Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Future Fitness: Πώς θα είναι τα γυμναστήρια και τα κέντρα υγείας στο μέλλον;

Future Fitness: Πώς θα είναι τα γυμναστήρια και τα κέντρα υγείας στο μέλλον;

Future Fitness: Οι εικονικές προπονήσεις, οι προσωπικοί ιχνηλάτες υγείας και οι κάψουλες ύπνου θα είναι κοινός τόπος για άσκηση και ευεξία στο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Οι εικονικές προπονήσεις, οι προσωπικοί ιχνηλάτες υγείας και οι κάψουλες ύπνου θα είναι κοινός τόπος για άσκηση και ευεξία στο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα έκθεση. Το David Lloyd Clubs κυκλοφόρησε την Έκθεση Future of Wellness για να εξετάσει τις προβλεπόμενες τάσεις για τον χώρο υγείας και ευεξίας τα επόμενα 40 χρόνια. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας, της φυσικής κατάστασης και του μελλοντικού χώρου ρωτήθηκαν πώς θα μοιάζει το κέντρο ευεξίας του 2063. Οι βασικές προβλέψεις είναι οι εξής:

Αφήνοντας την ηλικία στο παρελθόν

Ολόκληρη η εμπειρία υγείας και ευεξίας θα βασίζεται στην εξατομίκευση, με αισθητήρες και ιχνηλάτες ενσωματωμένους στη ζωή μας, πράγμα που σημαίνει ότι από τη στιγμή που ένα μέλος θα εγγραφεί σε ένα κέντρο υγείας το πρόγραμμά του θα είναι πλήρως εξατομικευμένο και αυτοματοποιημένο στις ανάγκες του. Η δυνατότητα χρήσης αυτών των δεδομένων για συνεχείς διορθώσεις σε όλα, από τα επίπεδα βιταμινών μέχρι τον τρόπο που ο εγκέφαλός μας ερμηνεύει τα σήματα, σημαίνει ότι το κέντρο ευεξίας θα μπορούσε να γίνει κεντρικός κόμβος για την εξάλειψη όλων των σωματικών και ψυχικών σημαδιών γήρανσης όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.

Πολύ περισσότερο από έναν όροφο γυμναστικής

Με το χώρο στο premium και τις μεταβαλλόμενες υποδομές της πόλης, υπάρχει η δυνατότητα να χτίσουμε προς τα κάτω και να δημιουργήσουμε υπόγειους βιότοπους σχεδιασμένους με τέλειες περιβαλλοντικές συνθήκες για να μιμούνται όλα τα οφέλη για την υγεία του καθαρού αέρα και της ηλιοφάνειας. Ένα ολόκληρο οικοσύστημα μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας φωτισμό βιταμίνης D και τεχνολογία AR που μας επιτρέπει να έχουμε μια πλήρη περιπέτεια κάθε φορά που επισκεπτόμαστε. Μια συνδρομή στο κέντρο ευεξίας του μέλλοντος θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια πεζοπορία 40 λεπτών στα βουνά, με όλα τα οφέλη της υπέροχης ύπαιθρο στο κέντρο της πόλης.

Εικονικές λύσεις, ριζωμένες σε τούβλα και κονίαμα

Η τεχνητή νοημοσύνη, το AR και το μετασύμπαν σημαίνουν ότι θα είμαστε σε θέση να γυμναζόμαστε σε μια ομάδα όπου και όποτε θέλουμε. Ένα μάθημα με φίλους από όλο τον κόσμο, που θα πραγματοποιηθεί στην κορυφή ενός βουνού, όλα από το δικό σας σαλόνι, χωρίς να χρειάζεται να φοράτε βαρετά καλύμματα κεφαλής VR, θα γίνει ο κανόνας και μέρος της τυπικής συνδρομής σας στο κλαμπ. Αυτό θα σημαίνει ότι φεύγετε από το σπίτι σας και πηγαίνετε στο κλαμπ σας δεν θα είναι πλέον στραμμένο κυρίως προς τη σωματική δραστηριότητα, αλλά ένα μέρος για να συνδεθείτε, να αναζητήσετε ξεκούραση και να καλλιεργήσετε την ψυχική σας ευεξία μέσω της κοινότητας και της σύνδεσης με όλους, από άλλα μέλη έως εξουσιοδοτημένους θεραπευτές, όλα σχεδιασμένα να γαλουχήσει σώμα και ψυχή.

Ξεκούραση, δουλειά και παιχνίδι

Η ιδέα ότι η υγεία είναι σκληρή δουλειά πρόκειται να πεθάνει μέχρι τη δεκαετία του 2060 – δεν αποτελεί πλέον υποχρέωση ή πρόκληση, το επίκεντρο θα είναι η απόδραση και η διασκέδαση και τα οφέλη της ανάπαυσης. Το σώμα μας θα χρειάζεται πάντα άσκηση, αλλά καθώς η εργάσιμη εβδομάδα αλλάζει μορφή γύρω από τις υποχρεώσεις μας, η προσφορά του κέντρου ευεξίας θα δει περισσότερη παιχνιδοποίηση, περισσότερη εστίαση στην αποσύνδεση και την ανάπαυση και σε μια ολιστική προσέγγιση της ψυχικής και σωματικής υγείας.

Επιπλέον, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, μεμονωμένα δοχεία ύπνου σε κλαμπ υγείας θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε άτομα με το τέλειο εξατομικευμένο περιβάλλον να ξεκουραστούν και να επαναφορτίσουν το σώμα τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί η άσκηση να βελτιώσει τη διάθεσή μας;

Τι είναι καλύτερο για την υγεία; Το περπάτημα ή ο διάδρομος γυμναστικής;

Πώς μπορεί η προπόνηση να βοηθήσει την ψυχική σας υγεία;

Πόσα φρούτα και λαχανικά ισούνται με 4000 βήματα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Smartphone με Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να ανιχνεύσει εγκεφαλικό επεισόδιο σε δευτερόλεπτα σαρώνοντας πρόσωπα

Οι παραϊατρικοί μπορούν να σαρώσουν το πρόσωπο ενός ασθενούς χρησιμοποιώντας μια νέα εφαρμογή smartphone για να ανιχνεύσουν ένα εγκεφαλικό σε δευτερόλεπτα.

Ανακάλυψη έξυπνων επιδέσμων που θα φέρουν επανάσταση στη θεραπεία χρόνιων πληγών

Επίδεσμοι: Σε συνεργασία με το Keck School of Medicine του USC, ερευνητές στο Caltech ανέπτυξαν καινοτόμους έξυπνους επιδέσμους σχεδιασμένους να βελτιώνουν τη θεραπεία χρόνιων τραυμάτων.

Νέα τεχνική χρησιμοποιεί τον ήχο για να επηρεάσει τα εγκεφαλικά κύματα και τον ύπνο στην άνοια

"Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αποκαλυφθούν σχετικά με τον ρόλο του ρυθμού άλφα στον ύπνο και τη γνωστική λειτουργία. Αυτή η τεχνική θα μπορούσε να επηρεάσει την κατανόησή μας και να βελτιώσει τις λειτουργίες του ύπνου σε όσους πάσχουν από άνοια".

Ρομπότ: Συσκευή καταγράφει την ηλεκτροφυσιολογική δραστηριότητα του στομάχου

Ρομπότ: Η ικανότητα καταγραφής υψηλής ποιότητας ηλεκτροφυσιολογικών δεδομένων από τη γαστρεντερική οδό και το εντερικό νευρικό σύστημα είναι χρήσιμη για την κατανόηση μιας ποικιλίας διαταραχών.

Νέα τεχνολογία επιτρέπει στους ερευνητές να ρυθμίζουν με ακρίβεια, ευέλικτα τον εγκέφαλο

«Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ερευνητική πλατφόρμα για την επιτάχυνση της έρευνας στις νευροεπιστήμες λόγω της ικανότητας να στοχεύει ευέλικτα διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου», είπε ο Hu.

Ποιες είναι μερικές βασικές διαδικασίες όπου η ρομποτική τεχνολογία έχει σημαντικό αντίκτυπο;

Ρομποτική τεχολογία: Η ρομποτική τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση σε διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις, βελτιώνοντας σημαντικά την ακρίβεια, μειώνοντας τους χρόνους αποκατάστασης και βελτιώνοντας τα συνολικά αποτελέσματα των ασθενών.

Close Icon