Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Ορθοπαιδική εξελίξεις: Υποσχόμενες θεραπείες για ασθενείς με αρθρίτιδα

Ορθοπαιδική εξελίξεις: Υποσχόμενες θεραπείες για ασθενείς με αρθρίτιδα

Αρθρίτιδα ορθοπεδική: Η ορθοπεδική χειρουργική είναι μια από τις πιο δυναμικές ιατρικές ειδικότητες, με γρήγορες και καινοτόμες εξελίξεις στη θεραπεία και τη χειρουργική. 

Τι είναι τελικά η αρθρίτιδα; Μια πάθηση που προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις και φλεγμονή που επηρεάζει εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Ενώ υπάρχουν διάφοροι τύποι αρθρίτιδας, συμπεριλαμβανομένης της οστεοαρθρίτιδας, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της ουρικής αρθρίτιδας, ορισμένα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στις αρθρώσεις, δυσκαμψία και πρήξιμο.

Αιτίες οστεοαρθρίτιδας

Συχνά προκαλείται από τη σταδιακή φθορά του χόνδρου της άρθρωσης με την πάροδο του χρόνου, ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται κατά λάθος στις αρθρώσεις. Αντίθετα, η ουρική αρθρίτιδα προκαλείται από τη συσσώρευση κρυστάλλων ουρικού οξέος στις αρθρώσεις. Τα κοινά συμπτώματα της αρθρίτιδας περιλαμβάνουν δυσκαμψία (ιδιαίτερα το πρωί), οίδημα και ζέστη γύρω από τις προσβεβλημένες αρθρώσεις.

Λύσεις – Ορθοπεδική χειρουργική

Η ορθοπεδική χειρουργική είναι μια από τις πιο δυναμικές ιατρικές ειδικότητες, με γρήγορες και καινοτόμες εξελίξεις στη θεραπεία και τη χειρουργική. Σε μια πολυκεντρική σειρά 347 μη επιλεγμένων ασθενών με αρθρίτιδα που χρησιμοποιούσαν διάφορα εμφυτεύματα, μόνο το 62% ήταν χωρίς πόνο κατά τη βάδιση και το 35% ήταν χωρίς πόνο κατά την αναρρίχηση ή το τρέξιμο. Επομένως, ο στόχος είναι τώρα να βελτιωθεί η ικανοποίηση των ασθενών και τα λειτουργικά αποτελέσματα.

Έχουν αναπτυχθεί διαφορετικοί τύποι νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση της χειρουργικής ακρίβειας, και ως αποτέλεσμα, η ελπίδα είναι ότι θα υπάρξει βελτίωση στην ικανοποίηση των ασθενών μετά την TKA. Ο Dr Praveen Nandwana, Senior Consultant Joint Replacement, MBBS, DNB, HCG Hospitals, Ahmedabad, δηλώνει ότι πρόσφατα, υποσχόμενες νέες τεχνολογίες αναπτύχθηκαν στην αρθροπλαστική γόνατος και θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα λειτουργικά αποτελέσματα.

Τα ειδικά για τον ασθενή όργανα μπορούν να βελτιώσουν τη θέση του εμφυτεύματος και την ευθυγράμμιση των άκρων. Τα επιταχυνσιόμετρα είναι καινοτόμα εργαλεία που αναπτύχθηκαν για τη βελτίωση της ευθυγράμμισης TKA. Η τεχνητή νοημοσύνη και η προγνωστική μοντελοποίηση θα μπορούσαν να βελτιώσουν τους περιορισμούς των νέων τεχνολογιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αμφίπλευρη ολική αρθροπλαστική γόνατος συνδέεται με αυξημένα ποσοστά επιπλοκών

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη ζωή των ατόμων με αρθρίτιδα;

Πόσο δύσκολη είναι η ζωή με αρθρίτιδα;

Η ουρική αρθρίτιδα συνδέεται στενά με μειωμένη φαιά ουσία και αυξημένη νευροεκφυλιστική νόσο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακουστικά ακύρωσης θορύβου: Βοηθούν πραγματικά τα νευροαποκλίνοντα άτομα;

Ακουστικά ακύρωσης θορύβου: Πολλά άτομα με αυτισμό ή ΔΕΠ-Υ περιγράφουν πώς ο θόρυβος σταματά ή περιορίζει τις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση μαθημάτων, συναντήσεις εργασίας, κοινωνικές συναναστροφές ή ακόμα και φροντίδα υγείας.

Υπερηχητικά κύματα: Με ποιον τρόπο χρησιμοποιούνται στον εγκέφαλο;

Υπερηχητικά κύματα: Καθώς τα μυστήρια του εγκεφάλου βελτιώνονται συνεχώς και η τεχνολογία μπορεί να μας επιτρέψει να φτάσουμε στα βαθύτερα μέρη του, υπάρχει ελπίδα ότι θα βρεθούμε στο χείλος μιας νέας εποχής στη φροντίδα της ψυχικής υγείας.

Νέοι βιοδείκτες για νεφρικές παθήσεις με νεφρωσικό σύνδρομο

Υγεία νεφρού: Το νεφρωσικό σύνδρομο, που χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα πρωτεΐνης στα ούρα, συνδέεται με νεφρικές παθήσεις όπως η νόσος ελάχιστης αλλαγής, η πρωτοπαθής εστιακή τμηματική σπειραματοσκλήρωση και η μεμβρανώδης νεφροπάθεια.

Νέο χειρουργικό εργαλείο μετακινεί μικροσκοπικά βιοσωματίδια

Ρομποτική: Τα μέλη της ομάδας αναπτύσσουν μια μέθοδο μετακίνησης μικρών στόχων, όπως κύτταρα και φάρμακα, μέσα στο σώμα που δεν είναι επεμβατική. Αυτό σημαίνει ότι η μέθοδος δεν απαιτεί κοπές.

Close Icon