Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

5G κινητά: Έτοιμες οι επιχειρήσεις για να επενδύσουν παγκοσμίως

5G κινητά: Έτοιμες οι επιχειρήσεις για να επενδύσουν παγκοσμίως

5G κινητά: Αντικείμενο εκτενών ερευνών αποτελούν οι συχνότητες για τα δίκτυα 5ης γενιάς . Για περισσότερα από 50 χρόνια οι επιστήμονες εξετάζουν πιθανές επιδράσεις στην υγεία από την έκθεση σε σταθμούς βάσης, κινητά τηλέφωνα και ασύρματες επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων και των συχνοτήτων που θα χρησιμοποιηθούν για τα δίκτυα 5ης γενιάς. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών έχουν αξιολογηθεί από ομάδες ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, καταλήγοντας ότι δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία ότι η έκθεση εντός των ορίων προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία.

Παρότι παγκοσμίως αυξάνονται οι επιχειρήσεις που έχουν πρόθεση να επενδύσουν στο 5G κατά την επόμενη τριετία (69% σε σχέση με 15% σήμερα), λιγότερες από τις μισές (48%) εμφανίζονται σίγουρες για το εάν θα προχωρήσουν σε λύσεις δικτύων Internet of Things. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι 3 στις 4 θεωρούν ότι για να είναι επιτυχής η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, θα πρέπει να αναθεωρήσουν το υπάρχον λειτουργικό τους μοντέλο. Αυτά είναι τα βασικά ευρήματα της έρευνας της EY, Maximizing the 5G opportunity for enterprise, σχετικά με τις επιχειρηματικές δυνατότητες που προσφέρουν τα δίκτυα 5G, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Η έρευνα “βλέπει” ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων (74%) πιστεύει ότι οι λύσεις 5G θα αποτελούν μέρος των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων τους, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, οι περισσότερες από αυτές (67%) είναι σε στάδια δοκιμών ή βρίσκονται σε συζητήσεις για τη διενέργεια πιλοτικών δοκιμών. Σύμφωνα με την έρευνα, η διστακτική στάση των επιχειρήσεων απέναντι στην υιοθέτηση των εφαρμογών 5G, εδράζεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη γνώσεων σχετικά με την πρακτική εφαρμογή του 5G και την αντίληψη πολλών, ότι αποτελεί απλώς μία αναβάθμιση του δικτύου 4G. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, αναγνωρίζουν ως extra προκλήσεις, τον τρόπο ενσωμάτωσης του 5G στις υπάρχουσες τεχνολογικές υποδομές των οργανισμών τους, αλλά και τις αντιλήψεις περί χαμηλού βαθμού ωρίμανσης της τεχνολογίας 5G.

intro-enterprise-image-from-infographic.jpg

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων πιστεύουν ακόμη, ότι θα χρειαστούν εξωτερική βοήθεια, ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν επαρκώς τις δυνατότητες του 5G, ενώ το 77% δηλώνουν ότι θα δώσουν προτεραιότητα σε προμηθευτές λύσεων 5G που μπορούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία ως συνεργάτες. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη, ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν δυσκολίες εύρεσης του κατάλληλου προμηθευτή 5G. Πρωτοπόροι στις επενδύσεις στο 5G εμφανίζονται σήμερα οι κλάδοι της ενέργειας και της τεχνολογίας, αλλά και o κλάδος της υγείας, που εκτιμάται ότι θα προβεί στις μεγαλύτερες επενδύσεις, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Σχεδόν οι μισές αμερικανικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν να επενδύσουν στο 5G μέσα στον επόμενο χρόνο, σε σύγκριση με 43% στη ζώνη Ασίας-Ειρηνικού και 38% στην Ευρώπη.

5G3.jpg

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή τεστ υπνικής άπνοιας στο σπίτι

Το MIT αποκαλύπτει νέο αλγόριθμο που μαθαίνεις γλώσσες μόνο παρακολουθώντας βίντεο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρόγραμμα AI διαγιγνώσκει με ακρίβεια τον καρκίνο του πνεύμονα από εικόνες ιστού

ΑΙ καρκίνος: Αυτή η εξέλιξη, η οποία χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές ανάλυσης εικόνας για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών, αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στη διάγνωση και τη διαχείριση του καρκίνου.

Kινεζική ιατρική ομάδα ολοκληρώνει την πρωτοποριακή ρομποτική χειρουργική εξ αποστάσεως

Xειρουργείο απόσταση: Μια έμπειρη κινεζική ιατρική ομάδα πέτυχε ένα πρωτοποριακό ορόσημο πραγματοποιώντας μια εξ αποστάσεως ρομποτική χειρουργική κατά τη διάρκεια ενός πρακτικού συνοριακού συνεδρίου την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Τα άτομα με αυτισμό απευθύνονται στο ChatGPT για συμβουλές σχετικά με θέματα στον χώρο εργασίας

Η τεχνολογία σίγουρα μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούν τα άτομα με και χωρίς αυτισμό. Για παράδειγμα, ο Begel συνεργάζεται με συναδέλφους του στο Πανεπιστήμιο του Maryland σε ένα έργο που χρησιμοποιεί AI για να αναλύσει τις συνομιλίες μεταξύ αυτών των δύο ομάδων.

Close Icon