Τεχνολογία

Big Tech: Γιατί οι εταιρείες τεχνολογίας συχνά αποτυγχάνουν στην υγειονομική περίθαλψη

Big Tech: Γιατί οι εταιρείες τεχνολογίας συχνά αποτυγχάνουν στην υγειονομική περίθαλψη

Big Tech: Οι εταιρείες τεχνολογίας συχνά αποτυγχάνουν στην υγειονομική περίθαλψη. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές εταιρείες έχουν βρει τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης δυσκολότερη από ό, τι υπολόγισαν.

Εταιρείες τεχνολογίας, όπως οι Big Techs, συχνά αποτυγχάνουν στην υγειονομική περίθαλψη. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές εταιρείες έχουν βρει τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης δυσκολότερη από ό, τι υπολόγισαν.

Είναι η υγειονομική περίθαλψη πολύ σκληρή με τις εταιρείες τεχνολογίας;

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας συνεχίζουν να αναζητούν μια θέση στο τραπέζι της υγειονομικής περίθαλψης. Και ενώ μερικοί έχουν κάνει εισβολές τα τελευταία χρόνια, ειδικά με προσφορές cloud, διαπιστώνεται ότι η πρόοδος έχει έρθει μετά από πολλές δοκιμές και σφάλματα.  Αυτό συμβαίνει συχνά επειδή οι πωλητές τεχνολογιών που επικοινωνούν με τους καταναλωτές δεν κατανοούν τις πολυπλοκότητες της υγειονομικής περίθαλψης, ούτε τις μοναδικές προκλήσεις που συνοδεύουν τεράστιες ποσότητες ασυνεπών δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης. Ο βετεράνος της βιομηχανίας, Kyle Silvestro, ο οποίος με την πάροδο των ετών έχει δει πολλές εταιρείες τεχνολογίας να δαπανούν δισεκατομμύρια για την κατασκευή έργων υγειονομικής περίθαλψης, αναφέρει τους λόγους για τους οποίους η τεχνολογία επιβραδύνει τον μετασχηματισμό της υγειονομικής περίθαλψης.

Επισημαίνει ότι το ιστορικό των εταιρειών Big Techs στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι καλό. Επανειλημμένα, οι γίγαντες της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Google, IBM και Amazon, έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλίες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, δημιουργώντας προσδοκίες ότι το μέγεθος, η υποδομή και η επιρροή τους θα βοηθήσουν να τεθεί τάξη στο δυσλειτουργικό, αναποτελεσματικό και αρχαϊκό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο, ο πραγματικός αντίκτυπος αυτών των προσπαθειών ήταν πολύ διαφορετικός. Οι περισσότερες πρωτοβουλίες υγειονομικής περίθαλψης των Big Techs κατέληξαν σε αποτυχία, καταστέλλοντας την πραγματική καινοτομία στον τομέα και μειώνοντας την εμπιστοσύνη της αγοράς σε τεχνολογίες που αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Ο Kyle Silvestro αναφέρει ότι είναι εύκολο να κατανοηθεί η έκκληση που έχει η υγειονομική περίθαλψη για τις Big Techs. Είναι μια αγορά 4,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που μαστίζεται από αποδιοργάνωση και σπατάλη. Οι Big Techs έχουν επιτύχει στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων σε ευρύτερες καταναλωτικές και επιχειρηματικές αγορές και πολλοί είναι βέβαιοι ότι μπορούν να εφαρμόσουν παρόμοιες αρχές για να διορθώσουν αυτές τις ανεπάρκειες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Silvestro τονίζει ότι τα περισσότερα από τα συστήματα των Big Techs δεν είναι προσαρμοσμένα για την υγειονομική περίθαλψη και απαιτούν μήνες ή χρόνια για να προσαρμοστούν και δεν είναι κλιμακωτά για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης. Για παράδειγμα, οι ασθενείς συχνά δεν λαμβάνουν αξιόπιστες πληροφορίες υγείας. Επιπλέον, τα δεδομένα των ασθενών περιέχονται σε πλήθος ανόμοιων πηγών – συμπεριλαμβανομένων ποικίλων και διακριτών εργαστηριακών συστημάτων, συστημάτων απεικόνισης και ηλεκτρονικών αρχείων υγείας.

Τι θα έπρεπε να κάνει οι Big Techs για να επιτύχουν εκεί που απέτυχε στην υγειονομική περίθαλψη; Η επιτυχία στην υγειονομική περίθαλψη απαιτεί πλήρη απασχόληση με τον χώρο. Απαιτεί όχι μόνο εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα, αλλά μια μνημειώδη επένδυση στο χρόνο, τους πόρους και τα χρήματα για την αντιμετώπιση διαδεδομένων ζητημάτων με δεδομένα, ζητήματα απορρήτου που περιβάλλουν τις πληροφορίες των ασθενών και προκλήσεις διαλειτουργικότητας μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών στη συνεχή φροντίδα. Για να επιτύχουν, οι Big Techs πρέπει να εισχωρήσουν ολόκληρες στην υγειονομική περίθαλψη, όπως έχουν κάνει πολλές μικρότερες εταιρείες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την υγειονομική περίθαλψη. Τουλάχιστον, οι εταιρείες Big Techs θα πρέπει να επενδύσουν και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις λύσεις που έχουν ήδη εδραιωθεί στο χώρο. Ωστόσο, αυτές είναι κινήσεις που οι περισσότερες εταιρείες Big Tech φαίνονται απρόθυμες να κάνουν.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer διοργανώνει το Start4Health

Online λάθη στην στρατολόγηση συμμετεχόντων σε έρευνες

Eμφύτευμα εγκεφάλου επιτρέπει σε ασθενή χωρίς επικοινωνία να "μιλήσει"

Καλύτερη ποιότητα ζωής ως ενήλικες για παιδιά εξωσωματικής γονιμοποίησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διαβήτης ακρωτηριασμός: Ρομποτικά προσθετικά υπόσχονται ανακούφιση

Διαβήτης ακρωτηριασμός: Καναδοί επιστήμονες αποκαλύπτουν την ανάπτυξη ενός νέου τύπου προσθετικής χρησιμοποιώντας μαλακή ρομποτική με δυνατότητα μικρορευστοποίησης που υπόσχεται να μειώσει σημαντικά τα έλκη του δέρματος και τον πόνο σε ασθενείς με διαβήτη που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό μεταξύ του αστραγάλου και του γόνατος.

Η έλλειψη κλινικών στοιχείων αποτελεί μεγάλο κενό στην ψηφιακή υγεία

Ιατρική περίθαλψη: Η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής υγείας αυξήθηκε πέρυσι παρά τις μελέτες που βρήκαν μικρή κλινική επικύρωση και έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων ότι οι λύσεις ψηφιακής υγείας είναι αποτελεσματικές.

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Υγεία τεχνολογία: Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους.

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.