Τεχνολογία

Κινητά και Πανδημία: Ερευνητές αναλύουν δεδομένα υγείας από smartphone

Κινητά και Πανδημία: Ερευνητές αναλύουν δεδομένα υγείας από smartphone

Κινητά και Πανδημία: Οι ερευνητές που εργάζονται σε ένα νέο ερευνητικό έργο αναλύουν δεδομένα υγείας από smartphone σε νοικοκυριά όπου ένας από τους κατοίκους είχε ή υποψιάστηκε ότι είχε κορωνοϊό.

Το έργο, το οποίο υποστηρίζεται από το Ταμείο Καινοτομίας της Δανίας, στοχεύει να βοηθήσει τις οικογένειες και τους γενικούς ιατρούς να αντιμετωπίσουν καλύτερα ένα πιθανό δεύτερο κύμα Corona. Στο ερευνητικό έργο CoronaLytics, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ώρχους συνεργάζονται με συναδέλφους από τη γενική ιατρική, μεταξύ άλλων.

Συνδυάζουν και αναλύουν δεδομένα υγείας που λαμβάνονται από πολίτες και τους ιατρούς τους κατά το πρώτο κύμα της κρίσης της κορώνας. Αυτά χρησιμοποιούνται για την κατανόηση των αλλαγών στη συμπεριφορά και την εξάπλωση των λοιμώξεων τόσο εντός όσο και εκτός των νοικοκυριών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το κλείσιμο της κοινωνίας τον Μάρτιο.

Οι γνώσεις και οι λύσεις που δημιουργούνται από το έργο θα υποστηρίξουν τον στενό διάλογο μεταξύ των οικογενειών και των γενικών ιατρών τους, θα ενισχύσουν την ετοιμότητά μας για μελλοντικές επιδημίες και θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού έτσι ώστε να μειωθεί η ανάγκη να κλείσει η κοινωνία.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ 5000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥΣ

Οι ερευνητές χαρτογραφούν και αναλύουν τις εξελίξεις από το πρώτο κύμα του COVID-19 με βάση πληροφορίες από πολίτες και τους γιατρούς τους, μαζί με δεδομένα από smartphone. Αναλύοντας και συνδυάζοντας δεδομένα υγείας από τους 5.000 πολίτες που προέρχονται από διάφορες ψηφιακές πηγές, μπορούν να αναπτύξουν χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τους μεταβαλλόμενους τρόπους ζωής, την ανάπτυξη λοιμώξεων και τον τρόπο με τον οποίο η κατάσταση της πανδημίας επηρέασε την καθημερινή ζωή και την ποιότητα ζωής των οικογενειών.

Ακολουθεί βίντεο:

Το έργο εκτελείται σε συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Ώρχους και του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, της Ερευνητικής Μονάδας Γενικής Πρακτικής στο Ώρχους, του Ινστιτούτου Αλεξάνδρα, του Δανικού Τεχνολογικού Ινστιτούτου, της MedTech Innovation Consortium, και τεσσάρων ιατρικών πρακτικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα επίπεδα υδραργύρου στις τροφές για κατοικίδια προκαλούν ανησυχία

Ευάγγελος Μανωλόπουλος : Κίνδυνος θρομβώσεων για άτομα 30-39 ετών από το εμβόλιο της Astrazeneca 

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Ο εμβολιασμός αποτελεί διαχρονικά την πιο αξιόπιστη και ασφαλή λύση για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι λένε τα στοιχεία για το ρεκόρ των κερδών της Amazon

Amazon: Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 44%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις από το 2011. Τα νούμερα αυτά καταγράφηκαν την ώρα που ο κορωνοϊός σάρωνε τον πλανήτη. Με τις χώρες και τα κράτη να βρίσκονται σε lockdown οι πολίτες στράφηκαν στις online αγορές. Μάλιστα, περισσότερα από 200 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλέον Prime συνδρομητές στην Amazon.

Παραμένει το drone της Nasa για έρευνες στον Άρη

Για πρώτη φορά ένα αυτόνομο ιπτάμενο όχημα ταξίδεψε σε άλλον πλανήτη. Το Ingenuity, το drone της αποστολής Perseverance της NASA, έφτασε στον Άρη μαζί με τον ρομποτικό εξερευνητή που τον μετέφερε εκεί.

Καμπανάκι για μονοπωλιακούς περιορισμούς στο App Store από την ΕΕ

Apple: Οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού κατηγόρησαν την Πέμπτη την Apple ότι καταπνίγει τον ανταγωνισμό με τους περιοριστικούς όρους του ηλεκτρονικού καταστήματος App Store, στην πρώτη από μια σειρά τεσσάρων υποθέσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλά πρόστιμα και αλλαγή πρακτικών.

Επέστρεψε στη Γη η κάψουλα της SpaceX

SpaceX: Η διαστημική κάψουλα προσθαλασσώθηκε στις 02:56 τοπική ώρα (09:56 ώρα Ελλάδος) στον Κόλπο του Μεξικού, ανοιχτά της Πάναμα Σίτι, στην Φλόριντα, έπειτα από πτήση εξίμισι ωρών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με τη Nasa. Οι Αμερικανοί Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ, Σάνον Ουόκερ και ο Ιάπωνας Σοίτσι Νογκούτσι ήταν τον Νοέμβριο οι πρώτοι αστροναύτες «επιχειρησιακής» αποστολής που μεταφέρθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την διαστημική εταιρεία του Ίλον Μασκ, η οποία καθιερώθηκε ως απαραίτητος εταίρος της Nasa.

Η ρωσική μηχανή αναζήτησης Yandex αγόρασε την τράπεζα της Μόσχας «Ακρόπολη»

Yandex: Η εμπορική τράπεζα «Ακρόπολη» λειτουργεί ως μετοχική εταιρεία παροχής χρηματιστικών και τραπεζικών υπηρεσιών από τον Αύγουστο του 1994 και κατέχει την 314η θέση ως προς το ενεργητικό της μεταξύ των 352 ρωσικών τραπεζών.

Το Facebook επιτρέπει στοχευμένες διαφημίσεις για αλκοόλ, τζόγο και τσιγάρα σε ανήλικους

Facebook: Το Facebook επιτρέπει τις στοχευμένες διαφημίσεις σε παιδιά ακόμη και 13 ετών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το κάπνισμα, την ακραία απώλεια βάρους και τον τζόγο, πολλές φορές ακόμη και έναντι μόλις $3, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα πίεσης Reset Australia.

Διαφωνούν Facebook και Apple για το μέλλον του Διαδικτύου

iOS 14.5: Οι περίπου ένα δισεκατομμύριο χρήστες του iPhone θα βλέπουν στο εξής ένα αναδυόμενο παράθυρο που ζητά τη συγκατάθεσή τους για τη συλλογή και ανταλλαγή δεδομένων από εγκατεστημένα app. Η Facebook όμως διαφωνεί.