Τεχνολογία

Biohacking: 7 συμβουλές για να αποφύγετε τις απάτες biohacking

Biohacking: 7 συμβουλές για να αποφύγετε τις απάτες biohacking

Biohacking: Σκεφτείτε τη θεραπεία με υπέρυθρο φως, την κρυοθεραπεία, τους υπερβαρικούς θαλάμους οξυγόνου, τις βιταμίνες IV, τα wearables και τις εφαρμογές διαλογισμού.

Το Biohacking εξ ορισμού είναι να αλλάζεις το περιβάλλον γύρω σου και μέσα σου, έτσι ώστε να μπορείς να έχεις τον πλήρη έλεγχο της δικής σου βιολογίας. Ό,τι ήταν φυσικό για τους προγόνους μας –όπως το να ξυπνάμε με τον ήλιο, να κοιμόμαστε σε απόλυτο σκοτάδι και να κάνουμε μεγαλύτερες περιόδους νηστείας– θεωρούνται πλέον όλα «βιοβοηθήματα». Επιπλέον, οι τρόποι που ενθαρρύνουν ένα ανθεκτικό σώμα, μυαλό και πνεύμα, όπως ο διαλογισμός, η θεραπεία με κρύο και ζεστό νερό, η αναπνοή, η έντονη δραστηριότητα και η επαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, είναι όλα μια μορφή Biohacking.

Με τις καινοτομίες στην τεχνολογία, ο κλάδος έχει δει μια άνοδο στην τεχνολογία biohacking που ισχυρίζεται ότι όχι μόνο σας βοηθά να χακάρετε τη βιολογία σας πιο αποτελεσματικά και βολικά, αλλά και να παρακολουθείτε και να δοκιμάσετε πώς αυτές οι μέθοδοι επηρεάζουν τη φυσιολογία σας. Σκεφτείτε τη θεραπεία με κόκκινο φως, την κρυοθεραπεία, τους υπερβαρικούς θαλάμους οξυγόνου, τις βιταμίνες IV, τα wearables, τις εφαρμογές διαλογισμού και τις συσκευές για να αναφέρετε μερικο.

Biohacking – αποδεδειγμένο ή απλώς απάτη;

Υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτήματα σχετικά με πολλές μεθόδους biohacking που δεν έχουν ακόμη κατανοηθεί πλήρως. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν πολλές ανέκδοτες ιστορίες επιτυχίας, καθώς και ορισμένες επιστημονικές, είναι εύκολο για τις επωνυμίες υγείας να βάλουν το προϊόν τους σε αυτόν τον κάδο βιοχακινγκ με μια μικρή αλλαγή στα μηνύματά τους. Με το biohacking να είναι ένας «καυτός» όρος αυτή τη στιγμή, είναι εύκολο για τις επωνυμίες υγείας και ευεξίας να βάλουν μια πρόσοψη πάνω από το υπάρχον προϊόν ή ιδέα και κάντε τους ανθρώπους να δώσουν προσοχή.

Ακολουθούν επτά συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις απάτες και να βεβαιωθείτε ότι η αγορά σας είναι μια απόφαση που βασίζεται σε στοιχεία.

  • Να είστε σκεπτικιστές: Μην αφήνετε τις δικές σας προκαταλήψεις, πεποιθήσεις ή συμπάθειες ενός συγκεκριμένου «influencer» να παρακάμψουν τη σημασία της έρευνας πριν αγοράσετε ένα προϊόν. Λόγω του ότι η φύση του biohacking είναι σχετικά νέο στο λεξιλόγιό μας, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και συνεχείς μελέτες για να ρίξουν φως στο πώς ορισμένες μέθοδοι επηρεάζουν διάφορους φυσιολογικούς μηχανισμούς. Με κάθε τρόπο, να έχετε ανοιχτό μυαλό, αλλά και να αμφισβητείτε όλα όσα βλέπετε, διαβάζετε και ακούτε.

