Τεχνολογία

Κινητά και Πανδημία: Ερευνητές αναλύουν δεδομένα υγείας από smartphone

Κινητά και Πανδημία: Ερευνητές αναλύουν δεδομένα υγείας από smartphone

Κινητά και Πανδημία: Οι ερευνητές που εργάζονται σε ένα νέο ερευνητικό έργο αναλύουν δεδομένα υγείας από smartphone σε νοικοκυριά όπου ένας από τους κατοίκους είχε ή υποψιάστηκε ότι είχε κορωνοϊό.

Το έργο, το οποίο υποστηρίζεται από το Ταμείο Καινοτομίας της Δανίας, στοχεύει να βοηθήσει τις οικογένειες και τους γενικούς ιατρούς να αντιμετωπίσουν καλύτερα ένα πιθανό δεύτερο κύμα Corona. Στο ερευνητικό έργο CoronaLytics, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ώρχους συνεργάζονται με συναδέλφους από τη γενική ιατρική, μεταξύ άλλων.

Συνδυάζουν και αναλύουν δεδομένα υγείας που λαμβάνονται από πολίτες και τους ιατρούς τους κατά το πρώτο κύμα της κρίσης της κορώνας. Αυτά χρησιμοποιούνται για την κατανόηση των αλλαγών στη συμπεριφορά και την εξάπλωση των λοιμώξεων τόσο εντός όσο και εκτός των νοικοκυριών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το κλείσιμο της κοινωνίας τον Μάρτιο.

Οι γνώσεις και οι λύσεις που δημιουργούνται από το έργο θα υποστηρίξουν τον στενό διάλογο μεταξύ των οικογενειών και των γενικών ιατρών τους, θα ενισχύσουν την ετοιμότητά μας για μελλοντικές επιδημίες και θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού έτσι ώστε να μειωθεί η ανάγκη να κλείσει η κοινωνία.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ 5000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥΣ

Οι ερευνητές χαρτογραφούν και αναλύουν τις εξελίξεις από το πρώτο κύμα του COVID-19 με βάση πληροφορίες από πολίτες και τους γιατρούς τους, μαζί με δεδομένα από smartphone. Αναλύοντας και συνδυάζοντας δεδομένα υγείας από τους 5.000 πολίτες που προέρχονται από διάφορες ψηφιακές πηγές, μπορούν να αναπτύξουν χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τους μεταβαλλόμενους τρόπους ζωής, την ανάπτυξη λοιμώξεων και τον τρόπο με τον οποίο η κατάσταση της πανδημίας επηρέασε την καθημερινή ζωή και την ποιότητα ζωής των οικογενειών.

Ακολουθεί βίντεο:

Το έργο εκτελείται σε συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Ώρχους και του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, της Ερευνητικής Μονάδας Γενικής Πρακτικής στο Ώρχους, του Ινστιτούτου Αλεξάνδρα, του Δανικού Τεχνολογικού Ινστιτούτου, της MedTech Innovation Consortium, και τεσσάρων ιατρικών πρακτικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα επίπεδα υδραργύρου στις τροφές για κατοικίδια προκαλούν ανησυχία

Ευάγγελος Μανωλόπουλος : Κίνδυνος θρομβώσεων για άτομα 30-39 ετών από το εμβόλιο της Astrazeneca 

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Ο εμβολιασμός αποτελεί διαχρονικά την πιο αξιόπιστη και ασφαλή λύση για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ransomware επιθέσεις στο διαδίκτυο κάνουν την υγειονομική περίθαλψη πιο ευάλωτη από ποτέ.

Υγειονομική περίθαλψη ransomware: Πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Ponemon τονίζει τον υπαρκτό κίνδυνο να αυξηθεί ο ρυθμός θνησιμότητας εξαιτίας επιθέσεων και κακόβουλου λογισμικού.

Η ιατρική τεχνολογία έως το 2030 αναμένει σημαντική αύξηση 17,1% στον τζίρο της

Ιατρική τεχνολογία αγορά: Μέχρι το 2030, προβλέπεται μεγάλη αύξηση του τζίρου για την εν λόγω βιομηχανία με κέρδη που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και θέτουν γερές βάσεις για το μέλλον.

Μετριασμό των τυφώνων υπόσχεται νεοσύστατη Νορβηγική εταιρεία με το σύστημα δημιουργίας φυσαλίδων στον ωκεανό

Αν και, ίσως λιγότερο, αν σταθμιστεί σε σχέση με το αναμενόμενο κόστος των ζημιών από τυφώνες (54 δισ. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου της κυβέρνησης των ΗΠΑ).

Ένα βήμα πριν την υποχρεωτικότητα η τεχνολογία ανίχνευσης αλκοόλ στις ΗΠΑ

Το κέντρο έρευνας αυτοκινητικής τεχνολογίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι η πρόκληση για τις αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι να βρουν ένα αποδοτικό, αξιόπιστο αλλά και όχι δαπανηρό σύστημα ανίχνευσης της μέθης του οδηγού, για να το τοποθετούν σε εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα