Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Μπορούν οι γιατροί να εντοπίσουν θύματα trafficking;

Μπορούν οι γιατροί να εντοπίσουν θύματα trafficking;

Οι περισσότεροι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι εκπαιδευμένοι να αναγνωρίζουν τα θύματα trafficking – και πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό αποτελεί μείζον πρόβλημα.

Ένα ποσοστό μεγαλύτερο από το 60 τοις εκατό των εργαζομένων σε υπηρεσίες υγείας, δήλωσε σε αμερικανική έρευνα που διεξήχθη πως ποτέ δεν είχαν εκπαιδευτεί να αναγνωρίζουν ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή εκμετάλλευσης. Όσοι είχαν λάβει εκπαίδευση ήταν πιο πιθανό να πουν ότι το trafficking είναι ένα σημαντικό πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο και είχαν περισσότερη εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να εντοπίζουν τα θύματα.

H Δρ Rabbitt, επικεφαλής της έρευνας και οι συνεργάτες της απευθύνθηκαν σε γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθούς γιατρών, κοινωνικών λειτουργών, σε διάφορα νοσοκομεία και ιατρικές κλινικές στο Wisconsin. Από περίπου τους 500 εργαζομένους σε υπηρεσίες υγείας που ήρθαν σε επαφή, μόνο 168 – κυρίως γυναίκες – έλαβαν μέρος στην έρευνα. Η αιτία αυτού του φαινομένου οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άγνοια του προσωπικού και κατά συνέπεια στην έλλειψη εκπαίδευσης σχετικά με το σοβαρότατο αυτό ζήτημα, την αναγνώριση θυμάτων trafficking μέσα από την κατάσταση της υγείας τους.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο ποσοστό που εξήχθη μέσα από την εν λόγω μελέτη, είναι πως μόνο το 10 τοις εκατό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που είχαν την απαραίτητη κατάρτιση ανέφεραν ότι ποτέ δεν είχαν συναντήσει ένα θύμα trafficking, σε σύγκριση με το 35 τοις εκατό των εργαζομένων χωρίς εκπαίδευση.

Η εν λόγω έρευνα, σχεδιάστηκε για να εξετάσει κατά πόσον οι πάροχοι υγείας θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή εκμετάλευσης, όπως για παράδειγμα ένα ανήλικο κορίτσι που εξαναγκάζεται να κάνει σεξ με έναν ενήλικα, ή που εξαναγκάζεται να κάνει σεξ έναντι αμοιβής.

Η έλλειψη εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης αποτελούν σημαντικά εμπόδια για την αναγνώριση των θυμάτων. Οι ερευνητές επισημαίνουν αυτή την σοβαρότατη παράλειψη από τα προγράμματα των ιατρικών σχολών, τις μετεκπαιδεύσεις και τα μετέπειτα επαγγελματικά σεμινάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρώιμα σημεία και συμπτώματα του καρκίνου του νεφρού

Αναφυλαξία: Μια σοβαρή και δυνητικά απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα υπάρχοντα φάρμακα για την υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να αποτρέψουν την επιληψία, σύμφωνα με μελέτη

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Meador, απαιτούνται τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές για να αποδειχθεί η συσχέτιση μεταξύ των αναστολέων των υποδοχέων της αγγειοτενσίνη με τη μείωση του κινδύνου επιληψίας πριν αλλάξουν οι κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας. Στην έρευνα συμμετείχαν και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπράουν.

Μελέτη ψωρίασης δείχνει υψηλό επίπεδο συμπτωμάτων αρθρίτιδας

Ψωρίαση: Το ποσοστό του 25% επιβεβαιώνει τις υπάρχουσες γνώσεις ότι έως και το ένα τρίτο θα αναπτύξει ψωριασική αρθρίτιδα (ΨΑ), η οποία προκαλεί φλεγμονή και επώδυνες αρθρώσεις και τένοντες.

Επίδραση της υπέρτασης σε νεαρούς άνδρες και γυναίκες

Υπέρταση ηλικία: Η υπέρταση, ή η υψηλή αρτηριακή πίεση, επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τους νέους άνδρες και τις γυναίκες, θέτοντας σημαντικούς κινδύνους για την υγεία που μπορεί να έχουν άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Μικρορομπότ από φύκια παραδίδουν φάρμακα απευθείας σε καρκινικούς όγκους

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων δοκιμών, η καινοτόμος αυτή θεραπεία θα δοκιμαστεί στη συνέχεια σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Εάν αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά της, θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο και στην αποτροπή της εξάπλωσης ασθενειών.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για τις Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές

Οι νευροαναπτυξιακές διαταραχές (ΝΔΔ) περιλαμβάνουν μια σειρά καταστάσεων που επηρεάζουν τη λειτουργία και την ανάπτυξη του εγκεφάλου, οδηγώντας σε βλάβες στην προσωπική, κοινωνική, ακαδημαϊκή ή επαγγελματική λειτουργία.

Close Icon