Τεχνολογία

Μύθοι γυναικολόγοι: Μύθοι που καταρρίφθηκαν από γυναικολόγους και αφορούν την αναπαραγωγική υγεία

Μύθοι γυναικολόγοι: Μύθοι που καταρρίφθηκαν από γυναικολόγους και αφορούν την αναπαραγωγική υγεία

Μύθοι γυναικολόγοι: Ζούμε σε έναν σύγχρονο κόσμο με γρήγορο ρυθμό όπου η επιστήμη, η τεχνολογία και η ιατρική προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

Ζούμε σε έναν σύγχρονο κόσμο με γρήγορο ρυθμό όπου η επιστήμη, η τεχνολογία και η ιατρική προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Ωστόσο, δυστυχώς, ζούμε σε μια χώρα που στερείται βασικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και οι άνθρωποι ενδίδουν σε μύθους και ταμπού χωρίς να γνωρίζουν τη βασική αιτία των αναπαραγωγικών προβλημάτων. Είναι ακριβώς η στιγμή που ερχόμαστε σε επαφή με την πραγματικότητα και όχι με μύθους γύρω από την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών.

Μύθος: Οι υπέρβαρες και λιποβαρείς γυναίκες δεν μπορούν να μείνουν έγκυες

Αλήθεια: Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους που ακούμε συχνά. «Το υπερβολικό και το λιποβαρές μπορεί να είναι παράγοντες που συμβάλλουν στην υπογονιμότητα. Όμως, ακόμη και αυτού του είδους οι γυναίκες τείνουν να συλλαμβάνουν φυσικά και να έχουν μια ομαλή έκβαση της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κάπνισμα και το άτμισμα έχουν γίνει ο νέος καλός κανόνας. Αυτές οι ανθυγιεινές συνήθειες ζωής επηρεάζουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας αυξάνοντας τις βλάβες από ελεύθερες ρίζες στις ωοθήκες της και μειώνοντας τον αριθμό των ωαρίων της.

Μύθος 2: Μόνο η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να σας δώσει δίδυμα μωρά

Γεγονός: Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα δίδυμα μπορούν να συμβούν μόνο με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση. Αλλά οι γιατροί παραδέχονται ότι αυτό είναι εντελώς ψευδές, καθώς τα δίδυμα μπορεί να εμφανιστούν και φυσικά. Οι πιθανότητες είναι πιο πιθανές εάν έχετε Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών ή έχετε οικογενειακό ιστορικό διδύμων.

Μύθος 3: Το αίμα της περιόδου είναι ακάθαρτο

Γεγονός: Έχουμε ακούσει αυτόν τον μύθο εδώ και χρόνια. Η έμμηνος ρύση είναι μια υγιής και φυσική διαδικασία που αποτελεί σημάδι του υγιούς γυναικείου σώματος και προετοιμάζει το σώμα για εγκυμοσύνη. Το αίμα της περιόδου πάντα καλωσόριζε μια μεγάλη ποικιλία ταμπού. Σύμφωνα με τον Δρ Βόρα, δεν υπάρχουν στοιχεία ή επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες που να υποστηρίζουν αυτόν τον μύθο μέχρι σήμερα. Το αίμα περιόδου δεν περιέχει τοξίνες ή ακαθαρσίες. Έτσι, μια γυναίκα μπορεί να περιφέρεται ελεύθερα και να επισκέπτεται τους ναούς ή να μπαίνει στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Μύθος 4: Είναι αδύνατο να μείνει κάποιος έγκυος στην περίοδο

Γεγονός: Ναι, μια γυναίκα μπορεί να συλλάβει κατά την περίοδο της. Ένα κορίτσι, ενώ αιμορραγεί, μπορεί να πιστεύει ότι έχει περίοδο, ωστόσο, μπορεί να είναι αιμορραγία από την ωορρηξία. Είναι η μηνιαία διαδικασία απελευθέρωσης ωαρίου από τις ωοθήκες ενός κοριτσιού. 

Μύθος 5: Η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου

Γεγονός: Οι γιατροί καταρρίπτουν αυτόν τον μύθο και λένε ότι πάνω από 200 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως χρησιμοποιούν από του στόματος αντισυλληπτικά χάπια. Είναι απολύτως ασφαλή και δεν έχουν καμία επιστημονική σχέση με την πρόκληση καρκίνου. Από την άλλη πλευρά, η λήψη αυτών των χαπιών μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο ορισμένων καρκίνων όπως ο καρκίνος των ωοθηκών και της μήτρας.

Μύθος 6: Η κολπική πλύση μπορεί να καθαρίσει τον κόλπο

Γεγονός: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κολπική πλύση δεν καθαρίζει τον κόλπο. Ο κόλπος είναι ένα αυτοκαθαριζόμενο όργανο. Έτσι, αντί αυτού το λούσιμο μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφικές αλλαγές για να ενισχύσετε την γονιμότητά σας

Πώς συνδέεται η ντομάτα με το σπέρμα;

Η πρώιμη εξέταση αίματος μπορεί να αποκαλύψει τα μυστικά της απώλειας εγκυμοσύνης

Ιδέες πρωινού για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με υγιεινό τρόπο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Flood Hub: Η εφαρμογή της Google για πρόβλεψη πλημμυρών και στην Ελλάδα

Flood Hub: Η Google αξιοποίησε την ικανότητά της στην τεχνητή νοημοσύνη για να λανσάρει το Flood Hub, ένα βοηθητικό πρόγραμμα πρόβλεψης πλημμυρών που μπορεί να προειδοποιεί τους ανθρώπους για επικείμενες πλημμύρες

Πέντε τύποι καρδιακής ανεπάρκειας εντοπίστηκαν χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης

Η ερευνητική ομάδα εκπαίδευσε τα εργαλεία μηχανικής μάθησης σε τμήματα των δεδομένων και, αφού είχαν επιλέξει τους πιο ισχυρούς υποτύπους, επικύρωσαν αυτές τις ομαδοποιήσεις χρησιμοποιώντας ένα ξεχωριστό σύνολο δεδομένων.

Η παγκόσμια αγορά fitness θα φτάσει τα $16,47 δις. το 2027

Γυμναστική: Ο κλάδος του εξοπλισμού γυμναστικής διέρχεται από έναν εντυπωσιακό μετασχηματισμό που καθοδηγείται από την έντονη εστίαση στην καινοτομία και τις τεχνολογικές εξελίξεις.