Τεχνολογία

Ρωσία Twitter: Μερική άρση των περιορισμών για τη δημοφιλή πλατφόρμα

Ρωσία Twitter: Μερική άρση των περιορισμών για τη δημοφιλή πλατφόρμα

Ρωσία Twitter: «Εάν οι πλατφόρμες αυτές, δε συμμορφωθούν, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν παρόμοιες κυρώσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Roskomnadzor.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor ανακοίνωσε χθες ότι αίρει μερικώς τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στο Twitter, αφού το αμερικανικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης διέγραψε από την πλατφόρμα του ένα μεγάλος μέρος του απαγορευμένου περιεχομένου σύμφωνα με την απαίτηση των αρχών. Παράλληλα όμως προειδοποίησε τις αμερικανικές διαδικτυακές πλατφόρμες να συμμορφωθούν με την κείμενη νομοθεσία, γιατί θα αντιμετωπίσουν παρόμοιες ποινές.

Η Ρωσία, το Μάρτιο, είχε επιβραδύνει την ταχύτητα του Twitter επειδή δεν αφαιρούσε περιεχόμενο που θεωρεί απαγορευμένο, προειδοποιώντας το ότι αν δε συμμορφωθεί μπορεί να το μπλοκάρει, αλλά όπως ανακοίνωσε χθες, η τιμωρητικού περιεχομένου επιβράδυνση θα ισχύει μόνο για τις κινητές συσκευές.

Η Roskomnadzor ανακοίνωσε επίσης ότι ενδέχεται να επιβραδυνθεί η ταχύτητα στις πλατφόρμες του Facebook και του YouTube, εάν δεν απομακρύνουν από αυτές περιεχόμενο που οι αρχές θεωρούν απαγορευμένο.

«Εάν οι πλατφόρμες αυτές, δε συμμορφωθούν, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν παρόμοιες κυρώσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Roskomnadzor

Το Facebook και το YouTube δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε ερώτηση του Reuters για να σχολιάσουν την απόφαση.

Η Roskomnadzor είχε θέσει για το Twitter την 15η Μάϊου ως καταλυτική ημερομηνία για να διαγράψει από την πλατφόρμα του το απαγορευμένο περιεχόμενο, που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία, τη χρήση ναρκωτικών και εκκλήσεις για αυτοκτονία που απευθύνονταν σε ανήλικα άτομα.

Το Twitter δήλωσε ότι δεν επιτρέπει οι πλατφόρμες του να χρησιμοποιούνται για να προβάλλονται παράνομες συμπεριφορές, όπως και ότι τηρεί πολιτική μηδενικής ανοχής στα ζητήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και ότι απαγορεύει την προώθηση εκκλήσεων για αυτοκτονία η αυτοτραυματισμούς

Η Roskomnadzor ανακοίνωσε ότι το Twitter διέγραψε το 91% του απαγορευμένου περιεχομένου από το Μάρτιο, και παραμένουν ακόμη 563 θέματα, από τα 6.000 συνολικά.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το Twitter ζήτησε από τη Roskomnadzor να μην μπλοκάρει την πλατφόρμα του και δήλωσε ότι είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τη ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών.

Το Twitter δεν ανταποκρίθηκε σε σχετικό ερώτημα για να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεράστια αλλαγή που ετοιμάζει το Instagram

Καμπανάκι για μονοπωλιακούς περιορισμούς στο App Store από την ΕΕ

Η Πορτογαλία έχει την εντολή από τα κράτη μέλη της ΕΕ να διαπραγματευτεί τον νόμο για την αξιολόγηση της τεχνολογίας της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην 5G κατάταξη της Ε. Επιτροπής

Ελλάδα 5G: Σημειώνεται ότι, άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που παρουσιάζουν γεωγραφικές ή πληθυσμιακές ομοιότητες με την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία, δεν έχουν προχωρήσει με τους ίδιους ρυθμούς στην αξιοποίηση της 5G τεχνολογίας.

Aξιολόγηση της δυνατότητας χρήσης μιας κάμερας smartphone για την ανίχνευση της αναιμίας

Η μελλοντική ανάπτυξη θα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό μιας διεπαφής χρήστη που θα καθιστά απλό για το κοινό να τραβήξει μια κατάλληλη φωτογραφία – μια φωτογραφία στην οποία ο φωτισμός, η εστίαση και η περιοχή ενδιαφέροντος είναι βελτιστοποιημένα. Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης ότι απαιτούνται εργαλεία απεικόνισης και περαιτέρω εξελίξεις αλγορίθμων που θα επικυρωθούν μέσω πρόβλεψης μοντέλων.

Medtronic : Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 780G

Η Medtronic plc (NYSE:MDT), ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία, ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες, προερχόμενα από συνήθη κλινική πρακτική, για 4.120 χρήστες του συστήματος MiniMed™ 780G.

Με μουσική Β. Παπαθανασίου έντυσε η NASA το βίντεο ταξίδι του Juno στο διάστημα

NASA: Δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA επιλέγει την μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, αφού το έργο του Μυθωδία επελέγη ως η επίσημη μουσική για την αποστολή της: 2001 Οδύσσεια στον Άρη.