Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Μηχανική Μάθηση: Αξιοποίηση της δύναμης της τεχνητής νοημοσύνης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Μηχανική Μάθηση: Αξιοποίηση της δύναμης της τεχνητής νοημοσύνης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Η επιτυχία στον εντοπισμό μιας εγκληματικής συμμορίας επιτρέπει στον αλγόριθμο να τελειοποιηθεί και αυτό επιτρέπει στο πρόγραμμα να αξιολογήσει την πιθανότητα ότι μια διαφήμιση συνδέεται με την εμπορία ανθρώπων, η οποία βοηθά την επιβολή του νόμου να κατευθύνει καλύτερα τις προσπάθειές τους.

Μηχανική Μάθηση: Η εμπορία ανθρώπων είναι ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα στα οποία μια ομάδα ανθρώπων μπορεί να διαπράξει σε μιαν άλλη, με την πρακτική να παίρνει τη μορφή της σύγχρονης δουλείας. Η έκταση του προβλήματος εμπορίας ανθρώπων στις ΗΠΑ είναι σημαντική. με λιγότερες από 12.000 περιπτώσεις ετησίως. Αυτό όμως επισκιάζεται από τη διεθνή κλίμακα του εγκλήματος, με περίπου 25 εκατομμύρια ανθρώπους να διακινούνται παγκοσμίως.

Αυτό παράγει 150 δισεκατομμύρια δολάρια για τις εγκληματικές συμμορίες που εμπλέκονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του World 101.

Για να βοηθήσουν στην παγκόσμια συντονισμένη δράση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, οι ερευνητές στο εργαστήριο του Λίνκολν του MIT εργάζονται για τεχνολογικές λύσεις.

Αυτό το μέρος των προσπαθειών για την αξιοποίηση της τεχνολογίας γίνεται προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό, τη διερεύνηση και τη δίωξη υποθέσεων εμπορίας.

Η τεχνολογία είναι απαραίτητη κυρίως επειδή τα εμπλεκόμενα εγκληματικά στοιχεία έχουν κάνει τα ίδια αποτελεσματική χρήση ψηφιακών λύσεων για να βοηθήσουν στην κατασκευή και τη λειτουργία των εγκληματικών τους δικτύων.

Αυτό περιλαμβάνει τη λειτουργία ψηφιακών αγορών παράνομου σεξ για τη χρήση του Διαδικτύου για σύνθετα δίκτυα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι προσπάθειες του MIT καθοδηγούνται από τον Dr. Matthew Daggett. Αυτό περιλαμβάνει την αξιοποίηση της ευφυΐας του άρθρου για να κατανοήσει τον περίπλοκο ιστό ψηφιακών δεδομένων που προκύπτει από έρευνες για την ανθρώπινη κυκλοφορία, καθώς και να αποκρυπτογραφήσει τις απόπειρες εγκληματιών να κρύψουν τα ίχνη τους.

Για να βοηθήσει στην ανάπτυξη κατάλληλων συστημάτων και στον καθορισμό του πεδίου εφαρμογής, ο Daggett δημιούργησε ένα φόρουμ με την ονομασία Εργαστήριο Τεχνολογίας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. Η εκδήλωση συγκέντρωσε 200 άτομα από 85 ομοσπονδιακές και κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, καθώς και ακτιβιστές από μη κυβερνητικές οργανώσεις και ακαδημαϊκούς.

Το φόρουμ εξέτασε ποιοι τύποι τεχνολογίας είναι διαθέσιμοι σήμερα και ως αποτέλεσμα εντοπισμένων κενών, οι τύποι τεχνολογίας που χρειάζονται για να προχωρήσει η μάχη.

Μία από τις πιο ελπιδοφόρες τεχνολογίες βασίζεται στο Τεχνητή Νοημοσύνη AI, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους μηχανικής μάθησης.

Η επιτυχία έχει αποδειχθεί μέσω της ανάλυσης διαφημίσεων Διαδικτύου που προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες.

Η ανάλυση βοηθά να αποκαλυφθεί και, στη συνέχεια, να εντοπιστεί μαζί εάν μια συγκεκριμένη διαφήμιση σχετίζεται με την εμπορία ανθρώπων και πώς οι ατομικές διαφημίσεις συνδυάζονται.

Αυτή η τελευταία προσέγγιση βοηθά στη χαρτογράφηση του εγκληματικού δικτύου.

Οι προκλήσεις προκύπτουν καθώς η υπηρεσία του ίδιου φύλου διαφημίζεται συχνά σε πολλούς ιστότοπους, καθιστώντας δύσκολη τη διάκριση και τη σχέση της με άλλες διαφημίσεις.

Ο τρόπος γύρω από αυτό είναι όπου οι αλγόριθμοι μηχανικής εκμάθησης μπορούν να αξιολογήσουν τη γλώσσα που χρησιμοποιείται σε χιλιάδες διαφημίσεις, αναζητώντας ομοιότητες, ορισμένες αποχρωματισμένες φράσεις και ούτω καθεξής.

