Τεχνολογία

Ψηφιακή υγεία Ταϊλάνδη: Η πορεία προς ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα υγείας

Ψηφιακή υγεία Ταϊλάνδη: Η πορεία προς ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα υγείας

Ψηφιακή υγεία Ταϊλάνδη: Η πρόοδος του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ταϊλάνδης στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης είναι εντυπωσιακή.

Η ψηφιακή υγεία κέρδισε τεράστια προσοχή κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους περίπου ως αποτέλεσμα των περιορισμών λόγω πανδημίας και των περιοριστικών συνθηκών. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούσαν συνεχώς την τεχνολογία για να υποστηρίξουν την παροχή και τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης όλα αυτά τα χρόνια, και αυτές οι προσπάθειες έχουν επιταχυνθεί ως απάντηση στην πανδημία. Στην περίπτωση της Ταϊλάνδης, με βάση το δεκαετές εθνικό σχέδιο για την ασφάλεια της υγείας, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας (MOPH) έχει προχωρήσει και έχει εφαρμόσει την πολιτική του σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), το Ιατρικό Συμβούλιο της Ταϊλάνδης, το Συμβούλιο Φαρμακευτικών και η Εθνική Επιτροπή Ραδιοτηλεόρασης και Τηλεπικοινωνιών (NBTC) κατάφεραν να αναπτύξουν και να εκδώσουν κατευθυντήριες γραμμές για τις υπηρεσίες τηλεϋγείας. Μετά το lockdown, υπήρξαν ραγδαίες εξελίξεις στο νομικό και ρυθμιστικό μέτωπο σε τρεις κύριους τομείς, συγκεκριμένα τις κατευθυντήριες γραμμές τηλεϊατρικής που εκδόθηκαν από το Ιατρικό Συμβούλιο της Ταϊλάνδης, την κοινοποίηση του MOPH σχετικά με τα Πρότυπα Υπηρεσιών Τηλεϊατρικής που παρέχονται από Ιατρικές Εγκαταστάσεις και κατευθυντήριες γραμμές τηλεφαρμακείας που ανακοινώθηκαν από το Φαρμακευτικό Συμβούλιο.

Η πρόοδος του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ταϊλάνδης στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής τα εξής:

  • Πρώτον, οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε διαβουλεύσεις με γιατρούς από απόσταση για σκοπούς παρακολούθησης, είτε μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας είτε μέσω εφαρμογών για κινητές συσκευές.
  • Δεύτερον, οι γιατροί προωθούν τη δια ζώσης θεραπεία ασθενών “μόνο για συγκεκριμένες ασθένειες και συμπτώματα που είναι πρακτικά για θεραπεία με τηλεϊατρική”
  • Τρίτον, οι φαρμακοποιοί χορηγούν γενικά και οικιακά φάρμακα χωρίς να βλέπουν τους ασθενείς αυτοπροσώπως, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται ορισμένα πρωτόκολλα
  • Τέλος, οι φαρμακοποιοί χορηγούν επικίνδυνα φάρμακα, ειδικά ελεγχόμενα φάρμακα και φάρμακα μόνο με συνταγή γιατρού, αλλά αυτή η συνταγή μπορεί να σταλεί μόνο μέσω ηλεκτρονικών εργαλείων ή μέσω εφαρμογών, εάν τα κατάλληλα πρωτόκολλα, όπως το απόρρητο των δεδομένων των ασθενών και η παρακολούθηση των ανεπιθύμητων ενεργειών, είναι ακολούθησε.

Οι εξελίξεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό έρχονται με κατακερματισμένο τρόπο, όπως παζλ που πρέπει να συνυπάρξουν σε έναν μεγάλο καμβά του εθνικού σχεδίου ψηφιακού μετασχηματισμού. Οι σχετικοί ενδιαφερόμενοι φορείς στο ψηφιακό οικοσύστημα υγειονομικής περίθαλψης προχωρούν στα σχέδια ψηφιακού μετασχηματισμού τους, τα οποία τελικά, εάν είναι σε θέση να συνεργαστούν αποτελεσματικά, θα επιτρέψουν την επιτάχυνση της ανάπτυξης της ψηφιακής υγείας στην Ταϊλάνδη και μια πιο συνεκτική υποδομή.

Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα

Ένα από τα κύρια κομμάτια του παζλ είναι το FDA. Ο FDA έχει τώρα προγραμματίσει να ψηφιοποιήσει το σύστημα και τις διαδικασίες του με βάση τις 5 αρχές «S», δηλαδή Ταχύτητα, Ασφάλεια, Ικανοποίηση, Υποστηρικτής και Βιωσιμότητα. Η Ταϊλανδική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) της Ταϊλάνδης έχει υλοποιήσει επί του παρόντος επτά εμβληματικά έργα, και μερικά από αυτά είναι εκείνα που θα μετατρέψουν τον οργανισμό σε ψηφιακό οργανισμό. Ουσιαστικά, ο FDA στοχεύει να γίνονται οι περισσότερες από τις δραστηριότητες στο διαδίκτυο και επί του παρόντος πολλές υποβολές πρέπει να γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες σχετικές ανακοινώσεις, όπως η παρακολούθηση της προόδου των αιτήσεων και η υποβολή καταγγελιών. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να παρακολουθούν τη διαδικασία ή την πρόοδο των αιτήσεών τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του FDA. Ως εκ τούτου, οι όποιες αλληλεπιδράσεις με το κοινό και τους επιχειρηματίες θα είναι διαφανείς και, ελπίζουμε, πιο αποτελεσματικές. Έμμεσα, θα πρέπει να μειωθεί το συνολικό κόστος για τους φορείς εκμετάλλευσης για τον χειρισμό των αιτήσεών τους ή τη λήψη της άδειας κυκλοφορίας και άλλων εγκρίσεων όπως διαφημίζονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε λειτουργία το anagnorisi.emvolio.gov.gr για δήλωση εμβολιασμών από το εξωτερικό

Τα ψηφιακά βοηθήματα οδηγούν σε καλύτερη διαχείριση της υγείας

CES 2022: Το κορυφαίο τεχνολογικό event σε ολόκληρο τον κόσμο

Διαθέσιμη από σήμερα η Ψηφιακή Ταυτότητα -

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καινοτομία και τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Καναδάς υγεία: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα δεδομένα υγείας για την τόνωση της καινοτομίας, τη βιωσιμότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και την παροχή βελτιωμένης φροντίδας ασθενών.

Απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα της νανοεπιστήμης

Νανοεπιστήμη επιτεύγματα: Η νανοεπιστήμη και η νανοτεχνολογία έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά και τα πλεονεκτήματα που μας αποφέρουν είναι τόσο μεγάλα που πολλές φορές δεν μπορεί να τα χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Μικρά τεχνολογικά επιτεύγματα που δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν

Τεχνολογία gadgets: Είναι σημαντική η βελτίωση ορισμένων πτυχών της καθημερινότητάς μας χάρη στα τεχνολογικά επιτεύγματα που διατίθενται πλέον στο ευρύ κοινό, διευκολύνοντας την υγεία, αλλά και την ποιότητα ζωής γενικότερα.

Ψηφιακές θεραπείες συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

«Δεδομένης της ταχείας υιοθέτησης των ψηφιακών παρεμβάσεων, είναι επίκαιρο και σημαντικό να ρωτήσουμε σε ποιο βαθμό οι ψηφιακές παρεμβάσεις είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία της κατάθλιψης, εάν μπορούν να παρέχουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση -ψυχοθεραπεία με πρόσωπο πέρα ​​από το εργαστήριο και ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που μετριάζουν τα αποτελέσματα.»

Τα wearables προβλέπουν αλλαγές στο σάκχαρο

Τεχνολογία διαβήτη: Τα δεδομένα από φορητές συσκευές μπορούν να βοηθήσουν στην παρακολούθηση και την πρόβλεψη των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Λύθηκε το μυστήριο με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Μηχανισμός Αντικυθήρων: Φυλάσσεται σε μουσείο της Αθήνας, χωρισμένο σε 82 θραύσματα. Εκτός από χιλιάδες χαρακτήρες, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ορισμένα γρανάζια που έκαναν τον υπολογιστή να λειτουργεί.