Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Ιδρώτας Δειγματοληψία: Η νέα συσκευή παρακολούθησης ιδρώτα δεν απαιτεί σωματική δραστηριότητα

Ιδρώτας Δειγματοληψία: Η νέα συσκευή παρακολούθησης ιδρώτα δεν απαιτεί σωματική δραστηριότητα

Ο Δρ Kim Joohee δήλωσε: «Μέσα από δύο χρόνια συνεργατικής έρευνας με το Northwestern University, όχι μόνο αντιμετωπίσαμε τους περιορισμούς των υπαρχουσών μεθόδων για την πρόκληση ιδρώτα, αλλά επιτύχαμε επίσης επιτυχία στην κλινική έρευνα, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά στην εμπορευματοποίηση».

Ιδρώτας Δειγματοληψία: Ο ιδρώτας περιέχει βιοδείκτες που μπορούν να παρακολουθούν διάφορες καταστάσεις υγείας, από διαβήτη έως γενετικές διαταραχές. Η δειγματοληψία ιδρώτα, σε αντίθεση με τη συλλογή αίματος, προτιμάται από τους χρήστες λόγω της ανώδυνης φύσης της. Ωστόσο, για να ληφθούν επαρκείς θρεπτικές ουσίες ή ορμόνες από τον ιδρώτα για δοκιμή, απαιτούνταν προηγουμένως έντονη σωματική δραστηριότητα για να προκληθεί ιδρώτας. Αυτή η μέθοδος έθετε προκλήσεις για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα.

Ο Δρ. Kim Joohee από το Ερευνητικό Κέντρο Bionics στο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας (KIST) και ο καθηγητής John A. Rogers από το Πανεπιστήμιο Northwestern ανακοίνωσαν από κοινού την ανάπτυξη μιας βολικής συσκευής παρακολούθησης του ιδρώτα που δεν απαιτεί σωματική δραστηριότητα αλλά παρέχει διέγερση από φάρμακα μέσω του δέρματος. Η εργασία δημοσιεύεται στο περιοδικό Biosensors and Bioelectronics. Σε αντίθεση με προηγούμενες μεθόδους που προκαλούσαν ιδρώτα μέσω της άσκησης, αυτή η συσκευή παρέχει φάρμακα που διεγείρουν τους ιδρωτοποιούς αδένες μέσω του δέρματος. Η ερευνητική ομάδα ανέπτυξε μια εύκαμπτη συσκευή ικανή να χορηγεί φάρμακα στους ιδρωτοποιούς αδένες εφαρμόζοντας ρεύμα σε μια υδρογέλη που περιέχει φάρμακα. Αυτή η συσκευή, η οποία είναι μικρή και απαλή, μπορεί εύκολα να στερεωθεί στο δέρμα. Ο ιδρώτας που προκαλείται από το φάρμακο συλλέγεται σε μικρορευστικούς διαύλους μέσα στη συσκευή και αναλύεται για βιοδείκτες χρησιμοποιώντας βιοαισθητήρες. Αυτό καθιστά δυνατή την ανάλυση βιοδεικτών στον ιδρώτα, μειώνοντας την ανάγκη για δυσκίνητες επισκέψεις στο νοσοκομείο για δοκιμές και μειώνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης από βιοδείκτες κατά τη διάρκεια της δοκιμής, αυξάνοντας έτσι την ακρίβεια.

Η συσκευή που αναπτύχθηκε από την ερευνητική ομάδα προσαρτήθηκε σε βρέφη με κυστική ίνωση και η συγκέντρωση χλωρίου, ένας βιοδείκτης στον ιδρώτα, επιβεβαιώθηκε. Τα αποτελέσματα ήταν συνεπή με εκείνα που προέκυψαν από παραδοσιακές μεθόδους ανάλυσης με χρήση ιδρώτα που συλλέγεται στα νοσοκομεία, με ακρίβεια άνω του 98%. Επιπρόσθετα, η σταθερότητα της συσκευής στο δέρμα εξασφαλίστηκε με την επιβεβαίωση της θερμοκρασίας του δέρματος και των τιμών του pH. Δεδομένου ότι η κυστική ίνωση εκδηλώνεται κυρίως κατά τη βρεφική ηλικία, είναι απαραίτητη η συνεχής παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου και της φυσικής κατάστασης. Με αυτή τη συσκευή, η παρακολούθηση μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι, μειώνοντας το ψυχολογικό και σωματικό στρες στους παιδιατρικούς ασθενείς και στους φροντιστές τους. Αυτή η πρόσφατα αναπτυγμένη συσκευή συμβάλλει στην επέκταση της μη επεμβατικής τεχνολογίας παρακολούθησης ασθενειών που βασίζεται στον ιδρώτα και σε υγιείς ενήλικες. Επιπλέον, η τεχνολογία χορήγησης φαρμάκων μέσω του δέρματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την πρόκληση ιδρώτα αλλά και για την αύξηση του ρυθμού χορήγησης φαρμάκων σε εντοπισμένες περιοχές όπως δερματικές παθήσεις ή πληγές, επιταχύνοντας έτσι την ανάρρωση. Ο Δρ Kim Joohee δήλωσε: «Μέσα από δύο χρόνια συνεργατικής έρευνας με το Northwestern University, όχι μόνο αντιμετωπίσαμε τους περιορισμούς των υπαρχουσών μεθόδων για την πρόκληση ιδρώτα, αλλά επιτύχαμε επίσης επιτυχία στην κλινική έρευνα, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά στην εμπορευματοποίηση». Ο καθηγητής John A. Rogers πρόσθεσε: «Σκοπεύουμε να διεξάγουμε κλινικές μελέτες μεγάλης κλίμακας και εμπορευματοποίηση, συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων, στο μέλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βήματα που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε δροσεροί αυτό το καλοκαίρι

Αποσμητικό ή αντιιδρωτικό - Ποια είναι η διαφορά;

Μπορεί ο διαβήτης να προκαλέσει υπερβολική εφίδρωση;

Εξάνθημα από τον ιδρώτα - Φυσικοί τρόποι για να μην υποφέρετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η πρώιμη δοκιμή στην επεξεργασία γονιδίων CRISPR μπορεί να βελτιώσει την όραση σε τυφλά παιδιά

Γονίδια CRISPR: Ένα κλινικό πείραμα πρώιμου σταδίου που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι η γονιδιακή θεραπεία μπορεί να βελτιώσει την κληρονομική τύφλωση.

Mη επεμβατική διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή επιτρέπει τη χειραγώγηση αντικειμένων ελεγχόμενη από τη σκέψη

Brain-Computer: Μαζί με διάφορες άλλες εταιρείες στην τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI), η Neuralink του Elon Musk και η Synchron που υποστηρίζεται από τον Bill Gates πρωτοστατούν στην ανάπτυξη τσιπ εγκεφάλου.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει τα επίπεδα άγχους χρησιμοποιώντας είδη εικόνων

ΑΙ εικόνες: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι ανέπτυξαν ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που χρησιμοποιεί είδη εικόνας για να προβλέψει τα επίπεδα άγχους.

Υιοθέτηση της αναδυόμενης τεχνολογίας AI στην υγειονομική περίθαλψη

Αναδυόμενη τεχνολογία: Η υιοθέτηση των αναδυόμενων τεχνολογιών AI στην υγειονομική περίθαλψη προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για τη βελτίωση της διαγνωστικής διαδικασίας.

CrowdStrike: Ο πάροχος κυβερνοασφάλειας που ευθύνεται για την άνευ προηγουμένου κατάρρευση των Windows παγκοσμίως

«Καθώς τα τελικά σημεία των δικτύων έχουν καταρρεύσει εμφανίζοντας την μπλε οθόνη του θανάτου, δεν μπορούν να ενημερωθούν εξ αποστάσεως και αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με μη αυτόματο τρόπο. Αυτή θα είναι μια διαδικασία που θα πάρει μέρες. Η επιστροφή στο Διαδίκτυο είναι απίθανο να είναι εύκολη», κατέληξε ο Γκρόσμαν.

Eμφυτεύσιμος βιοδιασπώμενος αισθητήρας τζελ για να ανιχνεύει εγκεφαλικό τραύμα

Εγκεφαλικό τραύμα: Αυτή η νέα συσκευή προσφέρει μια λιγότερο επεμβατική εναλλακτική λύση σε σχέση με τους παραδοσιακούς ενσύρματους αισθητήρες, δυνητικά μεταμορφώνοντας τη φροντίδα των ασθενών σε ιατρικά περιβάλλοντα.

Επαναστατική λύση για τη φροντίδα των χρόνιων ασθενειών

Απομακρυσμένη παρακολούθηση: Παρέχει συνεχή, σε πραγματικό χρόνο, δεδομένα, επιτρέποντας έγκαιρες παρεμβάσεις, διευκολύνοντας την εξατομικευμένη φροντίδα και μειώνοντας το κόστος υγειονομικής περίθαλψης.

Close Icon