Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Εγκέφαλος: Η νέα χειρουργική προσέγγιση στοχεύει δύσκολους όγκους στη βάση του κρανίου 

Εγκέφαλος: Η νέα χειρουργική προσέγγιση στοχεύει δύσκολους όγκους στη βάση του κρανίου 

Εγκέφαλος: Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους που απαιτούν μια μεγάλη τομή στο τριχωτό της κεφαλής, αυτή η ελάχιστα επεμβατική τεχνική έχει ως αποτέλεσμα μια μικροσκοπική ουλή που κρύβεται μέσα στη μύτη.

Μια νέα ελάχιστα επεμβατική τεχνική χειρουργικής εγκεφάλου φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί στοχεύουν δύσκολους όγκους που βρίσκονται στη βάση του κρανίου. Γνωστή ως ενδορινική ενδοσκοπική προσέγγιση, αυτή η διαδικασία αιχμής προσφέρει στους ασθενείς μια ασφαλέστερη, ταχύτερη χειρουργική επέμβαση με μικρότερη ουλή σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους.

Παραδοσιακά, η αφαίρεση όγκων στη βάση του κρανίου απαιτούσε κρανιοτομή, η οποία περιλαμβάνει άνοιγμα του κρανίου για πρόσβαση στον εγκέφαλο. Αυτή η επεμβατική προσέγγιση ενέχει υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών, μεγαλύτερο χρόνο αποκατάστασης και μεγαλύτερη ουλή. Ωστόσο, η ενδορινική ενδοσκοπική προσέγγιση επιτρέπει στους χειρουργούς να έχουν πρόσβαση στον όγκο μέσω της ρινικής κοιλότητας, αποφεύγοντας την ανάγκη για κρανιοτομή.

Αυτή η καινοτόμος τεχνική περιλαμβάνει τη χρήση ενός ενδοσκοπίου, ενός λεπτού σωλήνα με κάμερα και φως στο τέλος, για την καθοδήγηση του χειρουργού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Με την είσοδο από τα ρουθούνια και την πλοήγηση στις ρινικές οδούς, οι χειρουργοί μπορούν να φτάσουν στη βάση του κρανίου και να αφαιρέσουν τον όγκο με ακρίβεια και ελάχιστη διαταραχή στους περιβάλλοντες ιστούς.

Όχι μόνο αυτή η προσέγγιση προσφέρει μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή χειρουργική εγκεφάλου, αλλά επιτρέπει επίσης την ταχύτερη ανάρρωση των ασθενών. Με λιγότερες τομές και λιγότερο τραύμα στους ιστούς, οι ασθενείς μπορεί να βιώσουν λιγότερο πόνο, μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο και ταχύτερη επιστροφή στις κανονικές δραστηριότητες.

Ένα από τα κύρια οφέλη της ενδορινικής ενδοσκοπικής προσέγγισης είναι η μικρότερη ουλή που αφήνει πίσω της. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους που απαιτούν μια μεγάλη τομή στο τριχωτό της κεφαλής, αυτή η ελάχιστα επεμβατική τεχνική έχει ως αποτέλεσμα μια μικροσκοπική ουλή που κρύβεται μέσα στη μύτη. Αυτό δεν είναι μόνο αισθητικά ελκυστικό για τους ασθενείς, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης και επιπλοκών δημιουργίας ουλών.

Συνολικά, η ενδορινική ενδοσκοπική προσέγγιση αλλάζει το παιχνίδι για ασθενείς με δύσκολους όγκους στη βάση του κρανίου. Προσφέροντας μια ασφαλέστερη, ταχύτερη χειρουργική επέμβαση με μικρότερη ουλή, αυτή η καινοτόμος τεχνική βελτιώνει τα αποτελέσματα και την ποιότητα ζωής για ασθενείς που αντιμετωπίζουν σύνθετους όγκους εγκεφάλου. Όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να καθορίσουν εάν η ενδορινική ενδοσκοπική προσέγγιση είναι η σωστή επιλογή για τη συγκεκριμένη περίπτωσή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πρώτο θεραπευτικό εργαλείο για την αύξηση του ποσοστού επιτυχίας εμφύτευσης εμβρύων & ζωντανών γεννήσεων

Γενετική μελέτη επισημαίνει την ωκυτοκίνη ως πιθανή θεραπεία για την παχυσαρκία και τη μεταγεννητική κατάθλιψη

Ο συνδυασμός ψυχολογικών παραγόντων και βιοδεικτών μπορεί να προβλέψει το Αλτσχάιμερ 

Νέο φορετό έμπλαστρο μετρά τα ίχνη της εφίδρωσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επαναστατική λύση για τη φροντίδα των χρόνιων ασθενειών

Απομακρυσμένη παρακολούθηση: Παρέχει συνεχή, σε πραγματικό χρόνο, δεδομένα, επιτρέποντας έγκαιρες παρεμβάσεις, διευκολύνοντας την εξατομικευμένη φροντίδα και μειώνοντας το κόστος υγειονομικής περίθαλψης.

Νέος αισθητήρας θα μπορούσε να ανιχνεύσει το χαλασμένο κρέας

Αισθητήρας κρέας: Σε μια πρόσφατη ανακάλυψη στην επιστήμη της ασφάλειας των τροφίμων, οι ερευνητές σχεδίασαν έναν νέο βιοαισθητήρα με βάση το γραφένιο που μπορεί να ανιχνεύσει με ακρίβεια τη φρεσκάδα του κρέατος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του λόγου;

AI λόγος: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη λογοθεραπεία, προσφέροντας καινοτόμα εργαλεία και μεθόδους για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της προσβασιμότητας της θεραπείας.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει το botox;

AI botox: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα της αισθητικής δερματολογίας, ιδιαίτερα στη χορήγηση και βελτιστοποίηση των θεραπειών Botox.

Γιατί ένας «AI health coach» δεν θα λύσει τα προβλήματα χρόνιων ασθενειών στον κόσμο

Την περασμένη εβδομάδα, δύο μεγάλα ονόματα των βιομηχανιών τεχνητής νοημοσύνης (AI) και ευεξίας ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την ανάπτυξη ενός «εξατομικευμένου, υπερ-εξατομικευμένου AI health coach που θα είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή για κινητά»

Αναπτύχθηκε επίδεσμoς που μπορεί να παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης στον ιδρώτα

Επιστήμονες επίδεσμος: Επιστήμονες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang της Σιγκαπούρης (NTU Singapore) ανέπτυξαν έναν πρωτοποριακό φορετό αισθητήρα που μπορεί να παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης μέσω του ιδρώτα

Εμφυτεύσιμη ασύρματη συσκευή LED υπόσχεται να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Συσκευή LED: Ο αναπληρωτής καθηγητής ηλεκτρολόγων μηχανικών Thomas O'Sullivan, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, εξήγησε ότι διαφορετικά χρώματα φωτός διεισδύουν στους ιστούς με διαφορετικό βάθος.

Close Icon