Τεχνολογία

Holter ρυθμού: Τι είναι το holter ρυθμού; Πότε πρέπει να τοποθετείτε και σε τι βοηθά;

Holter ρυθμού: Τι είναι το holter ρυθμού; Πότε πρέπει να τοποθετείτε και σε τι βοηθά;

Holter ρυθμού: Άμεση τεχνολογική λύση για τον βέλτιστο έλεγχο των καρδιακών σας προβλημάτων με την τοποθέτηση του Holter ρυθμού

Η οθόνη Holter είναι ένας τύπος παρακολούθησης καρδιάς που καταγράφει τη δραστηριότητα της καρδιάς σας για 24 ή 48 ώρες. Εάν έχετε ακανόνιστο καρδιακό παλμό ή καρδιακούς παλμούς, αλλά το ηλεκτροκαρδιογράφημα δεν ανίχνευσε τίποτα, ένα καρδιακό μόνιτορ μπορεί να σας βοηθήσει στη διάγνωση του προβλήματος. Φοράτε την οθόνη Holter ενώ κάνετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες και όταν συμφωνηθεί ο γιατρός σας συζητά τα αποτελέσματα μαζί σας.  Μπορεί να χρειαστείτε ένα μόνιτορ Holter εάν έχετε ένα ασαφές ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Μάθετε ποια είναι το προβλήματα που μπορεί να ανιχνεύσει ένα Holter ρυθμού και σε πόσο χρονικό διάστημα.

Ίσως επισκεφθήκατε το γιατρό σας λόγω σημείων προβλήματος καρδιακού ρυθμού όπως η καρδιά σας να χτυπάει ή να φτερουγίζει ή αν είχατε κάποια ανεξήγητη λιποθυμία. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφάσισε να κάνει ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα για να εντοπίσει το πρόβλημα αλλά αυτό καταγράφει την καρδιά σας μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα και τα καρδιακά συμπτώματα δεν συμβαίνουν πάντα ενώ βρίσκεστε στο γραφείο του γιατρού. Το Holter μπορεί να βοηθήσει γιατί αυτό συγκεντρώνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα της καρδιάς σας. Το φοράτε για μια ή δύο ολόκληρες μέρες, δίνοντάς του περισσότερες πιθανότητες να εντοπίσει ασυνήθιστη δραστηριότητα. Μια οθόνη Holter μπορεί να βρει την αιτία για:

  1. Αρρυθμία 
  2. Αίσθημα παλμών της καρδιάς 
  3. Ανεξήγητη ζάλη 

Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει ένα καρδιολογικό μόνιτορ για να καθορίσει πόσο καλά:

  • Η καρδιά παίρνει οξυγόνο.
  • Τα φάρμακα για την καρδιά λειτουργούν.
  • Ο βηματοδότης λειτουργεί. 

Αφού περάσει η περίοδος με το Holter που έχετε συμφωνήσει με τον γιατρό τότε τον ξαναεπισκέπτεστε και ο ίδιος επεξεργάζεται τα αρχεία σας, συμπεριλαμβανομένου του καρδιογραφήματος και των σημειώσεων τους. Έπειτα ο γιατρός σας αναλόγως θα σας συστήσει περισσότερες καρδιακές εξετάσεις, φάρμακα για την καρδιά ή ακόμα και βηματοδότη. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να βοηθήσει την καρδιά σας να επιστρέψει σε σταθερό ρυθμό.

Το Holter ρυθμού είναι μία σωτήρια συσκευή που έχει σώσει πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και θα συνεχίσει να αποτελεί την σανίδα σωτηρίας για κάθε άνθρωπο που έχει προβλήματα με την καρδιά του. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι μακροπρόθεσμες καρδιαγγειακές επιπλοκές του κορωνοϊού

Η σάουνα μετά την προπόνηση ενισχύει περαιτέρω την υγεία της καρδιάς

Κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα & διαβήτη αμέσως μετά την Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της στην εκπαίδευση

Αν και μάλλον απίθανο να συμβεί, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο της εκπαίδευσης στην χρήση του GPT σαν μια πηγή πληροφόρησης για κάποια εργασία που θέλουμε να κάνουμε.

Πώς τα κινητά επηρεάζουν την καθημερινότητά μας;

Smartphone: Eνώ τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν αναμφισβήτητα οφέλη όσον αφορά την επικοινωνία, την παραγωγικότητα και την ευκολία, είναι σημαντικό να προσέχουμε τον πιθανό αντίκτυπό τους στην υγεία.

Al: Βοηθός σε εκστρατείες παραπληροφόρησης - Δημιουργία ψεύτικων αναρτήσεων, σχολίων, ηχητικών και βίντεο

«Με την τεχνητή νοημοσύνη, οι κακόβουλοι παράγοντες -συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν γνωρίζουν καλά τη γλώσσα-στόχο- θα μπορούσαν να δημιουργήσουν γρήγορα και φθηνά πολλά παρόμοια άρθρα τα οποία όμως θα διαφέρουν ως προς το ύφος και τη διατύπωση.

Πρωτοποριακός βιοαισθητήρας αναγνωρίζει το χαλασμένο κρέας

Ενώ ο βιοαισθητήρας παρουσιάζει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, για την ευρεία εφαρμογή του θα πρέπει να αντιμετωπιστούν προκλήσεις, όπως η επεκτασιμότητα και η αποδοτικότητα σε μεγάλη κλίμακα παραγωγής.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις ελάχιστα επεμβατικές δομικές παρεμβάσεις

Υγεία καρδιάς: Μια λιγότερο τραυματική εναλλακτική στην παραδοσιακή χειρουργική ανοιχτής καρδιάς, είναι οι ελάχιστα επεμβατικές δομικές παρεμβάσεις της καρδιάς έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια