Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Εφαρμογή άνοια: Application μπορεί να ανιχνεύσει την άνοια σε 30 λεπτά

Εφαρμογή άνοια: Application μπορεί να ανιχνεύσει την άνοια σε 30 λεπτά

Εφαρμογή άνοια: Η εφαρμογή NIH Toolbox V3 μπορεί να αξιολογήσει τη γνωστική, κινητική, αισθητηριακή και συναισθηματική λειτουργία

Η εφαρμογή NIH Toolbox V3 μπορεί να αξιολογήσει τη γνωστική, κινητική, αισθητηριακή και συναισθηματική λειτουργία σε άτομα ηλικίας τριών έως 85 ετών πιο γρήγορα από τις προηγούμενες μεθόδους δοκιμών. Για άτομα που αναρωτιούνται αν η περιστασιακή λήθη τους είναι σημάδι άνοιας ή άλλης νευρολογικής πάθησης, η λήψη μιας γρήγορης γνωστικής αξιολόγησης σε μια επίσκεψη ρουτίνας στο ιατρείο θα μπορούσε να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζονται. Επιπλέον, ο γρήγορος και ακριβής έλεγχος για νευρολογικές διαταραχές θα μπορούσε επίσης να εξοικονομήσει χρόνο για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που είναι ήδη δεμένοι με βαριά φορτία ασθενών.

Τώρα, μια νέα εφαρμογή για iPad που αναπτύχθηκε στο Northwestern Medicine στο Σικάγο με επιστημονικές συνεισφορές από περισσότερους από 250 ειδικούς σε 80 ιδρύματα μπορεί να είναι το εργαλείο που ικανοποιεί τις ανάγκες αξιολόγησης τόσο των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης όσο και των ασθενών τους. Σχεδιασμένη για κλινική και ερευνητική χρήση, η εφαρμογή iPad NIH Toolbox V3 μπορεί να αξιολογήσει τη γνωστική λειτουργία, τις συναισθηματικές καταστάσεις, την κινητική λειτουργία και τα αισθητηριακά προβλήματα χρησιμοποιώντας περισσότερα από 50 τεστ. Επιπλέον, οι προγραμματιστές της εφαρμογής ισχυρίζονται ότι οι δοκιμές χρειάζονται λιγότερο χρόνο από άλλες αξιολογήσεις. Για παράδειγμα, οι δοκιμές που χρειάζονται συνήθως δύο έως τρεις ώρες για να ολοκληρωθούν μπορούν να γίνουν σε λιγότερο από 30 λεπτά με την εφαρμογή Toolbox. Επιπλέον, οι μεμονωμένες δοκιμές μπορεί να χρειαστούν επτά λεπτά ή λιγότερο για να ολοκληρωθούν.

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να αξιολογήσουν τις γνωστικές ικανότητες των παιδιών πριν μπουν στο σχολείο, το επίπεδο ομίχλης του εγκεφάλου ενός ατόμου που σχετίζεται με μακρά COVID και τη γνωστική λειτουργία σε άτομα με πρώιμα σημάδια άνοιας. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν επίσης να ελέγξουν για κατάθλιψη και άγχος, τα οποία μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση της γνωστικής λειτουργίας. Επιπλέον, οι ερευνητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να αξιολογήσουν τους συμμετέχοντες σε μια μελέτη ή να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα νέων φαρμάκων ή ιατρικών συσκευών.

Σε ένα δελτίο ειδήσεων, η υπεύθυνη προϊόντων του NIH Toolbox Julie Hook, αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικών κοινωνικών επιστημών στο Northwest University Feinberg School of Medicine, λέει, “Μέρη της εργαλειοθήκης χρησιμοποιούνται ήδη στο Northwestern για την ανίχνευση άνοιας. Βορειοδυτικοί ερευνητές εργάζονται επίσης να αναπτύξουν μια αυτο-χορηγούμενη έκδοση αυτών των τεστ που μπορεί να γίνει στην αίθουσα αναμονής ακριβώς πριν από την επίσκεψή τους και με τα αποτελέσματα να σταλούν απευθείας στον ηλεκτρονικό τους φάκελο υγείας». Η νέα εφαρμογή αξιολόγησης είναι μόνο για το Apple iPad και δεν απαιτεί συνδρομή για τη χρήση πολλών από τις λειτουργίες της. Ωστόσο, απαιτείται συνδρομή για την καταγραφή των απαντήσεων και την προβολή και εξαγωγή των αποτελεσμάτων αξιολόγησης. Επιπλέον, το NIH Toolbox V3 προορίζεται για χρήση από παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και ερευνητές και όχι από το ευρύ κοινό. Οι προγραμματιστές εφαρμογών εκτιμούν ότι οι κλινικοί γιατροί και οι ερευνητές σε 21 χώρες χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή το NIH Toolbox V3.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αλτσχάιμερ: Ο βαθύς ύπνος μπορεί να μετριάσει την απώλεια μνήμης

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την όσφρηση και τη μνήμη;

Πώς αλλάζει τη ζωή μας το Αλτσχάιμερ;

Διαδικτυακό εργαλείο αποδεικνύεται αποτελεσματικό στην εκτίμηση του κινδύνου άνοιας

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για τη διάγνωση του Αλτσχάιμερ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επαναστατική λύση για τη φροντίδα των χρόνιων ασθενειών

Απομακρυσμένη παρακολούθηση: Παρέχει συνεχή, σε πραγματικό χρόνο, δεδομένα, επιτρέποντας έγκαιρες παρεμβάσεις, διευκολύνοντας την εξατομικευμένη φροντίδα και μειώνοντας το κόστος υγειονομικής περίθαλψης.

Νέος αισθητήρας θα μπορούσε να ανιχνεύσει το χαλασμένο κρέας

Αισθητήρας κρέας: Σε μια πρόσφατη ανακάλυψη στην επιστήμη της ασφάλειας των τροφίμων, οι ερευνητές σχεδίασαν έναν νέο βιοαισθητήρα με βάση το γραφένιο που μπορεί να ανιχνεύσει με ακρίβεια τη φρεσκάδα του κρέατος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του λόγου;

AI λόγος: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη λογοθεραπεία, προσφέροντας καινοτόμα εργαλεία και μεθόδους για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της προσβασιμότητας της θεραπείας.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει το botox;

AI botox: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα της αισθητικής δερματολογίας, ιδιαίτερα στη χορήγηση και βελτιστοποίηση των θεραπειών Botox.

Γιατί ένας «AI health coach» δεν θα λύσει τα προβλήματα χρόνιων ασθενειών στον κόσμο

Την περασμένη εβδομάδα, δύο μεγάλα ονόματα των βιομηχανιών τεχνητής νοημοσύνης (AI) και ευεξίας ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την ανάπτυξη ενός «εξατομικευμένου, υπερ-εξατομικευμένου AI health coach που θα είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή για κινητά»

Αναπτύχθηκε επίδεσμoς που μπορεί να παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης στον ιδρώτα

Επιστήμονες επίδεσμος: Επιστήμονες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang της Σιγκαπούρης (NTU Singapore) ανέπτυξαν έναν πρωτοποριακό φορετό αισθητήρα που μπορεί να παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης μέσω του ιδρώτα

Εμφυτεύσιμη ασύρματη συσκευή LED υπόσχεται να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Συσκευή LED: Ο αναπληρωτής καθηγητής ηλεκτρολόγων μηχανικών Thomas O'Sullivan, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, εξήγησε ότι διαφορετικά χρώματα φωτός διεισδύουν στους ιστούς με διαφορετικό βάθος.

Close Icon