοσχέδιο δευτεροβάθμιας περίθαλψης

Απεργίες των νοσοκομειακών γιατρών: Στον δρόμο κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτυρόμενοι για  το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη .

Πρώτη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των ανανεωμένης σύνθεσης εμβολίων, με βάση στοιχεία πραγματικών εμβολιασμών από τα CDC των ΗΠΑ

Όπως τονίζουν οι ερευνητές, τα εν λόγω εμβόλια καλό είναι να τα κάνουν όλοι. Ωστόσο, οι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια, μπορεί στο μέλλον να μην έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, όσο οι παραλλαγές του κορωνοϊού συνεχίζουν να εξελίσσονται.

Οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι άνδρες είδαν χειρότερα αποτελέσματα της COVID-19, σύμφωνα με μελέτη

"Εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσει συμπτώματα PASC", δήλωσε ο Watson. "Έτσι, αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ανισότητα σε όσους έλαβαν το εμβόλιο, θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει ανισότητα στο ποιος παρουσίασε πιο σοβαρά οξέα συμπτώματα ή συμπτώματα PASC".