Τεχνολογία

Καρδιά τεχνολογία: Πώς η φορητή τεχνολογία μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς σας

Καρδιά τεχνολογία: Πώς η φορητή τεχνολογία μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς σας

Καρδιά τεχνολογία: Τα τελευταία χρόνια, τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς έχουν γίνει μια αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των διαφόρων ηλικιακών ομάδων. 

Τα τελευταία χρόνια, τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς έχουν γίνει μια αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των διαφόρων ηλικιακών ομάδων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), σχεδόν 17,9 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων. Επομένως, υπάρχει ανάγκη να ελέγχετε συνεχώς τις καρδιακές παθήσεις, κάτι που έχει γίνει πολύ σημαντικό. Με την πρόοδο της τεχνολογίας στον ιατρικό τομέα, έχουν προκύψει πολλές νέες τάσεις για την προώθηση της χρήσης κινητών τεχνολογίας για την παρακολούθηση της υγείας της καρδιάς.

Εάν έχετε μια ασθενή καρδιά, πρέπει να κοιτάξετε αυτές τις συσκευές που παρακολουθούν από ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) που καταγράφει τα σήματα από την καρδιά προς τα γλυκόμετρο, τα θερμόμετρα και τα παλμικό οξύμετρα. Αυτά τα gadget μπορούν να κάνουν ένα άτομο να αισθάνεται ασφαλές καθώς παρακολουθεί τις αλλαγές στο σώμα του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και αργότερα χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να λάβει ακριβή διάγνωση οποιουδήποτε από τα συμπτώματά του. Με τη βοήθεια αυτών των φορητών συσκευών, οι άνθρωποι δεν απαιτείται πλέον να αγοράζουν διαφορετικές συσκευές για να καταγράφουν τους παλμούς, τους καρδιακούς παλμούς, τα επίπεδα γλυκόζης, την ενέργεια που δαπανούν και την κατανάλωση θερμίδων. Όλα αυτά είναι πλέον άμεσα διαθέσιμα μέσω φορητών συσκευών τεχνολογίας, καθιστώντας την υγειονομική περίθαλψη πιο προσιτή και ακριβή.

Οφέλη της τεχνολογίας που φοριέται για την υγεία της καρδιάς

Σε αυτούς τους καιρούς των έξυπνων ρολογιών, τα οφέλη της τεχνολογίας φορητών συσκευών δεν μπορούν να αγνοηθούν. Αυτά είναι πιο χρήσιμα σε ασθενείς που έχουν ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς που σχετίζονται με την καρδιά, γνωστές και ως αρρυθμίες. Για όποιον αναζητά πώς να παρακολουθεί την υγεία της καρδιάς, δείτε πώς μπορούν αυτές οι φορητές συσκευές:

1. Η φορητή τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε προσωρινές ανωμαλίες του καρδιακού παλμού

Μερικές φορές, οι αρρυθμίες είναι παροδικές και εξαφανίζονται πριν το άτομο καταλάβει τι πραγματικά του συνέβη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αντίκτυπος ενός επιβραδυνόμενου ή βιαστικού καρδιακού παλμού μπορεί να καταστήσει ένα άτομο αναίσθητο και μόνο τότε μπορεί να καταλάβει τι πραγματικά του συνέβη. Αυτό τους κάνει να μην μπορούν να θυμηθούν τι συνέβη όταν ξύπνησαν. Σε τέτοια σενάρια, μια φορητή συσκευή μπορεί να καταγράψει δεδομένα και να βοηθήσει στην ακριβή διάγνωση και θεραπεία της νόσου.

2. Παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης και παλμών

Ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλονται σε τακτικό έλεγχο υγείας είναι ακόμη μικρός. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι ζουν με αδιάγνωστες παθήσεις για χρόνια πριν τους χτυπήσει ο αντίκτυπος της νόσου. Ένα σύστημα παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους αδιάγνωστους υπερτασικούς ασθενείς να εντοπίσουν ανωμαλίες και να λάβουν διάγνωση.

3. Ανίχνευση απειλητικών για τη ζωή αρρυθμιών

Ανωμαλίες όπως κοιλιακή ταχυκαρδία (γρήγορος καρδιακός παλμός), κολπική μαρμαρυγή, κοιλιακή μαρμαρυγή και πρόωροι κοιλιακοί παλμοί (PVC) μπορούν να ανιχνευθούν και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα με τη βοήθεια φορητών συσκευών. Τα δεδομένα που καταγράφονται από αυτές τις συσκευές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την άμεση αποστολή άμεσων πληροφοριών σε έναν γιατρό και τη λήψη γνωμών σχετικά με την απαιτούμενη πορεία δράσης.

4. Φορητός απινιδωτής

Είναι ένα φορετό μπουφάν που μπορεί να προκαλέσει σοκ στον ασθενή όταν αντιμετωπίζει απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες όπως κοιλιακή ταχυκαρδία ή κοιλιακή μαρμαρυγή και μπορεί να σώσει τη ζωή του. Το γιλέκο είναι γνωστό ως Wearable Cardioverter Απινιδωτής.

5. Παρακολουθήστε τη φυσική δραστηριότητα με φορητές συσκευές

Αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διατήρηση της συνολικής υγείας και φυσικής κατάστασης στη ζωή ενός ατόμου παρακολουθώντας τις καθημερινές σωματικές του δραστηριότητες. Μπορούν επίσης να παρέχουν υπενθυμίσεις και προειδοποιήσεις σύμφωνα με τους στόχους που έχουν θέσει οι άνθρωποι.

Τέτοιες φορητές συσκευές τεχνολογίας μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες στη σημερινή εποχή. Οι άνθρωποι μπορούν πλέον να έχουν τον έλεγχο της υγείας τους και να ανησυχούν λιγότερο. Τα άτομα που έχουν ήδη καρδιακές παθήσεις, όπως προηγούμενη περίπτωση καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού, υψηλή αρτηριακή πίεση ή άλλες καρδιακές παθήσεις, μπορούν να αισθάνονται πιο ασφαλείς και συνειδητοποιημένοι. Αυτές οι συσκευές, μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και τακτικές εξετάσεις, μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας πολλών ανθρώπων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γνωρίστε τα οφέλη των κόκκινων τροφών για την υγεία της καρδιάς

Αναιμία: Πώς επιβαρύνει την υγεία της καρδιάς;

Καρδιακές παθήσεις: Το κύριο εμπόδιο για την υγεία του εργατικού δυναμικού

Τα συμπτώματα καρδιακής προσβολής στις γυναίκες είναι διαφορετικά από τους άνδρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο αντίκτυπος της τεχνολογίας υγείας στη φροντίδα ηλικιωμένων

Η τεχνολογία υγείας στη φροντίδα ηλικιωμένων προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, βελτιώνοντας την ασφάλεια, ενισχύοντας την επικοινωνία και αυξάνοντας τη συνολική ευημερία για τους ηλικιωμένους.

Η υγεία των πνευμόνων στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη

Με τις αυξανόμενες προκλήσεις που δημιουργούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιλογές τρόπου ζωής, μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση της υγείας των πνευμόνων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Η τεχνολογία παπουτσιών βοηθά στη μείωση του κινδύνου διαβητικού έλκους στο πόδι

Μετά από αυτό το επιτυχημένο πιλοτικό έργο, το επόμενο βήμα για την ερευνητική ομάδα θα είναι η βελτίωση της τεχνολογίας για να την καταστήσει πιο προσιτή για χρήστες με διαφορετικά βάρη και μεγέθη παπουτσιών. "Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο των ελκών στα πόδια, είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε μια πραγματική διαφορά στη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων", δήλωσε ο Wijesundara.

Εικονική πραγματικότητα: Πολλά υποσχόμενη στη διδασκαλία παιδιών με ΔΑΦ

Τα παιδιά με ΔΑΦ έχουν συχνά δυσκολίες με την κοινωνική επικοινωνία, τη συναισθηματική κατανόηση και την αισθητηριακή επεξεργασία, γεγονός που μπορεί να κάνει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας προκλητικές.

Η τεχνολογική επανάσταση της υγείας στην Ογκολογία

Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών στην ογκολογία όχι μόνο ενισχύει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του καρκίνου αλλά βελτιώνει επίσης σημαντικά την εμπειρία του ασθενούς.