Τεχνολογία

Διαλειτουργικότητα: Τα κορυφαία συστήματα υγείας δαπανούν περισσότερα το 2023

Διαλειτουργικότητα: Τα κορυφαία συστήματα υγείας δαπανούν περισσότερα το 2023

Διαλειτουργικότητα: Ο πρωταρχικός λόγος που τα συστήματα υγείας συμμετέχουν στις ανταλλαγές πληροφοριών για την υγεία είναι να λαμβάνουν δεδομένα πιο γρήγορα και να βελτιώσουν την ποιότητα της περίθαλψης.

Περισσότεροι από τους μισούς ηγέτες τεχνολογίας στα κορυφαία συστήματα υγείας της χώρας δήλωσαν ότι επενδύουν περισσότερα χρήματα σε πρωτοβουλίες διαλειτουργικότητας το 2023 από ό,τι έκαναν πέρυσι, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση από τον πάροχο λογισμικού διαλειτουργικότητας στον τομέα της υγείας Health Gorilla. Το Health Gorilla ερεύνησε 40 επικεφαλής πληροφόρησης και επικεφαλής ιατρικών πληροφοριών στα κορυφαία 50 συστήματα υγείας των ΗΠΑ με βάση τα καθαρά έσοδα ασθενών.

Το 55% από αυτούς δήλωσαν ότι θα αυξήσουν τις επενδύσεις του οργανισμού τους σε πρωτοβουλίες διαλειτουργικότητας κατά 5-20% το 2023 σε σύγκριση με το 2022 και το 2% των στελεχών δήλωσε ότι θα αυξήσει αυτές τις δαπάνες κατά 20% ή περισσότερο. Κανείς δεν είπε ότι οι ετήσιες δαπάνες του για πρωτοβουλίες διαλειτουργικότητας θα μειωθούν, αλλά το 43% δήλωσε ότι θα παραμείνει περίπου το ίδιο. Η συμμετοχή σε ανταλλαγές πληροφοριών για την υγεία είναι ένας βασικός τρόπος με τον οποίο τα συστήματα υγείας ενισχύουν τη στρατηγική διαλειτουργικότητάς τους.

Ο πρωταρχικός λόγος που τα συστήματα υγείας συμμετέχουν στις ανταλλαγές πληροφοριών για την υγεία είναι να βοηθήσουν τους παρόχους τους να λαμβάνουν δεδομένα πιο γρήγορα και να βελτιώσουν την ποιότητα της περίθαλψης, αναφέρει η έκθεση. Η πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα ασθενών μπορεί να βελτιώσει τη φροντίδα των ασθενών με διάφορους τρόπους, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες στην έρευνα. Είπαν ότι περισσότερα δεδομένα σημαίνουν περισσότερες πληροφορίες για την ενημέρωση των επισκέψεων ασθενών. Τα νοσοκομεία μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να αναλύσουν το φόρτο χρόνιων ασθενειών στις εγκαταστάσεις τους ή να μάθουν περισσότερα για έναν συγκεκριμένο πληθυσμό ασθενών.

Επιπλέον, τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν δεδομένα από ανταλλαγές πληροφοριών για την υγεία για να εντοπίσουν ασθενείς που ενδέχεται να πρέπει να λάβουν φροντίδα. Εκτός από την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φροντίδα των ασθενών, τα συστήματα υγείας συμμετέχουν επίσης σε ανταλλαγές πληροφοριών υγείας για να διατηρήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις αγορές τους, να δημιουργήσουν συνεργασίες ανταλλαγής δεδομένων με άλλους παρόχους και να διατηρήσουν τους κλινικούς ιατρούς μειώνοντας τον διοικητικό τους φόρτο, ανέφεραν οι CIO και οι CMIO.

Οι δύο τελευταίοι λόγοι που ανέφεραν αυτοί οι ηγέτες ως προς το γιατί τα συστήματα υγείας συμμετέχουν στις ανταλλαγές πληροφοριών για την υγεία είναι η μείωση του κόστους και η αυξημένη αποζημίωση. Η συμμετοχή σε ανταλλαγές και η συμμόρφωση με το Trusted Exchange Framework and Common Agreement (TEFCA) του HHS μπορεί να βοηθήσει τα συστήματα υγείας να μειώσουν το κόστος που σχετίζεται με την ανάκτηση ιατρικών δεδομένων από άλλους οργανισμούς και να προετοιμαστούν για κίνητρα CMS που θα μπορούσαν να ανταμείψουν την ανταλλαγή TEFCA, αναφέρει η έκθεση.

