Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Google: Μικροσκόπιο επαυξημένης πραγματικότητας ανιχνεύει τα καρκινικά κύτταρα

Google: Μικροσκόπιο επαυξημένης πραγματικότητας ανιχνεύει τα καρκινικά κύτταρα

Google: Η Google και η τελευταία ανάπτυξη του Υπουργείου Άμυνας στις ΗΠΑ επικεντρώνονται στο Μικροσκόπιο Επαυξημένης Πραγματικότητας, εξοπλισμό ικανό να ανιχνεύει καρκίνο, ελπίζοντας να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας, η Google έχει αναπτύξει ένα μικροσκόπιο με τεχνητή νοημοσύνη για ταχύτερη διάγνωση καρκίνου. Η συσκευή “Μικροσκόπιο Επαυξημένης Πραγματικότητας” (ARM) μοιάζει εξωτερικά με ένα συνηθισμένο μικροσκόπιο, αλλά με βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης στους οπτικούς δείκτες επικάλυψης σε πραγματικό χρόνο, βοηθώντας να διακρίνουμε συγκεκριμένα ευρήματα καρκινικών κυττάρων ή παρόμοια.

Οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις ή τα μικροσκόπια που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη και άλλα ιατρικά εργαλεία βοηθούν τους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες να ταξινομήσουν δείγματα και να εντοπίσουν την παρουσία καρκινικών κυττάρων ή παθογόνων παραγόντων.

«Μικροσκόπιο επαυξημένης πραγματικότητας» για τον καρκίνο που βασίζεται σε AI της Google

Η Google δημιούργησε ένα πρωτότυπο του μικροσκοπίου επαυξημένης πραγματικότητας, μιας συσκευής που η εταιρεία πρωτοπείραξε το 2018, ενσωματώνοντας πλέον αναβαθμίσεις τεχνητής νοημοσύνης (AI) στον εξοπλισμό. Δεν βοηθά μόνο στην καλύτερη ταξινόμηση των δειγμάτων, αλλά βοηθά επίσης στην εξέταση της παρουσίας καρκινικών κυττάρων ή παθογόνων. Η Google και το Υπουργείο Άμυνας ελπίζουν να το εφαρμόσουν για μελλοντικές ανάγκες.

Τα μικροσκόπια εξοπλισμένα με ARM μπορούν να παρέχουν οπτική ανατροφοδότηση, η οποία περιλαμβάνει κείμενο, βέλη, θερμικούς χάρτες, περιγράμματα ή κινούμενα σχέδια που έχουν σχεδιαστεί για κάθε μοναδικό στόχο αξιολόγησης. Σύμφωνα με το Engadget, 13 πρωτότυπα από την Google δοκιμάζονται ήδη προτού διατεθούν στους κλινικούς γιατρούς. Οι προσπάθειες του Google Health θα επιτρέψουν τη διανομή ARM μέσω του στρατού, ελπίζοντας ότι θα είναι διαθέσιμο σε ορισμένους κυβερνητικούς χρήστες κάποια στιγμή αυτό το φθινόπωρο.

Η μηχανική εκμάθηση τροφοδοτεί αυτό το ARM, επιτρέποντας στην τεχνολογία να «μετασκευαστεί» σε υπάρχοντα μικροσκόπια φωτός, τα οποία διαθέτουν τα περισσότερα νοσοκομεία και κλινικές. Σύμφωνα με αναφορές, το Υπουργείο Άμυνας συνεργάζεται με εταιρείες για την ενσωμάτωση τεχνολογίας αιχμής για την επιτάχυνση της διάγνωσης στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Το μελλοντικό ARM αναμένεται να κοστίσει μεταξύ 90.000 και 100.000 $.

Χρήση AI για Τεχνολογία Υγείας

Οι διάφορες ενδείξεις από μελέτες, έρευνες και ευρήματα στο παρελθόν δείχνουν μόνο πώς μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικά πεδία και να ευδοκιμήσει. Μια άλλη λύση που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη είναι επίσης υπό ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας υγείας, και αυτό προέρχεται από την GE HealthCare, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι έλαβε υποστήριξη από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates για τους υπερήχους που υποβοηθούν με AI.

Αυτό που είναι καλό για την τεχνητή νοημοσύνη στην τεχνολογία υγείας είναι ότι δεν προκαλεί αναστάτωση και πολλές εξελίξεις τώρα δεν θέτουν το βάρος της ζωής ενός ατόμου στη γραμμή για το μηχάνημα. Ερευνητές και επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου αναπτύσσουν από κοινού την τεχνητή νοημοσύνη για να την εφαρμόσουν για να βοηθήσουν διάφορες ανάγκες στον κλάδο της υγείας, με κάποιον που θέλει να καταπολεμήσει τις μολυσματικές ασθένειες στον παγκόσμιο νότο μέσω νέων εφαρμογών.

Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην τεχνολογία υγείας ανθίζει τώρα καθώς οι εξελίξεις της μηχανικής μάθησης προσπαθούν να φέρουν επιπλέον χέρια, μάτια και ανίχνευση στους γιατρούς μέσω νέων εργαλείων ή εξοπλισμού. Η Google και η τελευταία ανάπτυξη του Υπουργείου Άμυνας επικεντρώνονται στο Μικροσκόπιο Επαυξημένης Πραγματικότητας, έναν εξοπλισμό ικανό να ανιχνεύει καρκίνο, ελπίζοντας να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι επιστήμονες ζητούν επείγουσα δράση για την πρόληψη των ανοσοδιαμεσολαβούμενων ασθενειών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή και την απώλεια της βιοποικιλότητας

Νέα μελέτη στοχεύει σε σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρκίνο του στομάχου

Σιωπηλοί καρκίνοι: Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε όταν δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα

Επηρεάζουν ορισμένοι διατροφικοί παράγοντες τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένα έξυπνο βραχιολάκι προσφέρει 24ωρη παρακολούθηση

Βρεφικό βραχιολάκι: Το έξυπνο βραχιολάκι θεωρείται ότι είναι το πρώτο που μπορεί να στείλει ειδοποιήσεις παρακολούθησης απευθείας σε γονείς, φροντιστές, επαγγελματίες υγείας και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Υπέρηχοι: Πώς προσφέρουν έναν νέο τρόπο εκτέλεσης βαθιάς εγκεφαλικής διέγερσης;

Υπέρηχοι: Η διέγερση του εγκεφάλου ήταν μια από τις πιο αποτελεσματικές, αλλά λιγότερο κατανοητές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση της υγείας στον εγκέφαλο.

Πώς δημιουργούνται νεφρικά οργανοειδή μέσα από ένα πολύπλοκο αγγειακό σύστημα;

Νεφρικά οργανοειδή: Η αναπαραγωγή του πολύπλοκου αγγειακού συστήματος του νεφρού, ενός ιστού με υψηλή διάχυση, στο εργαστήριο ήταν μια πρόκληση για τους επιστήμονες για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η τηλεοδήγηση θα μπορούσε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των αυτοοδηγούμενων ταξί και των ανθρώπων

Τηλεοδήγηση: Η τηλεοδήγηση αντιπροσωπεύει μια πολλά υποσχόμενη ιδέα που θα μπορούσε ενδεχομένως να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των πλήρως αυτόνομων οχημάτων και των ταξί που λειτουργούν από ανθρώπους

Μυϊκές παθήσεις: Μύες που έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο αποκαλύπτουν τα μυστήριά τους

Μυϊκές παθήσεις: Προκαλούμενο από μια γενετική διαταραχή, το LGMD2B εμποδίζει το σώμα να δημιουργήσει μια πλήρως λειτουργική μορφή μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται δυσφερλίνη.

Close Icon