Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Κορωνοϊός διαδικτυακή απάτη: Πως θα προστατευτείτε από τα fake news

Κορωνοϊός διαδικτυακή απάτη: Πως θα προστατευτείτε από τα fake news

Κορωνοϊός διαδικτυακή απάτη: Μια κρίση δημιουργεί ευκαιρίες για απατεώνες και ένα παράδειγμα είναι η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται καθημερινά πλέον με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών, η ψηφιακή κουλτούρα παρουσιάζει περισσότερες ευκαιρίες για τους επιτήδειους. Ως παράδειγμα των τύπων υπηρεσιών που είναι πιο ευάλωτες στην ψηφιακή απάτη, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι οι βιομηχανίες τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρονικού εμπορίου και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έχουν επηρεαστεί όλο και περισσότερο από τις ενέργειες των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο. Διευρύνοντας αυτό, η συνολική ψηφιακή οικονομία αποτελεί προσοδοφόρο έδαφος για παράνομους. Επίσης: Απειλητικές οι διαστάσεις των fake news για τον κορωνοϊό

fake covid-19.jpg

Περίπου 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται κάθε χρόνο για διαδικτυακά αγαθά, όπως κωδικούς κουπονιών, ηλεκτρονικά κουπόνια, eBooks, πιστωτικές κάρτες, διαδικτυακές συνδρομές και άλλες υπηρεσίες που υπάρχουν στον ψηφιακό κόσμο. Αυτός ο αριθμός επεκτάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού, καθώς περισσότεροι άνθρωποι επίλεξαν να πραγματοποιήσουν αγορές στο διαδίκτυο, ως εναλλακτική λύση για την έξοδο σε εμπορικά κέντρα. Με υψηλότερη βαθμολογία κινδύνου, τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές για να προστατευθούν από ψηφιακά εγκλήματα; Ειδικοί της Oxygen Inc. Παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για το πώς εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορείτε να αποφύγετε την απάτη στο διαδίκτυο. Η συμβουλή είναι:

Απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι τηλεφωνικές κλήσεις, τα κείμενα και οι ιστότοποι ενδέχεται να σας στοχεύουν αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία για τον κορωνοϊό, όπως πληροφορίες ελέγχου ερεθίσματος ή απομακρυσμένους υπαλλήλους εργασίας και σας ζητούν να κάνετε κλικ σε συνδέσμους, να ανοίξετε έγγραφα κ.λπ. – Μην κάνετε κλικ σε άγνωστους συνδέσμους.

fake.png

Ασφάλεια ιστότοπου

  • Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι ιστότοποι που εισάγετε είναι νόμιμοι ιστότοποι ελέγχοντας τα εξής:
  • Δεν υπάρχουν προφανή ορθογραφικά λάθη
  • Απλές διευθύνσεις ιστότοπου – χωρίς υποτομείς
  • Αναζητήστε νόμιμες κριτικές εμπόρων
  • Διατηρήστε την τεχνολογία σας ενημερωμένη.
  • Φροντίστε να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές είναι ενημερωμένες.

Ιστότοποι δωρεών

Το δώρο είναι υπέροχο, αλλά βεβαιωθείτε ότι οποιοσδήποτε οργανισμός στον οποίο επιλέγετε να δωρίσετε είναι νόμιμος ελέγχοντας συνδέσμους και πληροφορίες ιστότοπου και μην στέλνετε ποτέ χρήματα μέσω μετρητών, δωροκάρτας ή τραπεζικού εμβάσματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα ακουστικά ΑΙ επιτρέπουν στους χρήστες να ακούν ένα άτομο στο πλήθος

Eμφύτευμα εγκεφάλου AI για επιζήσαντες εγκεφαλικού και για την επικοινωνία τους στα Αγγλικά και Ισπανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η νέα συσκευή παρακολούθησης ιδρώτα δεν απαιτεί σωματική δραστηριότητα

Ο Δρ Kim Joohee δήλωσε: «Μέσα από δύο χρόνια συνεργατικής έρευνας με το Northwestern University, όχι μόνο αντιμετωπίσαμε τους περιορισμούς των υπαρχουσών μεθόδων για την πρόκληση ιδρώτα, αλλά επιτύχαμε επίσης επιτυχία στην κλινική έρευνα, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά στην εμπορευματοποίηση».

Ακουστικά ακύρωσης θορύβου: Βοηθούν πραγματικά τα νευροαποκλίνοντα άτομα;

Ακουστικά ακύρωσης θορύβου: Πολλά άτομα με αυτισμό ή ΔΕΠ-Υ περιγράφουν πώς ο θόρυβος σταματά ή περιορίζει τις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση μαθημάτων, συναντήσεις εργασίας, κοινωνικές συναναστροφές ή ακόμα και φροντίδα υγείας.

Υπερηχητικά κύματα: Με ποιον τρόπο χρησιμοποιούνται στον εγκέφαλο;

Υπερηχητικά κύματα: Καθώς τα μυστήρια του εγκεφάλου βελτιώνονται συνεχώς και η τεχνολογία μπορεί να μας επιτρέψει να φτάσουμε στα βαθύτερα μέρη του, υπάρχει ελπίδα ότι θα βρεθούμε στο χείλος μιας νέας εποχής στη φροντίδα της ψυχικής υγείας.

Νέοι βιοδείκτες για νεφρικές παθήσεις με νεφρωσικό σύνδρομο

Υγεία νεφρού: Το νεφρωσικό σύνδρομο, που χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα πρωτεΐνης στα ούρα, συνδέεται με νεφρικές παθήσεις όπως η νόσος ελάχιστης αλλαγής, η πρωτοπαθής εστιακή τμηματική σπειραματοσκλήρωση και η μεμβρανώδης νεφροπάθεια.

Close Icon