  • Ερωτηματικά μηνύματα από influencers: Με τον ίδιο τρόπο που οι γιατροί πιέζουν τα φαρμακευτικά προϊόντα επειδή πληρώνονται για να το κάνουν, οι παράγοντες επιρροής προωθούν τον κώδικα θυγατρικών τους επειδή πληρώνονται για να μοιραστούν την επωνυμία. Κάντε το παραπάνω μίλι για να κάνετε τη δική σας έρευνα ή αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια για να σας καθοδηγήσει. Το αλγοριθμικό σύστημα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι τώρα, έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει το πιο διχαστικό και αμφιλεγόμενο περιεχόμενο, και αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που ανεβαίνουν στην κορυφή του συστήματος είναι οι πιο ειλικρινείς ριζοσπαστικές φωνές – σε αντίθεση με τους λογική πλειοψηφία. Με άλλα λόγια, μην αφήνετε τον αλγόριθμο των social media να οδηγεί τις αποφάσεις σας.
  • Επιστημονική απόδειξη: Βεβαιωθείτε ότι η επωνυμία έχει κάνει κλινική επικύρωση του προϊόντος της με τρόπο που δεν είναι προκατειλημμένος ή κυρίως ανέκδοτος. Μην ξεχνάτε εάν η εταιρεία κάνει την επιπλέον δουλειά για τη διεξαγωγή ερευνητικών μελετών που υποστηρίζονται από το πανεπιστήμιο που δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητα του προϊόντος της.
  • Συμπλήρωμα ασφάλειας: Για να αποφύγετε τυχόν τοξίνες στα συμπληρώματα, αναζητήστε προσόντα Καλών πρακτικών παραγωγής για να διασφαλίσετε ότι τα πρότυπα ποιότητας πληρούνται από την εταιρεία ή εάν έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο που έχει εκκαθαριστεί από το FDA. Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα διατροφής στην αγορά σήμερα που υπόσχονται «θαύματα» και περιγράφονται ως «μια καινοτόμος φόρμουλα», οπότε φροντίστε να ελέγξετε την εγκυρότητα αυτών των προϊόντων.
  • Αναζητήστε αμερόληπτες κριτικές: Αναζητήστε αμερόληπτες κριτικές, όπως Αναφορές Καταναλωτών και άλλους αξιόπιστους οργανισμούς που δεν είναι απλώς παράγοντες επιρροής. Θα μπορούσατε ακόμη και να βρείτε ομάδες βιοχακινγκ σε διάφορες κοινωνικές πλατφόρμες όπου οι άνθρωποι μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Αυτά μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένα ασφαλές μέρος για να μάθετε περισσότερα και να κάνετε ερωτήσεις.

  • Αμφισβητήστε τη λεγόμενη κβαντική τεχνολογία: Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας βιοχακοποίησης καταφεύγουν σε κβαντικά πεδία ως εξήγηση για το γιατί το προϊόν τους λειτουργεί και αφήνουν έξω οποιαδήποτε επιστημονική απόδειξη.Θα πρέπει να υπάρχει κάποια σχετικά επιστημονική περιγραφή μιας βιολογικής ή νευρολογικής οδού ή ακόμη και κοινή λογική για το πώς λειτουργεί.
  • Ζητήστε συμβουλές από επαγγελματίες υγείας: Η ανάγνωση και η ερμηνεία επιστημονικών εργασιών μπορεί να είναι δύσκολη εάν δεν είστε στον κλάδο. Δεν είναι όλοι αρκετά γνώστες στις ορολογίες υγείας για να κατανοήσουν μια ερευνητική εργασία. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να δημιουργεί εμπόδια για να κάνετε τη σωστή επιλογή, ειδικά εάν αγοράζετε ένα ακριβό κομμάτι βιοτεχνολογίας. Αφιερώστε χρόνο για να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία υγείας για συμβουλές και να ζητήσετε τη γνώμη του για μια αγορά για την οποία δεν είστε σίγουροι. Σε τελική ανάλυση, έχουν κατά νου το συμφέρον σας, είναι αμερόληπτοι και έχουν την τεχνογνωσία να συμβουλεύουν.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η νέα τεχνολογία βοηθάει στην διέγερση του εγκεφάλου

Επιστήμονες δημιουργούν ιστό ματιών χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη βιοεκτύπωση

Τεχνητή νοημοσύνη: Μπορεί να εξοικονομήσει $360 δισ. στον κλάδο της υγείας τον χρόνο

Η τεχνολογία gaming χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της άνοιας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα