Τεχνολογία

Menstrual cup app: Έξυπνο κύπελλο & εφαρμογή εμμήνου ρύσεως από το Bristol

Menstrual cup app: Έξυπνο κύπελλο & εφαρμογή εμμήνου ρύσεως από το Bristol

Menstrual cup app: Το προϊόν στοχεύει στην παρακολούθηση της ροής, του όγκου, του ρυθμού και της κανονικότητας των περιόδων και διαθέτει έναν έξυπνο αισθητήρα για σύνδεση σε μια εφαρμογή.

Αναπτύσσεται ένα «έξυπνο» εμμηνορροϊκό κύπελλο που στοχεύει να βοηθήσει τις γυναίκες να λάβουν την κατάλληλη ιατρική θεραπεία και διάγνωση. Το κύπελλο ‘Emm’ κατασκευάζεται από μια ομάδα του Μπρίστολ και είναι ένα επαναχρησιμοποιήσιμο κύπελλο κατασκευασμένο από ιατρικής ποιότητας σιλικόνη. Επί του παρόντος, στη δεύτερη φάση των δοκιμών, πρόκειται να λανσαριστεί το 2023. Η γιατρός και ειδικός στην εμμηνόπαυση, Dr Julia Balfour, δήλωσε ότι το Emm cup θα μπορούσε να μειώσει την ανάγκη για επεμβατικές ιατρικές εξετάσεις.

Το προϊόν στοχεύει στην παρακολούθηση της ροής, του όγκου, του ρυθμού και της κανονικότητας της εμμήνου ρύσεως και διαθέτει αισθητήρες που συνδέονται με μια εφαρμογή smart phone. Έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί ανωμαλίες ή αλλαγές στον κύκλο του που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ένα πρόβλημα υγείας και οι προγραμματιστές του λένε ότι μπορεί επίσης να πει στον χρήστη πότε χρειάζεται άδειασμα του φλιτζανιού. Η Δρ Μπάλφουρ είπε ότι ορισμένες παθήσεις της γυναικείας υγείας απαιτούν επί του παρόντος επεμβατικές διαδικασίες δοκιμών και θα ήταν «υπέροχο να φανταστούμε έναν κόσμο όπου αυτό γίνεται αβίαστα με ένα κύπελλο εμμήνου ρύσεως».

Αντιμετωπίζοντας την βαριά αιμορραγία

Η διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρύτρια Jenny Button είπε ότι είχε δει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα προϊόν που επέτρεπε στις γυναίκες να παρακολουθούν «μη επεμβατικά» την αναπαραγωγική τους υγεία. «Ήθελα καλύτερα αποτελέσματα υγείας για τις γυναίκες με το χάσμα στην υγεία των φύλων», είπε. Είπε ότι το αίμα της περιόδου ήταν πλούσιο σε «βιοδείκτες», οι οποίοι μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για την υγεία. Ωστόσο, είπε ότι πολλές γυναίκες δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν τα αναπαραγωγικά συμπτώματα επειδή δεν είχαν πρόσβαση στα δικά τους δεδομένα για την υγεία της εμμήνου ρύσεως.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες επισκέπτονται το γιατρό τους οφείλεται σε έντονη αιμορραγία, λέει η κ. Μπάτον, προσθέτοντας ότι μία στις πέντε γυναίκες πάσχει από μηνορραγία – μια κατάσταση που προκαλεί έντονη αιμορραγία κατά την περίοδο. «Κανείς δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τον όγκο της εμμήνου ρύσεώς του προς το παρόν, επομένως η διάγνωση απαιτεί επεμβατικές εξετάσεις ή ατομική υποκειμενική ανάκληση της χρήσης του προϊόντος.» Η κα Μπάτον ελπίζει επίσης να ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες να μεταβούν σε κύπελλα εμμήνου ρύσεως, μειώνοντας τον αριθμό των προϊόντων περιόδου που πηγαίνουν σε χωματερές κάθε χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι το κύπελλο περιόδου και πόσο ασφαλές αποδεικνύεται;

Αλλαγές στην περίοδο μετά τη χορήγηση εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Η Προεμμηνορροϊκή Δυσφορική Διαταραχή που επηρεάζει τις γυναίκες

Πώς να αντιμετωπίσετε τις (προ)εμμηνορροϊκές κράμπες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η βαθιά μάθηση βελτιώνει τη διαλογή ατόμων με οξύ πόνο στο στήθος

Βαθιά μάθηση: Ερευνητές αναγνώρισαν τη βαθιά μάθηση ως έναν πιθανό τρόπο για τον εντοπισμό ασθενών υψηλού κινδύνου και ως εκ τούτου την επιτάχυνση της διάγνωσης βελτιώνοντας παράλληλα τη χρήση των πόρων.

Επιστήμονες δημιουργούν ιστό ματιών χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη βιοεκτύπωση

3D Printing: Η ομάδα χρησιμοποίησε την τεχνολογία τρισδιάστατης βιοεκτύπωσης για να εκτυπώσει το τζελ σε ένα βιοδιασπώμενο πλέγμα, με τα κύτταρα να αρχίζουν να σχηματίζουν ένα συμπαγές τριχοειδές δίκτυο.

Τεχνητή νοημοσύνη: Μπορεί να εξοικονομήσει $360 δισ. στον κλάδο της υγείας τον χρόνο

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ευρύτερη υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξοικονόμηση μεταξύ 5% και 10% στις δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη ή περίπου 200 έως 360 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η τεχνολογία gaming χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της άνοιας

Άνοια: Μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φροντιστές και οι κάτοικοι είναι οι αρνητικές συμπεριφορές που συμβαίνουν όταν υπάρχουν διακοπές κατά τη διάρκεια της ημέρας ή/και τη νύχτα.

Μια νέα εποχή οπτικών επικοινωνιών με παραμετρικούς ενισχυτές

High tech: Η ικανότητα ενίσχυσης των οπτικών σημάτων στις οπτικές ίνες στο κβαντικό τους όριο είναι μια κρίσιμη τεχνολογική πρόοδος που στηρίζει τη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίαςκαι στον ιατρικό τομέα.

Νέο σπρέι καταπολεμά τις λοιμώξεις και την αντίσταση στα αντιβιοτικά

Βακτήρια: Ένα νέο σπρέι μπορεί να σκοτώσει ακόμη και ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση τραυμάτων και απευθείας σε εμφυτεύματα και άλλες ιατρικές συσκευές.