Τεχνολογία

Κορωνοϊός διαδικτυακή απάτη: Πως θα προστατευτείτε από τα fake news

Κορωνοϊός διαδικτυακή απάτη: Πως θα προστατευτείτε από τα fake news

Κορωνοϊός διαδικτυακή απάτη: Μια κρίση δημιουργεί ευκαιρίες για απατεώνες και ένα παράδειγμα είναι η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται καθημερινά πλέον με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών, η ψηφιακή κουλτούρα παρουσιάζει περισσότερες ευκαιρίες για τους επιτήδειους. Ως παράδειγμα των τύπων υπηρεσιών που είναι πιο ευάλωτες στην ψηφιακή απάτη, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι οι βιομηχανίες τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρονικού εμπορίου και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έχουν επηρεαστεί όλο και περισσότερο από τις ενέργειες των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο. Διευρύνοντας αυτό, η συνολική ψηφιακή οικονομία αποτελεί προσοδοφόρο έδαφος για παράνομους. Επίσης: Απειλητικές οι διαστάσεις των fake news για τον κορωνοϊό

fake covid-19.jpg

Περίπου 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται κάθε χρόνο για διαδικτυακά αγαθά, όπως κωδικούς κουπονιών, ηλεκτρονικά κουπόνια, eBooks, πιστωτικές κάρτες, διαδικτυακές συνδρομές και άλλες υπηρεσίες που υπάρχουν στον ψηφιακό κόσμο. Αυτός ο αριθμός επεκτάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού, καθώς περισσότεροι άνθρωποι επίλεξαν να πραγματοποιήσουν αγορές στο διαδίκτυο, ως εναλλακτική λύση για την έξοδο σε εμπορικά κέντρα. Με υψηλότερη βαθμολογία κινδύνου, τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές για να προστατευθούν από ψηφιακά εγκλήματα; Ειδικοί της Oxygen Inc. Παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για το πώς εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορείτε να αποφύγετε την απάτη στο διαδίκτυο. Η συμβουλή είναι:

Απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι τηλεφωνικές κλήσεις, τα κείμενα και οι ιστότοποι ενδέχεται να σας στοχεύουν αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία για τον κορωνοϊό, όπως πληροφορίες ελέγχου ερεθίσματος ή απομακρυσμένους υπαλλήλους εργασίας και σας ζητούν να κάνετε κλικ σε συνδέσμους, να ανοίξετε έγγραφα κ.λπ. – Μην κάνετε κλικ σε άγνωστους συνδέσμους.

fake.png

Ασφάλεια ιστότοπου

  • Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι ιστότοποι που εισάγετε είναι νόμιμοι ιστότοποι ελέγχοντας τα εξής:
  • Δεν υπάρχουν προφανή ορθογραφικά λάθη
  • Απλές διευθύνσεις ιστότοπου – χωρίς υποτομείς
  • Αναζητήστε νόμιμες κριτικές εμπόρων
  • Διατηρήστε την τεχνολογία σας ενημερωμένη.
  • Φροντίστε να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές είναι ενημερωμένες.

Ιστότοποι δωρεών

Το δώρο είναι υπέροχο, αλλά βεβαιωθείτε ότι οποιοσδήποτε οργανισμός στον οποίο επιλέγετε να δωρίσετε είναι νόμιμος ελέγχοντας συνδέσμους και πληροφορίες ιστότοπου και μην στέλνετε ποτέ χρήματα μέσω μετρητών, δωροκάρτας ή τραπεζικού εμβάσματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ευρηματικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει την εξάπλωση του κορωνοϊού

Επαναστατική εφαρμογή εντοπισμού των φορέων κορωνοϊού

200 ρομπότ σε νοσοκομεία της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Νοσοκομεία από τα περισσότερα κράτη μέλη εξέφρασαν ενδιαφέρον να προμηθευτούν αυτά τα ρομπότ, τα οποία μπορούν να απολυμάνουν μέσα σε μόλις σε 15 λεπτά τους συνήθεις χώρους των ασθενών, χρησιμοποιώντας υπεριώδη ακτινοβολία, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη και τη μείωση της διασποράς του ιού.

Νέα τεχνολογία ψύξης χωρίς ηλεκτρισμό εμπνευσμένη από τις καμήλες

"Θέλουμε αυτό να αποτελέσει πράσινη τεχνολογία", εξήγησε ο κύριος συντάκτης της έρευνας  Zhengmao Lu. Ίσως αυτό να βοηθήσει και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας για νέα εμβόλια, όπως αυτό της COVID-19, το οποίο μέχρι σήμερα για να συντηρηθεί φαίνεται να χρειάζεται παραμονή και αποθήκευση σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδικά διαμορφωμένος εξωσκελετός βοηθά ασθενείς με παράλυση

Οι επιστήμονες δοκίμασαν τον εξωσκελετό σε 50 ασθενείς με παράλυση, διαπιστώνοντας πως η πλειονότητα εξ αυτών κατόρθωσε να περπατήσει και πάλι. Μάλιστα η ικανότητα αυτή βελτιωνόταν με τη χρήση του εξωσκελετού.

"Έξυπνος" υπερηχογράφος παρακολουθεί ασθενείς με covid-19

Υπερηχογράφος τεχνητή νοημοσύνη: Η Καλιφόρνια, το Caption Health, έλαβε επιχορήγηση 4,95 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Bill + Melinda Gates για την ανάπτυξη υπερήχου πνευμόνων που καθοδηγείται από τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία λέει ότι η επιχορήγηση θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν νέα τεχνολογία AI που θα επιτρέπει σε ακόμη και έμπειρους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να […]