Περισσότεροι από τους μισούς (55%) των ερωτηθέντων θεώρησαν ότι τα δεδομένα που έλαβαν μέσω ανταλλαγών πληροφοριών για την υγεία ήταν εύλογα ή εξαιρετικά χρήσιμα για την παροχή φροντίδας ή για αναλυτικούς σκοπούς. Ωστόσο, πολλοί ερωτηθέντες αναγνώρισαν ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης όσον αφορά την ποιότητα των δεδομένων, λέγοντας ότι εξακολουθούν να βλέπουν διπλά, ελλιπή ή ανεπιθύμητα δεδομένα σε αυτές τις ανταλλαγές. Ο Dave Cassel, ανώτερος αντιπρόεδρος λειτουργιών στο Health Gorilla, υποστήριξε ότι ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να βελτιώσει την ποιότητα των δεδομένων του προκειμένου τα συστήματα υγείας να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ανταλλαγές.

«Ως βιομηχανία, έχουμε σαφώς δουλειά να κάνουμε για την ποιότητα των δεδομένων. Κατά ειρωνικό τρόπο, όσο περισσότερη πρόοδος σημειώνουμε στη διαλειτουργικότητα, τόσο περισσότερα διπλά δεδομένα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε, καθώς όλες οι πηγές καταγραφής για έναν συγκεκριμένο ασθενή θα συγκλίνουν σε μια κοινή κατανόηση του ιστορικού αυτού του ασθενούς. Οι υπηρεσίες διαλειτουργικότητας πρέπει να είναι σε θέση να διερευνούν αυτή την επικάλυψη προκειμένου να αποκτήσουν νόημα τα δεδομένα, αντί να μεταβιβάζουν απλώς τη διπλοτυπία στον χρήστη», είπε σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαλειτουργικότητα στις πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης

Θεανώ Καρποδίνη: Η επόμενη μέρα για τον ΕΟΠΥΥ . Τι σχεδιάζουν

Η τεχνολογία 5G αναπτύσσει την ιατρική επιστήμη

Τι είναι η Τεχνολογία Υγείας και ποια τα πλεονεκτήματά της;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της στην εκπαίδευση

Αν και μάλλον απίθανο να συμβεί, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο της εκπαίδευσης στην χρήση του GPT σαν μια πηγή πληροφόρησης για κάποια εργασία που θέλουμε να κάνουμε.

Πώς τα κινητά επηρεάζουν την καθημερινότητά μας;

Smartphone: Eνώ τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν αναμφισβήτητα οφέλη όσον αφορά την επικοινωνία, την παραγωγικότητα και την ευκολία, είναι σημαντικό να προσέχουμε τον πιθανό αντίκτυπό τους στην υγεία.

Al: Βοηθός σε εκστρατείες παραπληροφόρησης - Δημιουργία ψεύτικων αναρτήσεων, σχολίων, ηχητικών και βίντεο

«Με την τεχνητή νοημοσύνη, οι κακόβουλοι παράγοντες -συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν γνωρίζουν καλά τη γλώσσα-στόχο- θα μπορούσαν να δημιουργήσουν γρήγορα και φθηνά πολλά παρόμοια άρθρα τα οποία όμως θα διαφέρουν ως προς το ύφος και τη διατύπωση.

Πρωτοποριακός βιοαισθητήρας αναγνωρίζει το χαλασμένο κρέας

Ενώ ο βιοαισθητήρας παρουσιάζει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, για την ευρεία εφαρμογή του θα πρέπει να αντιμετωπιστούν προκλήσεις, όπως η επεκτασιμότητα και η αποδοτικότητα σε μεγάλη κλίμακα παραγωγής.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις ελάχιστα επεμβατικές δομικές παρεμβάσεις

Υγεία καρδιάς: Μια λιγότερο τραυματική εναλλακτική στην παραδοσιακή χειρουργική ανοιχτής καρδιάς, είναι οι ελάχιστα επεμβατικές δομικές παρεμβάσεις της καρδιάς έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια