Τεχνολογία

Διεθνής διαστημικός σταθμός: Καλλιεργούνται πιπεριές τσίλι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Διεθνής διαστημικός σταθμός: Καλλιεργούνται πιπεριές τσίλι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έχουν πραγματοποιηθεί πολλά πειράματα ανάπτυξης και καλλιέργειας τροφίμων κυρίως λαχανικών και φρούτων

Διεθνής διαστημικός σταθμός: Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έχουν πραγματοποιηθεί πολλά πειράματα ανάπτυξης και καλλιέργειας τροφίμων κυρίως λαχανικών και φρούτων. Η καλλιέργεια φρέσκων τροφίμων σε διαστημικές συνθήκες αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την υγιή διατροφή των αστροναυτών όχι μόνο στον διαστημικό σταθμό αλλά και στις επερχόμενες μακρινές επανδρωμένες αποστολές όπως αυτές που ετοιμάζονται να γίνουν στον Άρη. Όπως έγινε γνωστό ξεκίνησε στον ISS ένα νέο πείραμα καλλιέργειας αυτή την φορά με πιπεριές τσίλι. Ο Αμερικανός αστροναύτης Σέιν Κιμπρό φύτεψε 48 σπόρους αυτής της καυτερής πιπεριάς στην ειδική για αυτό τον σκοπό μονάδα Advanced Planet Habitat (APH).

Οι αστροναύτες του ISS θα περιμένουν τέσσερις μήνες να αναπτυχθούν οι πιπεριές και στην συνέχεια θα ανοίξουν την μονάδα για να δουν τι έχει συμβεί. Αν οι πιπεριές αναπτύχθηκαν και σε τι κατάσταση βρίσκονται. Το πείραμα αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό αφού όλα τα προηγούμενα αφορούσαν τρόφιμα η καλλιέργεια των οποίων δεν διαρκούσε περισσότερο από λίγες εβδομάδες ενώ η καλλιέργεια των πιπεριών θα διαρκέσει τέσσερις μήνες.

Είναι ένα πιο δύσκολο και σύνθετο εγχείρημα η επιτυχία του οποίου μπορεί να ανοίξει τον δρόμο στην καλλιέργεια και άλλων ειδών τροφίμων που καλλιεργούνται πιο δύσκολα αλλά είτε έχουν σημαντικές ωφέλειες στον ανθρώπινο οργανισμό είτε θα διευρύνουν την ποικιλία και την γευστικότητα των γευμάτων των μελών μιας επανδρωμένης αποστολής. «Είναι ένα από τα πιο περίπλοκα πειράματα καλλιέργειας φυτών στον διεθνή διαστημικό σταθμό εξαιτίας των διαδικασιών που απαιτούνται αλλά και της μεγάλης χρονικής διάρκειας τους. Ανάμεσα στα άλλα οι αστροναύτες θα πρέπει να καταφέρουν να γονιμοποιήσουν τις πιπεριές» αναφέρει ο Ματ Ρομέιν, επικεφαλής του πειράματος.

Εκτός την πρακτική πλευρά του εγχειρήματος δηλαδή την δημιουργία φρέσκων τροφίμων για κατανάλωση στο Διάστημα η καλλιέργεια έχει θετικές επιπτώσεις στην ψυχολογία των αστροναυτών που έρχονται σε επαφή με φυσικά προϊόντα και μια δραστηριότητα που γίνεται σε γήινες συνθήκες ενώ στην συνέχεια χαίρονται όταν καταφέρνουν να φάνε τελικά τρόφιμα που οι ίδιοι παρήγαγαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δεδομένα δείχνουν ότι μειώνεται το μέγεθος της καρδιάς στους αστροναύτες

H Nasa, οι καταγγελίες και το οικονομικό έγκλημα στο διάστημα

Αποκαλύψεις NASA για την υγεία των αστροναυτών

Νέα έρευνα για τα οφέλη του κρασιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην 5G κατάταξη της Ε. Επιτροπής

Ελλάδα 5G: Σημειώνεται ότι, άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που παρουσιάζουν γεωγραφικές ή πληθυσμιακές ομοιότητες με την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία, δεν έχουν προχωρήσει με τους ίδιους ρυθμούς στην αξιοποίηση της 5G τεχνολογίας.

Aξιολόγηση της δυνατότητας χρήσης μιας κάμερας smartphone για την ανίχνευση της αναιμίας

Η μελλοντική ανάπτυξη θα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό μιας διεπαφής χρήστη που θα καθιστά απλό για το κοινό να τραβήξει μια κατάλληλη φωτογραφία – μια φωτογραφία στην οποία ο φωτισμός, η εστίαση και η περιοχή ενδιαφέροντος είναι βελτιστοποιημένα. Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης ότι απαιτούνται εργαλεία απεικόνισης και περαιτέρω εξελίξεις αλγορίθμων που θα επικυρωθούν μέσω πρόβλεψης μοντέλων.

Medtronic : Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 780G

Η Medtronic plc (NYSE:MDT), ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία, ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες, προερχόμενα από συνήθη κλινική πρακτική, για 4.120 χρήστες του συστήματος MiniMed™ 780G.

Με μουσική Β. Παπαθανασίου έντυσε η NASA το βίντεο ταξίδι του Juno στο διάστημα

NASA: Δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA επιλέγει την μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, αφού το έργο του Μυθωδία επελέγη ως η επίσημη μουσική για την αποστολή της: 2001 Οδύσσεια στον Άρη.

Το μεγαλύτερο μουσείο αστρονομίας στον κόσμο μοιάζει με διάστημα

Σανγκάη: Αφαιρώντας τους ίσιους τοίχους και τις ευθείες γραμμές από την αρχιτεκτονική τους δημιουργία, ο Wong και η ομάδα του θέλησαν να αποτυπώσουν στο σώμα του μουσειακού κτιρίου πως τα πάντα στο σύμπαν βρίσκονται εν κινήσει και διέπονται από μια σειρά δυνάμεων.