Τεχνολογία

Μηχανισμός Αντικυθήρων: Βρέθηκε ο κωδικός για τον πρώτο υπολογιστή του κόσμου

Μηχανισμός Αντικυθήρων: Βρέθηκε ο κωδικός για τον πρώτο υπολογιστή του κόσμου

Μηχανισμός Αντικυθήρων: Φυλάσσεται σε μουσείο της Αθήνας, χωρισμένο σε 82 θραύσματα. Εκτός από χιλιάδες χαρακτήρες, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ορισμένα γρανάζια που έκαναν τον υπολογιστή να λειτουργεί.

Οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι έλυσαν το μυστήριο πίσω από έναν αρχαίο ελληνικό υπολογιστή που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει. Μερικές από τις πρώτες σημαντικές εξελίξεις στην κατανόηση του διαστήματος και της θέσης της Γης γύρω από τον ήλιο έγιναν στην αρχαία Ελλάδα. Η πρώτη αστρονομική αριθμομηχανή κατασκευάστηκε επίσης στην αρχαία Ελλάδα. Αυτός ο υπολογιστής συνέχισε να προκαλεί σύγχυση σε επιστήμονες και αρχαιολόγους.

Τι είναι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων;

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων πρόκειται για ένα μηχανικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος. Θεωρείται επίσης ο παλαιότερος αναλογικός υπολογιστής στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας τα Αντικύθηρα, οι Έλληνες επιστήμονες συνήθιζαν να παρακολουθούν εκλείψεις και αστρονομικές θέσεις. Επιπλέον, συνήθιζαν να παρακολουθούν τον κύκλο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων βρέθηκε για πρώτη φορά σε ερείπια ναυαγίου το 1901 σε βάρος του ελληνικού νησιού των Αντικυθήρων (εξ ου και το όνομά του). Ένα χρόνο αργότερα, αναγνωρίστηκε ότι μετέφερε εξοπλισμό από τον αρχαιολόγο Βαλέριο Στάη.

Με την πρώτη ματιά, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων εμφανίστηκε ως ένα κομμάτι διαβρωμένου μετάλλου που κανείς δεν ήξερε τι να κάνει. Ο καθηγητής Tony Freeth του University College είπε ότι “δεν αναγνωρίστηκε καθόλου ως κάτι ενδιαφέρον όταν ανακαλύφθηκε, ήταν απλώς ένα διαβρωμένο κομμάτι στο μέγεθος ενός μεγάλου λεξικού”. Χρησιμοποιώντας τον χάλκινο εξοπλισμό του και την υπολογιστική του ικανότητα, οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων για να αξιολογήσουν τον κύκλο του Κόσμου.

Τώρα φυλάσσεται σε μουσείο της Αθήνας, χωρισμένο σε 82 θραύσματα. Αλλά κανένας δεν ήξερε πραγματικά σε τι χρησιμεύει μέχρι που ο καθηγητής Freeth το έβαλε κάτω από τον μαγικό φακό της ακτινογραφίας. Εκτός από χιλιάδες χαρακτήρες κειμένου στην Ελλάδα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ορισμένα γρανάζια που έκαναν τον υπολογιστή να λειτουργεί. Θα μπορούσε να προβλέψει εκλείψεις, να παρακολουθήσει την κίνηση της σελήνης ανάμεσα σε μια σειρά πραγμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης

CES 2022: Το κορυφαίο τεχνολογικό event σε ολόκληρο τον κόσμο

Η ψηφιακή ταυτότητα φέρνει την Ευρώπη πιο κοντά

Η τεχνολογία blockchain στην υπηρεσία της τηλεχειρουργικής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.

Η εικονική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το ψυχοκοινωνικό στρες και το άγχος

Εικονική σωματική άσκηση: Τα αποτελέσματα έδειξαν μειωμένη απόκριση στο ψυχοκοινωνικό στρες και χαμηλότερα επίπεδα άγχους μετά την εικονική προπόνηση, συγκρίσιμα με αυτό που συμβαίνει μετά την πραγματική άσκηση.

Τι είναι η Τεχνολογία Υγείας και ποια τα πλεονεκτήματά της;

Health Tech: Λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, η ενσωμάτωση τόσο των φυσιολογικών ενδείξεων όσο και της αλγοριθμικής ανάλυσης μείωσε τη συχνότητα εμφάνισης ψευδών συναγερμών. Ως συνέπεια των μεγαλύτερων επενδύσεων στην τεχνολογία υγείας, προκύπτουν λιγότερα ιατρικά λάθη.