Τεχνολογία

Holter ρυθμού: Τι είναι το holter ρυθμού; Πότε πρέπει να τοποθετείτε και σε τι βοηθά;

Holter ρυθμού: Τι είναι το holter ρυθμού; Πότε πρέπει να τοποθετείτε και σε τι βοηθά;

Holter ρυθμού: Άμεση τεχνολογική λύση για τον βέλτιστο έλεγχο των καρδιακών σας προβλημάτων με την τοποθέτηση του Holter ρυθμού

Η οθόνη Holter είναι ένας τύπος παρακολούθησης καρδιάς που καταγράφει τη δραστηριότητα της καρδιάς σας για 24 ή 48 ώρες. Εάν έχετε ακανόνιστο καρδιακό παλμό ή καρδιακούς παλμούς, αλλά το ηλεκτροκαρδιογράφημα δεν ανίχνευσε τίποτα, ένα καρδιακό μόνιτορ μπορεί να σας βοηθήσει στη διάγνωση του προβλήματος. Φοράτε την οθόνη Holter ενώ κάνετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες και όταν συμφωνηθεί ο γιατρός σας συζητά τα αποτελέσματα μαζί σας.  Μπορεί να χρειαστείτε ένα μόνιτορ Holter εάν έχετε ένα ασαφές ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Μάθετε ποια είναι το προβλήματα που μπορεί να ανιχνεύσει ένα Holter ρυθμού και σε πόσο χρονικό διάστημα.

Ίσως επισκεφθήκατε το γιατρό σας λόγω σημείων προβλήματος καρδιακού ρυθμού όπως η καρδιά σας να χτυπάει ή να φτερουγίζει ή αν είχατε κάποια ανεξήγητη λιποθυμία. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφάσισε να κάνει ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα για να εντοπίσει το πρόβλημα αλλά αυτό καταγράφει την καρδιά σας μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα και τα καρδιακά συμπτώματα δεν συμβαίνουν πάντα ενώ βρίσκεστε στο γραφείο του γιατρού. Το Holter μπορεί να βοηθήσει γιατί αυτό συγκεντρώνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα της καρδιάς σας. Το φοράτε για μια ή δύο ολόκληρες μέρες, δίνοντάς του περισσότερες πιθανότητες να εντοπίσει ασυνήθιστη δραστηριότητα. Μια οθόνη Holter μπορεί να βρει την αιτία για:

  1. Αρρυθμία 
  2. Αίσθημα παλμών της καρδιάς 
  3. Ανεξήγητη ζάλη 

Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει ένα καρδιολογικό μόνιτορ για να καθορίσει πόσο καλά:

  • Η καρδιά παίρνει οξυγόνο.
  • Τα φάρμακα για την καρδιά λειτουργούν.
  • Ο βηματοδότης λειτουργεί. 

Αφού περάσει η περίοδος με το Holter που έχετε συμφωνήσει με τον γιατρό τότε τον ξαναεπισκέπτεστε και ο ίδιος επεξεργάζεται τα αρχεία σας, συμπεριλαμβανομένου του καρδιογραφήματος και των σημειώσεων τους. Έπειτα ο γιατρός σας αναλόγως θα σας συστήσει περισσότερες καρδιακές εξετάσεις, φάρμακα για την καρδιά ή ακόμα και βηματοδότη. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να βοηθήσει την καρδιά σας να επιστρέψει σε σταθερό ρυθμό.

Το Holter ρυθμού είναι μία σωτήρια συσκευή που έχει σώσει πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και θα συνεχίσει να αποτελεί την σανίδα σωτηρίας για κάθε άνθρωπο που έχει προβλήματα με την καρδιά του. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι μακροπρόθεσμες καρδιαγγειακές επιπλοκές του κορωνοϊού

Η σάουνα μετά την προπόνηση ενισχύει περαιτέρω την υγεία της καρδιάς

Κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα & διαβήτη αμέσως μετά την Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη

Ιατρική τεχνολογία: Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας με τις εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το VR/AR, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η ρομποτική ή η νανοτεχνολογία.

Προώθηση της ψηφιακής ισότητας για τη δημιουργία συνδεδεμένων κοινοτήτων

Ψηφιακή ισότητα: Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι όλα τα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στον ψηφιακό κόσμο, ανεξάρτητα από την ικανότητα, την ηλικία, τη φυλή ή το φύλο.

Google ΗΠΑ: Παίζει μεγάλο ρόλο στην προστασία της υγείας των παιδιών

Google ΗΠΑ: Η εφαρμογή της πολιτικής της Google για το ψηφιακό μάρκετινγκ ανθυγιεινών προϊόντων στη χώρα καταγωγής της θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την έκθεση των παιδιών σε αυτό το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Ανάπτυξη του τεχνολογικού δικτύου 5G και κατάσταση της υγείας των Κινέζων ηλικιωμένων ενηλίκων

Ελπίζουμε ότι η ταχεία διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως το τεχνολογικό δίκτυο 5G, θα διευκολύνει και θα κλιμακώσει τις καινοτομίες που μπορούν να δημιουργήσουν και να διαδώσουν την υγεία, επιτρέποντας στη δημόσια υγεία να εκπληρώσει το όραμά της, σύμφωνα με το οποίο όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, θα μπορούν επιτέλους να απολαμβάνουν μια υγιή ζωή.