Ομορφιά

Ιδρώτας επιθέματα: Μπορούν να βοηθήσουν τα επιθέματα στην υπεριδρωσία;

Ιδρώτας επιθέματα: Μπορούν να βοηθήσουν τα επιθέματα στην υπεριδρωσία;

Ιδρώτας επιθέματα: Η υπεριδρωσία δεν είναι μόνο αισθητικό ζήτημα, αλλά επηρεάζει τις καθημερινές δραστηριότητες και τη συνολική ποιότητα ζωής ενός ατόμου.

Η υπεριδρωσία είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα υπερπαράγει ιδρώτα. Το σώμα ρυθμίζει τη θερμοκρασία του πυρήνα του με μια διαδικασία γνωστή ως θερμορύθμιση. Η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της ζέστης, με αποτέλεσμα ο ιδρώτας να δροσίζει το σώμα. Ο ιδρώτας μπορεί επίσης να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια μιας στιγμής λειτουργίας “μάχης ή πτήσης”.

Το νευρικό σύστημα απελευθερώνει ορμόνες όπως η αδρεναλίνη που μπορούν να ενεργοποιήσουν τους ιδρωτοποιούς αδένες. Τα άτομα με υπεριδρωσία εμφανίζουν υπερβολική εφίδρωση, ανεξάρτητα από την έκθεση στη ζέστη ή τα αισθήματα ανησυχίας. Η υπεριδρωσία επηρεάζει τοπικές περιοχές όπως οι μασχάλες, οι παλάμες, τα πέλματα ή το πρόσωπο ή πολλές περιοχές.

Ο αντίκτυπος της υπεριδρωσίας

Η υπεριδρωσία επηρεάζει τις καθημερινές δραστηριότητες και τη συνολική ποιότητα ζωής ενός ατόμου. Τα άτομα με υπεριδρωσία παλεύουν με την κατάστασή τους, προκαλώντας συναισθηματικά και κοινωνικά αποτελέσματα παρόμοια με τα άτομα που εμφανίζουν έκζεμα ή ψωρίαση. Σύμφωνα με έρευνα της International Hyperhidrosis Society, σχεδόν οι μισοί ασθενείς με υπεριδρωσία περιμένουν μια δεκαετία ή περισσότερο πριν αναζητήσουν θεραπεία. Πιθανοί λόγοι για να μην αναζητήσετε θεραπεία περιλαμβάνουν την έλλειψη επίγνωσης της νόσου, την έλλειψη πρόσβασης σε θεραπείες ή τη δυσαρέσκεια με την τρέχουσα θεραπεία.

Πώς γίνεται η διάγνωση της υπεριδρωσίας;

Μια φυσική εξέταση συχνά καθορίζει τη διάγνωση της υπεριδρωσίας. Οι κλινικοί γιατροί μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν μια κλίμακα αξιολόγησης γνωστή ως κλίμακα σοβαρότητας της νόσου της υπεριδρωσίας (HDSS). Αυτή η κλίμακα τεσσάρων βαθμών βαθμολογεί τη σοβαρότητα του ιδρώτα ενός ατόμου και τον αντίκτυπό του στις καθημερινές του δραστηριότητες. Μια κλίμακα τριών ή τεσσάρων θεωρείται σοβαρή υπεριδρωσία.

Αν και η κύρια αιτία αυτής της κατάστασης είναι άγνωστη, υπάρχουν διάφορες θεραπευτικές επιλογές για να διαλέξετε. Ωστόσο, ενώ υπάρχουν άφθονες θεραπείες, το ερώτημα παραμένει εάν μία θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική. Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη για την προώθηση της ιατρικής θεραπείας για άτομα με υπεριδρωσία. Μια θεραπευτική επιλογή για περαιτέρω ανασκόπηση που μπορεί να είναι αποτελεσματική και ανώδυνη είναι τα τοπικά όπως τα αντιχολινεργικά μαντηλάκια και τα επιθέματα ιδρώτα.

Αποτελεσματικότητα αντιχολινεργικών μαντηλιών και επιθεμάτων

Μια συναρπαστική νέα καινοτομία μπορεί να κάνει τη θεραπεία της υπεριδρωσίας πολύ πιο εύκολη. Η Candesant Biomedical μοιράστηκε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας μικρής μελέτης ενός εμπλάστρου στοχευμένης θερμόλυσης αλκαλίων (TAT) σε 16 ενήλικες με υπεριδρωσία της μασχάλης. Η ιδέα είναι ότι “χρησιμοποιεί αλκαλικό μέταλλο που δημιουργεί θερμική ενέργεια όταν αλληλεπιδρά με τον ιδρώτα της μασχάλης, στοχεύοντας τους ιδρωτοποιούς αδένες και αδρανοποιώντας τους προσωρινά για να μειώσει την εφίδρωση”, σύμφωνα με μια σύντομη ενημέρωση από την Candesant.

Το έμπλαστρο είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που εφαρμόζεται για λίγα μόνο λεπτά στο ιατρείο σας. Στη μελέτη, το έμπλαστρο ήταν καλά ανεκτό από τα άτομα και σχεδόν το 67% των ατόμων που χρησιμοποίησαν το έμπλαστρο παρουσίασαν μείωση 50% ή μεγαλύτερη στην πραγματική ποσότητα ιδρώτα που παρήχθη. Επομένως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως λύση απέναντι στην υπερβολική εφίδρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα συμπτώματα των μη ισορροπημένων επιπέδων Ph;

Είναι υγιές να ξυρίζουμε την ευαίσθητη περιοχή;

Απαλλαγείτε από από σκουρόχρωμους αγκώνες και μασχάλες με γλυκολικό οξύ

Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό εύκολα και γρήγορα!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα τοποθετήσετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες;

Βλεφαρίδες: Οι επεκτάσεις βλεφαρίδων συνήθως διαρκούν 4-6 εβδομάδες, αλλά μπορεί να απαιτούν αγγίγματα κάθε 2-3 εβδομάδες για να γεμίσουν τα κενά καθώς οι φυσικές σας βλεφαρίδες πέφτουν.

Βρείτε το concealer που σας ταιριάζει

Concealer: Επιλέξτε ένα concealer που ταιριάζει ακριβώς με τον τόνο της επιδερμίδας σας για να καλύψετε αποτελεσματικά τις ατέλειες χωρίς να τραβήξετε την προσοχή σε αυτές.

Γιατί τα μαλλιά μας λαδώυν εύκολα;

Μαλλιά: Το συχνό άγγιγμα των μαλλιών με τα χέρια, ειδικά αν τα χέρια δεν είναι καθαρά, μπορεί να μεταφέρει λάδια και βρωμιά στα μαλλιά, επιδεινώνοντας τη λιπαρότητα.

Τρίχες εσωτερικά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, από την πρόληψη έως τη θεραπεία

Τρίχες εσωτερικά: Γιατί οι τρίχες που μπαίνουν προς τα μέσα σηκώνουν το κεφάλι τους προς τα πίσω, τι να κάνετε όταν συμβαίνει αυτό και, το πιο σημαντικό, πώς να αποτρέψετε τη δημιουργία τους;