Η ανάλυση προτύπων βοηθά στη δημιουργία μιας ιδέας συγγένειας. Παρόμοια βήματα γίνονται επίσης με ανάλυση εικόνας. Ο στόχος αυτής της προσέγγισης είναι να βοηθήσει στη διάλυση μεγάλων, οργανωμένων δικτύων διακίνησης. Με αυτό θεωρείται σημαντικό να χαρτογραφηθεί ολόκληρο το δίκτυο και μετά να κάνει ένα πλήγμα, επειδή απλώς χτυπώντας έναν κόμβο μέσα στο δίκτυο βλέπει την εγκληματική αλυσίδα να ανακάμπτει αρκετά εύκολα.

Ένα πλεονέκτημα είναι η πτυχή «μάθησης» της Τεχνητής Νοημοσύνης AI

Η επιτυχία στον εντοπισμό μιας εγκληματικής συμμορίας επιτρέπει στον αλγόριθμο να τελειοποιηθεί και αυτό επιτρέπει στο πρόγραμμα να αξιολογήσει την πιθανότητα ότι μια διαφήμιση συνδέεται με την εμπορία ανθρώπων, η οποία βοηθά την επιβολή του νόμου να κατευθύνει καλύτερα τις προσπάθειές τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανησυχητικά τα στοιχεία για την κακοποίηση των γυναικών

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και σεξουαλική βία

Μπορούν οι γιατροί να εντοπίσουν θύματα trafficking;

TED – SEX : Σεμινάρια σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Η ιατρική βιομηχανία ενώνει τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει την παιδική σεξουαλική κακοποίηση

Έλληνιδες ηλικίας 40 – 54 ετών θύματα βίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακάλυψη έξυπνων επιδέσμων που θα φέρουν επανάσταση στη θεραπεία χρόνιων πληγών

Επίδεσμοι: Σε συνεργασία με το Keck School of Medicine του USC, ερευνητές στο Caltech ανέπτυξαν καινοτόμους έξυπνους επιδέσμους σχεδιασμένους να βελτιώνουν τη θεραπεία χρόνιων τραυμάτων.

Νέα τεχνική χρησιμοποιεί τον ήχο για να επηρεάσει τα εγκεφαλικά κύματα και τον ύπνο στην άνοια

"Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αποκαλυφθούν σχετικά με τον ρόλο του ρυθμού άλφα στον ύπνο και τη γνωστική λειτουργία. Αυτή η τεχνική θα μπορούσε να επηρεάσει την κατανόησή μας και να βελτιώσει τις λειτουργίες του ύπνου σε όσους πάσχουν από άνοια".

Ρομπότ: Συσκευή καταγράφει την ηλεκτροφυσιολογική δραστηριότητα του στομάχου

Ρομπότ: Η ικανότητα καταγραφής υψηλής ποιότητας ηλεκτροφυσιολογικών δεδομένων από τη γαστρεντερική οδό και το εντερικό νευρικό σύστημα είναι χρήσιμη για την κατανόηση μιας ποικιλίας διαταραχών.

Νέα τεχνολογία επιτρέπει στους ερευνητές να ρυθμίζουν με ακρίβεια, ευέλικτα τον εγκέφαλο

«Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ερευνητική πλατφόρμα για την επιτάχυνση της έρευνας στις νευροεπιστήμες λόγω της ικανότητας να στοχεύει ευέλικτα διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου», είπε ο Hu.

Ποιες είναι μερικές βασικές διαδικασίες όπου η ρομποτική τεχνολογία έχει σημαντικό αντίκτυπο;

Ρομποτική τεχολογία: Η ρομποτική τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση σε διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις, βελτιώνοντας σημαντικά την ακρίβεια, μειώνοντας τους χρόνους αποκατάστασης και βελτιώνοντας τα συνολικά αποτελέσματα των ασθενών.

Drone για την καταπολέμηση των κουνουπιών και τον περιορισμό των ασθενειών

Drone κουνούπια: Η κομητεία Broward στη Φλόριντα χρησιμοποιεί τώρα ένα drone για να ψεκάζει τα κουνούπια σε δύσκολες περιοχές όπως πάρκα και υγροτόπους, φέρνοντας επανάσταση στις προσπάθειες ελέγχου των παρασίτων.

Η Κίνα παρουσιάζει φωτονικό τσιπ ικανό να επεξεργαστεί πολλά εικονοστοιχεία σε μόλις 6 νανοδευτερόλεπτα

Ερευνητές στην Κίνα παρουσίασαν ένα έξυπνο τσιπ φωτονικής ανίχνευσης-υπολογισμού ικανό να επεξεργαστεί εκατό δισεκατομμύρια pixel σε μόλις 6 νανοδευτερόλεπτα.

Close Icon