Τεχνολογία

Facebook αλλαγή ονόματος: Το rebranding του Facebook πυροδοτεί εικασίες

Facebook αλλαγή ονόματος: Το rebranding του Facebook πυροδοτεί εικασίες

Facebook αλλαγή ονόματος: Πολλές φήμες έχουν εξαπλωθεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με ενδεχόμενο rebranding του Facebook έως τις 28 Οκτωβρίου.

Ο στόχος του rebranding θα ήταν να επανατοποθετηθεί το Facebook ως εταιρεία metaverse. Η αναφορά ότι η Facebook Inc. σχεδιάζει να αλλάξει το εταιρικό της όνομα προκάλεσε μια αναταραχή στο διαδίκτυο, καθώς οι οπαδοί της βιομηχανίας έσπευσαν να καταχωρήσουν τις εικασίες τους. Οι προτάσεις στο Twitter περιελάμβαναν απλές όπως “FB” και επιστροφή στο “The Facebook”, αλλά και πιο σύνθετες.

Οι φήμες σχετικά με το νέο όνομα

Σύμφωνα με το Verge, το νέο όνομα θα μπορούσε να έχει κάποια σχέση με το “Horizon” σε ακολουθία με μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Αυτό θα ήταν ένα νεύμα στη φιλοδοξία του Διευθύνοντος Συμβούλου Mark Zuckerberg για το Facebook να γίνει τελικά περισσότερο γνωστό για το metaverse του. Η επόμενη εξέλιξη στη διαδικτυακή συνδεσιμότητα θα είναι οι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται και αλληλεπιδρούν σε έναν καθηλωτικό εικονικό κόσμο. το κοινωνικό του δίκτυο.

Το “Meta” είναι μία ακόμη υποψηφιότητα που προτάθηκε, μεταξύ άλλων, από τον Samidh Chakrabarti, τον πρώην επικεφαλής της ακεραιότητας της εταιρείας. Η διαδικτυακή διεύθυνση meta.com ανακατευθύνει προς το παρόν στο meta.org, ένα εργαλείο ανακάλυψης βιοϊατρικής έρευνας που αναπτύχθηκε υπό την εποπτεία της πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg, η οποία συνιδρύθηκε από τον CEO του Facebook. Αυτό υποδηλώνει ότι ο Ζούκερμπεργκ έχει μια αρχή για οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο που θέλει να εξασφαλίσει το απόλυτο όνομα για μια εταιρεία metaverse.

Ο στόχος της αλλαγής επωνυμίας θα ήταν η επανατοποθέτηση του Facebook ως μια εταιρεία metaverse, είπε ο The Verge, με τις εφαρμογές και υπηρεσίες όπως το Facebook, το Instagram και το WhatsApp να διατηρούν πιθανότατα την επωνυμία τους κάτω από μια νέα μητρική δομή, όχι σε αντίθεση με αυτήν που εφαρμόζει η Google και η μητρική της Η Alphabet Inc. Το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση. Η υποστήριξη της ιδέας Meta είναι αρκετοί παράγοντες: Οι εταιρείες της Silicon Valley προτιμούν τα σύντομα ονόματα τομέα ως σήμα κύρους, με την Alphabet να αποκαλεί το abc.xyz σπίτι. Οποιαδήποτε εταιρεία με το όνομα Meta θα μπορούσε επίσης να διεκδικήσει τον όρο “metaverse” ως δικό της και όχι ως γενικό περιγραφικό που είναι επί του παρόντος.

Η εταιρεία Meta ίσως είναι το κλειδί

Το 2017, η Πρωτοβουλία Chan Zuckerberg απέκτησε μια εταιρεία που ονομάζεται Meta που ανέπτυξε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την αναζήτηση επιστημονικών εργασιών. Τώρα βρίσκεται στο meta.org. Μια ξεχωριστή startup επαυξημένης πραγματικότητας με το ίδιο όνομα πωλήθηκε το 2019 σε έναν αγοραστή που ονομάζεται Meta View, ο οποίος σχεδίαζε να αναπτύξει ένα ακουστικό AR. Ο ιστότοπός του είναι metavision.com. Το Facebook σχεδιάζει να ανακοινώσει αλλαγή ονόματος έως τις 28 Οκτωβρίου, ανέφερε το The Verge.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο εναλλακτικός κόσμος του Metaverse σας καλεί

Ο «φόβος μη μείνεις εκτός από όσα συμβαίνουν γύρω σου» αναδείχθηκε από την παγκόσμια κατάρρευση του facebookfomo

Οι αποκαλύψεις για το Instagram και τους εφήβους έριξαν τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωση Facebook, Instagram και WhatsApp

Δύο βραβεία κέρδισαν τα καινοτόμα επιστημονικά επιτεύγματα για COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.

Η εικονική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το ψυχοκοινωνικό στρες και το άγχος

Εικονική σωματική άσκηση: Τα αποτελέσματα έδειξαν μειωμένη απόκριση στο ψυχοκοινωνικό στρες και χαμηλότερα επίπεδα άγχους μετά την εικονική προπόνηση, συγκρίσιμα με αυτό που συμβαίνει μετά την πραγματική άσκηση.

Τι είναι η Τεχνολογία Υγείας και ποια τα πλεονεκτήματά της;

Health Tech: Λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, η ενσωμάτωση τόσο των φυσιολογικών ενδείξεων όσο και της αλγοριθμικής ανάλυσης μείωσε τη συχνότητα εμφάνισης ψευδών συναγερμών. Ως συνέπεια των μεγαλύτερων επενδύσεων στην τεχνολογία υγείας, προκύπτουν λιγότερα ιατρικά λάθη.