Τεχνολογία

Δίκτυα Κόσμος: Τον αποκλεισμό των Ταλιμπάν από τις πλατφόρμες του επιβεβαίωσε το Facebook

Δίκτυα Κόσμος: Τον αποκλεισμό των Ταλιμπάν από τις πλατφόρμες του επιβεβαίωσε το Facebook

Σε απάντηση των ερωτήσεων του BBC σχετικά με τη χρήση του Twitter από τους Ταλιμπάν, εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρθηκε με έμφαση στις πολιτικές κατά των βίαιων οργανώσεων και τη συμπεριφορά μίσους.

Δίκτυα Κόσμος: Τον αποκλεισμό των Ταλιμπάν και κάθε είδους υποστηρικτικού προς αυτούς περιεχομένου από τις πλατφόρμες του επιβεβαίωσε το Facebook, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξειδικευμένη ομάδα Αφγανών εμπειρογνωμόνων θα παρακολουθεί και θα απορρίπτει περιεχόμενο που σχετίζεται με την οργάνωση. Για χρόνια, επισημαίνει το BBC, οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διάδοση των μηνυμάτων τους. Η ταχεία κατάκτηση του Αφγανιστάν εγείρει νέες προκλήσεις για τις εταιρείες τεχνολογίας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης περιεχομένου που σχετίζεται με αυτούς.

«Οι Ταλιμπάν υφίστανται κυρώσεις ως τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο και τους έχουμε αποκλείσει από τις υπηρεσίες μας, σύμφωνα με τις πολιτικές μας για τους Επικίνδυνους Οργανισμούς. Αυτό σημαίνει ότι αφαιρούμε λογαριασμούς που διατηρούνται από ή για λογαριασμό των Ταλιμπάν και απαγορεύουμε τον έπαινο, την υποστήριξη και την εκπροσώπησή τους», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στο BBC.

«Έχουμε, επίσης, μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων του Αφγανιστάν, οι οποίοι μιλούν, λόγω καταγωγής, Ντάρι και Παστού, έχουν γνώση του τοπικού πλαισίου και μας βοηθούν να εντοπίσουμε και να κινητοποιηθούμε άμεσα για ζητήματα που προκύπτουν στην πλατφόρμα», πρόσθεσαν.

Ο κολοσσός των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ανακοίνωσε ότι δεν λαμβάνει αποφάσεις για την αναγνώριση των εθνικών κυβερνήσεων, αλλά αντίθετα ακολουθεί την «εξουσία της διεθνούς κοινότητας».

Τονίστηκε, ακόμη, ότι η πολιτική αυτή του Facebook ισχύει για όλες τις πλατφόρμες του, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου δικτύου κοινωνικών μέσων, του Instagram και του WhatsApp.

Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές ότι οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν το WhatsApp για επικοινωνία.

Από το Facebook δήλωσαν στο BBC ότι θα ληφθούν μέτρα εάν διαπιστωθεί ότι οι λογαριασμοί στην εφαρμογή είναι συνδεδεμένοι με την ομάδα.

Το Twitter

Οι ανταγωνιστικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έχουν επίσης τεθεί υπό έλεγχο για το πώς χειρίζονται περιεχόμενο που σχετίζεται με τους Ταλιμπάν.

Εκπρόσωποί τους έχουν χρησιμοποιήσει το Twitter για να ενημερώσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς τους, αφότου η οργάνωση ανέκτησε τον έλεγχο του Αφγανιστάν.

Σε απάντηση των ερωτήσεων του BBC σχετικά με τη χρήση του Twitter από τους Ταλιμπάν, εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρθηκε με έμφαση στις πολιτικές κατά των βίαιων οργανώσεων και τη συμπεριφορά μίσους.

Σύμφωνα με τους κανόνες του, το Twitter δεν επιτρέπει σε ομάδες που προωθούν τρομοκρατία ή βία κατά αμάχων.

Το YouTube της Alphabet δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του BBC για σχόλιο σχετικά με τις πολιτικές του σε σχέση με τους Ταλιμπάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Καναδάς απομακρύνει το προσωπικό της πρεσβείας του απο το Αφγανιστάν

Η εξελισσόμενη κατάσταση ασφάλειας και ανθρωπισμού του Αφγανιστάν ανησυχεί εξαιρετικά τον ΠΟΥ

Απόγνωση εκατοντάδων ανθρώπων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν από τη χώρα τους μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Υγεία τεχνολογία: Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους.

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.

Η εικονική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το ψυχοκοινωνικό στρες και το άγχος

Εικονική σωματική άσκηση: Τα αποτελέσματα έδειξαν μειωμένη απόκριση στο ψυχοκοινωνικό στρες και χαμηλότερα επίπεδα άγχους μετά την εικονική προπόνηση, συγκρίσιμα με αυτό που συμβαίνει μετά την πραγματική άσκηση.