Τεχνολογία

Εικονική πραγματικότητα: Τι προσφέρουν τα VR προγράμματα γυμναστικής;

Εικονική πραγματικότητα: Τι προσφέρουν τα VR προγράμματα γυμναστικής;

Εικονική πραγματικότητα: Οι χρήστες έχουν διαπιστώσει ότι τα παιχνίδια VR δεν είναι μόνο διασκεδαστικά, αλλά παρέχουν επίσης τα οφέλη για την υγεία που προσφέρει η άσκηση.

Τα προγράμματα γυμναστικής που βασίζονται στην εικονική πραγματικότητα (VR) έχουν γίνει πολύ δημοφιλή πρόσφατα. Οι χρήστες έχουν διαπιστώσει ότι δεν είναι μόνο διασκεδαστικά, όπως το να παίζουν ένα παιχνίδι, αλλά παρέχουν επίσης τα οφέλη για την υγεία που προσφέρει η άσκηση. Επιπλέον, είναι κατάλληλα για άτομα με κινητικά προβλήματα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα για να ασκηθούν. Για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής εικονικής πραγματικότητας, χρειάζεστε μόνο μια κονσόλα παιχνιδιών και ένα συμβατό σετ VR.

Τι είναι η εικονική πραγματικότητα; Τι είναι ένα avatar;

Η εικονική πραγματικότητα είναι μια πραγματικότητα που δημιουργείται στον εικονικό κόσμο ή σε περιβάλλον που δημιουργείται από υπολογιστή. Στον εικονικό κόσμο, χρησιμοποιούμε ένα avatar, την εκδοχή του εαυτού μας στον υπολογιστή στο τρισδιάστατο περιβάλλον που δημιουργείται από υπολογιστή. Πολλές φορές, το avatar αντιπροσωπεύει γραφικά την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του χρήστη.

Επιπλέον, στα προγράμματα VR, τα άκρα του avatar κινούνται με τα άκρα του χρήστη. Τα avatar συχνά δεν έχουν πόδια, καθώς τα χέρια είναι τα κύρια άκρα του avatar που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση των εργασιών. Ορισμένα νέα προγράμματα χρησιμοποιούν τα πόδια. Ωστόσο, τα περισσότερα δεν περιλαμβάνουν τη χρήση των ποδιών. Στον εικονικά δημιουργημένο κόσμο των υπολογιστών, μπορούν να υπάρχουν και avatars από άλλους χρήστες, κάνοντας το παιχνίδι ακόμα πιο ευχάριστο.

Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης;

Τα οφέλη της άσκησης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, φυσιολογικά και ψυχολογικά, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Φυσιολογικά οφέλη: βελτιωμένη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος (καρδιά και αιμοφόρα αγγεία), διατήρηση ενός πιο επιθυμητού βάρους, αυξημένη δύναμη, ευελιξία και ικανότητα κίνησης, μειωμένος κίνδυνος καρκίνου, βελτιωμένο πάχος του οστού, που ονομάζεται οστική πυκνότητα, μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ.
  • Ψυχολογικές επιδράσεις: μειώνει το άγχος, βελτιώνει τη διάθεση οδηγώντας σε μειωμένη κατάθλιψη, βελτιώνει τη σκέψη και τη λειτουργία του εγκεφάλου, βοηθά με την αυτοεκτίμηση, προσφέρει καλύτερη εγρήγορση.

Τι ακριβώς συμβαίνει σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής εικονικής πραγματικότητας;

Υπάρχουν επί του παρόντος πολλά προγράμματα εικονικής πραγματικότητας σχεδιασμένα για γυμναστική. Χωρίς να εγκρίνει κανένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, υπάρχει ένα όπου ο χρήστης έχει δύο σπαθιά και πρέπει να κόψει τα φρούτα που του πετάγονται από όλες τις κατευθύνσεις. Σε ένα άλλο παιχνίδι, ο χρήστης έχει ένα φωτόσπαθο (μια ειδική λεπίδα της σειράς Star Wars) και κάνει φέτες σε διαφορετικά εισερχόμενα σχήματα. Ο χρήστης μπορεί να κάνει Pilates, γιόγκα ή πυγμαχία σε άλλα προγράμματα.

Λειτουργούν πραγματικά τα προγράμματα εικονικής πραγματικότητας;

Ναι, λειτουργούν, ειδικά σε προγράμματα αποκατάστασης. Μια λεπτομερής μελέτη ανασκόπησε τη βιβλιογραφία και βρήκε θετικά αποτελέσματα στην άσκηση που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα (VR) σε διαφορετικά φυσιολογικά, ψυχολογικά και αποκαταστατικά αποτελέσματα. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα προγράμματα VR fitness βελτίωσαν σημαντικά τη λειτουργία των ηλικιωμένων που κατοικούν στην κοινότητα, ειδικά όταν προστέθηκαν στη συμβατική διαχείριση φυσιοθεραπείας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

E-tattoo παλάμης μπορεί να καταλάβει πότε είστε αγχωμένοι

Πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της τηλεϋγείας;

Ποια καινούργια τεχνολογικά μέσα βελτιώνουν την ιατρική περίθαλψη;

Πόσο απαραίτητο είναι το smartwatch για την υγεία μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακοίνωση του ΕΔΥΤΕ Α.Ε με το ιστορικό κυβερνοεπιθέσεων στην Τράπεζα Θεμάτων

Η άμεση ή έμμεση αμφισβήτηση της αξιοπιστίας όσων υπεύθυνα εργάζονται για τη διάγνωση και αντιμετώπιση τέτοιων κακόβουλων επιθέσεων, αντί για την καταδίκη όσων τις σχεδιάζουν και τις εκτελούν, θεωρούμε ότι είναι αντιπαραγωγική και κινδυνεύουμε να τις ενθαρρύνουμε αντί να τις αποθαρρύνουμε με τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης.

Μπορούμε να παγώσουμε τους ανθρώπους για το μέλλον;

Κρυογονική κατάψυξη: Η πολύπλοκη αλληλεπίδραση της βιολογίας, της συνείδησης και της ταυτότητας δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητή, και η κρυονική προσθέτει ένα άλλο επίπεδο πολυπλοκότητας σε αυτό το αίνιγμα.

Μπορεί η τεχνολογία να βελτιώσει τις σχολικές επιδόσεις των δυσλεξικών παιδιών;

Δυσλεξία: Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, τα παιδιά με δυσλεξία μπορούν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις ανάγνωσης και γραφής και να χτίσουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους.