Τεχνολογία

Facebook αλλαγή ονόματος: Το rebranding του Facebook πυροδοτεί εικασίες

Facebook αλλαγή ονόματος: Το rebranding του Facebook πυροδοτεί εικασίες

Facebook αλλαγή ονόματος: Πολλές φήμες έχουν εξαπλωθεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με ενδεχόμενο rebranding του Facebook έως τις 28 Οκτωβρίου.

Ο στόχος του rebranding θα ήταν να επανατοποθετηθεί το Facebook ως εταιρεία metaverse. Η αναφορά ότι η Facebook Inc. σχεδιάζει να αλλάξει το εταιρικό της όνομα προκάλεσε μια αναταραχή στο διαδίκτυο, καθώς οι οπαδοί της βιομηχανίας έσπευσαν να καταχωρήσουν τις εικασίες τους. Οι προτάσεις στο Twitter περιελάμβαναν απλές όπως “FB” και επιστροφή στο “The Facebook”, αλλά και πιο σύνθετες.

Οι φήμες σχετικά με το νέο όνομα

Σύμφωνα με το Verge, το νέο όνομα θα μπορούσε να έχει κάποια σχέση με το “Horizon” σε ακολουθία με μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Αυτό θα ήταν ένα νεύμα στη φιλοδοξία του Διευθύνοντος Συμβούλου Mark Zuckerberg για το Facebook να γίνει τελικά περισσότερο γνωστό για το metaverse του. Η επόμενη εξέλιξη στη διαδικτυακή συνδεσιμότητα θα είναι οι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται και αλληλεπιδρούν σε έναν καθηλωτικό εικονικό κόσμο. το κοινωνικό του δίκτυο.

Το “Meta” είναι μία ακόμη υποψηφιότητα που προτάθηκε, μεταξύ άλλων, από τον Samidh Chakrabarti, τον πρώην επικεφαλής της ακεραιότητας της εταιρείας. Η διαδικτυακή διεύθυνση meta.com ανακατευθύνει προς το παρόν στο meta.org, ένα εργαλείο ανακάλυψης βιοϊατρικής έρευνας που αναπτύχθηκε υπό την εποπτεία της πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg, η οποία συνιδρύθηκε από τον CEO του Facebook. Αυτό υποδηλώνει ότι ο Ζούκερμπεργκ έχει μια αρχή για οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο που θέλει να εξασφαλίσει το απόλυτο όνομα για μια εταιρεία metaverse.

Ο στόχος της αλλαγής επωνυμίας θα ήταν η επανατοποθέτηση του Facebook ως μια εταιρεία metaverse, είπε ο The Verge, με τις εφαρμογές και υπηρεσίες όπως το Facebook, το Instagram και το WhatsApp να διατηρούν πιθανότατα την επωνυμία τους κάτω από μια νέα μητρική δομή, όχι σε αντίθεση με αυτήν που εφαρμόζει η Google και η μητρική της Η Alphabet Inc. Το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση. Η υποστήριξη της ιδέας Meta είναι αρκετοί παράγοντες: Οι εταιρείες της Silicon Valley προτιμούν τα σύντομα ονόματα τομέα ως σήμα κύρους, με την Alphabet να αποκαλεί το abc.xyz σπίτι. Οποιαδήποτε εταιρεία με το όνομα Meta θα μπορούσε επίσης να διεκδικήσει τον όρο “metaverse” ως δικό της και όχι ως γενικό περιγραφικό που είναι επί του παρόντος.

Η εταιρεία Meta ίσως είναι το κλειδί

Το 2017, η Πρωτοβουλία Chan Zuckerberg απέκτησε μια εταιρεία που ονομάζεται Meta που ανέπτυξε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την αναζήτηση επιστημονικών εργασιών. Τώρα βρίσκεται στο meta.org. Μια ξεχωριστή startup επαυξημένης πραγματικότητας με το ίδιο όνομα πωλήθηκε το 2019 σε έναν αγοραστή που ονομάζεται Meta View, ο οποίος σχεδίαζε να αναπτύξει ένα ακουστικό AR. Ο ιστότοπός του είναι metavision.com. Το Facebook σχεδιάζει να ανακοινώσει αλλαγή ονόματος έως τις 28 Οκτωβρίου, ανέφερε το The Verge.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο εναλλακτικός κόσμος του Metaverse σας καλεί

Ο «φόβος μη μείνεις εκτός από όσα συμβαίνουν γύρω σου» αναδείχθηκε από την παγκόσμια κατάρρευση του facebookfomo

Οι αποκαλύψεις για το Instagram και τους εφήβους έριξαν τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωση Facebook, Instagram και WhatsApp

Δύο βραβεία κέρδισαν τα καινοτόμα επιστημονικά επιτεύγματα για COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο μοντέλο μηχανικής μάθησης στον αγώνα κατά του καρκίνου μαστού

Μηχανική μάθηση υγεία: Σε ένα ιατρικό εργαστήριο, ένα τέτοιο μοντέλο υπόσχεται εξοικονόμηση χρόνου ταξινομώντας τις εικόνες γρηγορότερα από άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο.

Νέα τεχνολογία μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές μεθανίου από την κοπριά ζώων κατά 99%

Κλιματική αλλαγή: Επίσης μειώνει κατά 95% τις εκπομπές αμμωνίας, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, που από την ΕΕ περιγράφεται ως μία από τις κύριες πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης που βλάπτει την υγεία.

Το Internet of Things θα καλύψει τις ανάγκες της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

IoT ψυχική υγεία: Η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι και οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν επείγουσες περιπτώσεις φροντίδας.

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Ιατρική σιλικόνη: Τα τελευταία 60 χρόνια, η σιλικόνη ιατρικής ποιότητας ήταν ένα υλικό επιλογής για παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ιατρικών συσκευών και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από χειρουργικές συσκευές και εμφυτεύματα μέχρι ορθοπεδικά, προσθετικά και άλλα.

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Το 2020 το 32% είχε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών στη Γερμανία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.