Τεχνολογία

Ρομποτική: Τι συνέβη στην εξέλιξη της ρομποτικής τον τελευταίο χρόνο;

Ρομποτική: Τι συνέβη στην εξέλιξη της ρομποτικής τον τελευταίο χρόνο;

Ρομποτική: Η καινοτομία στη ρομποτική μεταξύ των εταιρειών της ιατρικής βιομηχανίας έχει πέσει τον τελευταίο χρόνο. Η ανάλυση των αρχειοθετήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας δείχνει ένα συρρικνούμενο επίπεδο εφαρμογών που σχετίζονται με τη ρομποτική στη βιομηχανία τον περασμένο χρόνο.

Η έρευνα και η καινοτομία στη ρομποτική στον ιατρικό τομέα έχουν υποχωρήσει τον τελευταίο χρόνο. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τη ρομποτική στη βιομηχανία ανήλθε σε 109 το τρίμηνο που έληξε τον Φεβρουάριο – από 150 την ίδια περίοδο το 2021. Τα στοιχεία για τις επιχορηγήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τη ρομποτική ακολούθησαν παρόμοιο μοτίβο με τις καταθέσεις – μειώθηκαν από 109 το τρίμηνο που έληξε τον Φεβρουάριο του 2021 σε 78 την ίδια περίοδο το 2022.

Ανάπτυξη της ρομποτικής στον χώρο της ιατρικής

Τα στοιχεία συγκεντρώνονται από την GlobalData, η οποία παρακολουθεί τις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και τις επιχορηγήσεις από επίσημα γραφεία σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας ανάλυση κειμένου, καθώς και επίσημες ταξινομήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ομαδοποιούνται σε βασικούς θεματικούς τομείς και συνδέονται με βασικές εταιρείες σε διάφορους κλάδους.

Η ρομποτική είναι ένας από τους βασικούς τομείς που παρακολουθεί η GlobalData. Έχει αναγνωριστεί ως μια βασική δύναμη ανατροπής που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες τα επόμενα χρόνια και είναι ένας από τους τομείς στους οποίους οι εταιρείες που επενδύουν πόρους τώρα αναμένεται να αποκομίσουν ανταμοιβές.

Τα στοιχεία παρέχουν επίσης μια εικόνα για τους μεγαλύτερους καινοτόμους στον κλάδο. Η Medtronic Plc ήταν ο κορυφαίος καινοτόμος ρομποτική στον ιατρικό τομέα το τελευταίο τρίμηνο. Η εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στην Ιρλανδία, κατέθεσε 24 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με τη ρομποτική τους τρεις μήνες που έληξαν τον Φεβρουάριο. Αυτό ήταν αυξημένο από 16 την ίδια περίοδο το 2021.

Ακολούθησαν η Johnson & Johnson με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες με 17 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας ρομποτικής, η Globus Medical Inc με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες (15 αιτήσεις) και η Intuitive Surgical Inc με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες (13 αιτήσεις).

Η Medtronic Plc ενίσχυσε πρόσφατα την Ε&Α στη ρομποτική. Είδε αύξηση 33,3% στις σχετικές αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας το τρίμηνο που έληξε τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021 – το υψηλότερο ποσοστό αύξησης από όλες τις εταιρείες που παρακολουθούνται με περισσότερες από 10 τριμηνιαίες πατέντες στον ιατρικό τομέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ρομπότ ειδικά σχεδιασμένο για την φροντίδα των ηλικιωμένων

Σετ εκπαιδευτικής ρομποτικής αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ αποκτούν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια

Ο δρόμος για μια πλήρως αυτοματοποιημένη χειρουργική στο μέλλον άνοιξε...στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Facebook: Αναρτήσεις αποκαλύπτουν όσους κινδυνεύουν από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Facebook: Τα δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμεύουν ως μια άμεσα διαθέσιμη, πλούσια και υποεκμετάλλευτη πηγή για την κατανόηση σημαντικών προβλημάτων δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ.

Τεχνολογία: Η Ion Beam Applications αποκτά τη Modus QA

Τεχνολογία: Η IBA (Ion Beam Applications), μια εταιρεία τεχνολογίας επιταχυντών σωματιδίων και λύσεων διασφάλισης ποιότητας δοσιμετρίας, εξαγόρασε την Modus Medical Devices (Modus QA), μια καναδική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο του Οντάριο, που ειδικεύεται στα προσομοιώματα για τη διασφάλιση ποιότητας για ακτινοθεραπεία.

Aξιόπιστη τεχνική για διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα

Η επεμβατική πνευμονολογία αποτελεί εξειδίκευση της πνευμονολογίας και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάγνωση και την αντιμετώπιση νοσημάτων του αναπνευστικού καθώς και άλλων πολυσυστηματικών νοσημάτων, μέσω εξελιγμένων βρογχοσκοπικών τεχνικών.

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν θετικές απόψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική

AI υγεία: Οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από την εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στη φροντίδα και τον βαθμό στον οποίο οι κλινικοί γιατροί βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων.

Το δικό σας τατουάζ μετρά το οξυγόνο σας;

Ιατρικά τατουάζ: Οι επιστήμονες δημιουργούν αισθητήρες που μοιάζουν με τατουάζ που αποκαλύπτουν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα από το Πανεπιστήμιο Tufts.