Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Επέμβαση: Πώς οι νευροενδοαγγειακές επεμβάσεις θα γίνουν ασφαλέστερες;

Επέμβαση: Πώς οι νευροενδοαγγειακές επεμβάσεις θα γίνουν ασφαλέστερες;

Επέμβαση: Η δημιουργία αυτής της τεχνολογίας είναι ένα πρώτο βήμα προς την ημιαυτόνομη πλοήγηση για νευροενδοαγγειακές επεμβάσεις.

Η χειρουργική επέμβαση εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλες νευροενδοαγγειακές επεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν ασφαλέστερες και ευκολότερες μέσω της ρομποτικής, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα στο 19ο Ετήσιο Συνέδριο του Society of NeuroInterventional Surgery (SNIS).

Ασφαλέστερες χειρουργικές επεμβάσεις

Ένας νέος πολυαρθρικός, αυτοδιευθυνόμενος μικροκαθετήρας για νευροενδοαγγειακή χειρουργική έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την τεχνική ακρίβεια, να μειώσει τον χρόνο της διαδικασίας, να μειώσει την έκθεση σε ακτινοβολία και να επιτρέψει την ημι-αυτοματοποίηση της πλοήγησης με τον καθετήρα. Για τους ασθενείς, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές χειρουργικές επεμβάσεις, καλύτερα αποτελέσματα και μια συνολική απρόσκοπτη εμπειρία. Αυτός ο τύπος τεχνολογίας θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε νευροαγγειακή διαδικασία, όλες οι οποίες απαιτούν πλοήγηση μέσα από μικρά, ελικοειδή, ευαίσθητα αγγεία. Πέρα από το εγκεφαλικό, αυτές οι παθολογίες περιλαμβάνουν ανευρύσματα εγκεφάλου, AVM, κολποκοιλιακά συρίγγια και άλλα.

Οι ερευνητές της μελέτης, “Towards Self-steering Microcatheters for Neurointervention”, δοκίμασαν το ρομπότ μέσω εικονικών δοκιμών. Το πρωτότυπο περιηγήθηκε αυτόνομα στην προσομοίωση χειρουργείου. Η νευροενδοαγγειακή χειρουργική αντιμετωπίζει πολύπλοκες παθήσεις του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού με την εισαγωγή ενός λεπτού σωλήνα (καθετήρα) στα αιμοφόρα αγγεία για την παροχή φαρμάκων, θεραπειών ή χρωστικών στον εγκέφαλο, στο νωτιαίο μυελό ή στα νεύρα. Οι επεμβάσεις είναι ελάχιστα επεμβατικές, ενέχουν λιγότερους κινδύνους για τους ασθενείς και συχνά οδηγούν σε γρήγορη ανάρρωση.

“Η δημιουργία αυτής της τεχνολογίας είναι ένα πρώτο βήμα προς την ημιαυτόνομη πλοήγηση για νευροενδοαγγειακές επεμβάσεις. Ελπίζουμε ότι η ανάπτυξη ρομποτικών καθετήρων που μπορούν να κάμπτονται κατόπιν εντολής και να αισθάνονται το περιβάλλον τους θα επιτρέψουν αυτές τις περίπλοκες, επικίνδυνες διαδικασίες να εκτελούνται πιο απλά και με ασφάλεια”, είπε ο  Rohan Chitale, MD, κύριος συγγραφέας της μελέτης, αναπληρωτής διευθυντής προγράμματος ειδικότητας νευροχειρουργικής και αναπληρωτής καθηγητής νευρολογικής χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι μύθοι για το χειρουργείο στη μέση από τους οποίους πρέπει να απαλλαγούμε.

Ομιλία Πλεύρη στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Καταρράκτης: Οι πιθανότητες να γίνει άνοια μια αναστρέψιμη απώλεια όρασης

Τεχνική AMIS: Η πλέον φιλική προς τον ασθενή θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επαναστατική λύση για τη φροντίδα των χρόνιων ασθενειών

Απομακρυσμένη παρακολούθηση: Παρέχει συνεχή, σε πραγματικό χρόνο, δεδομένα, επιτρέποντας έγκαιρες παρεμβάσεις, διευκολύνοντας την εξατομικευμένη φροντίδα και μειώνοντας το κόστος υγειονομικής περίθαλψης.

Νέος αισθητήρας θα μπορούσε να ανιχνεύσει το χαλασμένο κρέας

Αισθητήρας κρέας: Σε μια πρόσφατη ανακάλυψη στην επιστήμη της ασφάλειας των τροφίμων, οι ερευνητές σχεδίασαν έναν νέο βιοαισθητήρα με βάση το γραφένιο που μπορεί να ανιχνεύσει με ακρίβεια τη φρεσκάδα του κρέατος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του λόγου;

AI λόγος: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη λογοθεραπεία, προσφέροντας καινοτόμα εργαλεία και μεθόδους για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της προσβασιμότητας της θεραπείας.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει το botox;

AI botox: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα της αισθητικής δερματολογίας, ιδιαίτερα στη χορήγηση και βελτιστοποίηση των θεραπειών Botox.

Γιατί ένας «AI health coach» δεν θα λύσει τα προβλήματα χρόνιων ασθενειών στον κόσμο

Την περασμένη εβδομάδα, δύο μεγάλα ονόματα των βιομηχανιών τεχνητής νοημοσύνης (AI) και ευεξίας ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την ανάπτυξη ενός «εξατομικευμένου, υπερ-εξατομικευμένου AI health coach που θα είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή για κινητά»

Αναπτύχθηκε επίδεσμoς που μπορεί να παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης στον ιδρώτα

Επιστήμονες επίδεσμος: Επιστήμονες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang της Σιγκαπούρης (NTU Singapore) ανέπτυξαν έναν πρωτοποριακό φορετό αισθητήρα που μπορεί να παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης μέσω του ιδρώτα

Εμφυτεύσιμη ασύρματη συσκευή LED υπόσχεται να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Συσκευή LED: Ο αναπληρωτής καθηγητής ηλεκτρολόγων μηχανικών Thomas O'Sullivan, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, εξήγησε ότι διαφορετικά χρώματα φωτός διεισδύουν στους ιστούς με διαφορετικό βάθος.

Close Icon