Τεχνολογία

Αρχή Υγείας Ντουμπάι: Ενίσχυση των έξυπνων υπηρεσιών τεχνολογίας υγείας

Αρχή Υγείας Ντουμπάι: Ενίσχυση των έξυπνων υπηρεσιών τεχνολογίας υγείας

Πιστεύεται ότι τα ΗΑΕ μπόρεσαν να αναβαθμίσουν την τεχνολογία πιο γρήγορα λόγω της «καλής τεχνολογικής υποδομής και των επενδύσεών τους σε τεχνολογία αιχμής όπως η τεχνητή νοημοσύνη AI τα τελευταία χρόνια».

Αρχή Υγείας Ντουμπάι: Η Αρχή δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τη νέα εταιρεία Enpy, με έδρα το Ντουμπάι που ειδικεύεται στην ιατρική τεχνητή νοημοσύνη (AI), για τη βελτίωση της παρακολούθησης απομακρυσμένων ασθενών. Η Αρχή Υγείας του Ντουμπάι αποκάλυψε σχέδια για «ενίσχυση» της χρήσης της έξυπνης τεχνολογίας υγείας, εξερευνώντας την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών σε πρώτη φάση.

 

Για να συμπέσει με την Καινοτομία 2021 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η αρχή δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με την Enpy, μια εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι που ειδικεύεται στην ιατρική τεχνητή νοημοσύνη (AI), για να εξετάσει τη χρήση της τελευταίας AI- της Enpy. τροφοδοτούμενης συσκευής για απομακρυσμένη παρακολούθηση. Δεν διαβιβάστηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες από την Αρχή Υγείας των ΗΑΕ αυτή τη στιγμή.

Στη σελίδα της στο LinkedIn, η Enpy περιγράφεται ως «έχουσα αποστολή να επιταχύνει την πρόσβαση του κόσμου στην προληπτική υγειονομική περίθαλψη». «Είμαστε πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουμε τις τελευταίες τεχνολογίες υγείας με στόχο τη βελτίωση τόσο της διαχείρισης της υγείας όσο και της περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή», εξήγησε ο Manal Taryam, Διευθύνων Σύμβουλος της μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας της Αρχής Υγείας των ΗΑΕ. «Τα τελευταία χρόνια, έχουμε επικεντρωθεί στην παρακολούθηση ασθενούς στο σπίτι ειδικά για ηλικιωμένους ασθενείς. Έχουμε, επίσης, γρήγορα τροφή σε τηλεϊατρική. «Η χρήση της τεχνολογίας για παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών έχει ιδιαίτερη σημασία στο τρέχον τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης του κόσμου και θέλουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εταιρείες σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για την εφαρμογή τεχνολογιών υγειονομικής περίθαλψης μετά από ανάλυση βάσει τεκμηρίων».

Το προϊόν που λειτουργεί με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης AI της Enpy έχει περιγραφεί ως “ιατρική συσκευή όλα σε ένα, μη επεμβατική” που μπορεί να συνδυαστεί με smartphone ή tablet.

Στη συνέχεια παρακολουθεί σημαντικές πληροφορίες, όπως ζωτικά σημεία, για να κάνει τους ασθενείς να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι η πλειονότητα των οργανισμών υγείας και υπηρεσιών (HHS) στα ΗΑΕ σχεδιάζει να επενδύσει περαιτέρω σε ψηφιακές τεχνολογίες και λύσεις δεδομένων αφού «βλέπουν την αξία τους και αυξάνουν τη σημασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19». Με επικεφαλής την EY, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Καινοτομίας Υγείας (IGHI) του Imperial College, η έκθεση με τίτλο «Αξιοποίηση της δύναμης των δεδομένων για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών: Μπορεί η πραγματικότητα να καλύψει τη φιλοδοξία;» – διαπίστωσε ότι η χώρα πρόσφατα πρωτοστατεί στην υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας και των λύσεων δεδομένων. Πιστεύεται ότι τα ΗΑΕ μπόρεσαν να αναβαθμίσουν την τεχνολογία πιο γρήγορα λόγω της «καλής τεχνολογικής υποδομής και των επενδύσεών τους σε τεχνολογία αιχμής όπως η τεχνητή νοημοσύνη AI τα τελευταία χρόνια».

Κοιτώντας μπροστά, το 53% των ερωτηθέντων στα ΗΑΕ από οργανισμούς υγείας και υπηρεσιών δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να επενδύσουν σε αυτές τις προηγμένες λύσεις τα επόμενα τρία χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενίσχυση των έξυπνων υπηρεσιών τεχνολογίας υγείας στο Ντουμπάι

Έξαρση κρουσμάτων στο Ντουμπάι

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού ανάμεσα στους ταξιδιώτες που επέστρεψαν από Ντουμπάι

Υποβρύχιο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο μοντέλο μηχανικής μάθησης στον αγώνα κατά του καρκίνου μαστού

Μηχανική μάθηση υγεία: Σε ένα ιατρικό εργαστήριο, ένα τέτοιο μοντέλο υπόσχεται εξοικονόμηση χρόνου ταξινομώντας τις εικόνες γρηγορότερα από άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο.

Νέα τεχνολογία μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές μεθανίου από την κοπριά ζώων κατά 99%

Κλιματική αλλαγή: Επίσης μειώνει κατά 95% τις εκπομπές αμμωνίας, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, που από την ΕΕ περιγράφεται ως μία από τις κύριες πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης που βλάπτει την υγεία.

Το Internet of Things θα καλύψει τις ανάγκες της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

IoT ψυχική υγεία: Η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι και οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν επείγουσες περιπτώσεις φροντίδας.

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Ιατρική σιλικόνη: Τα τελευταία 60 χρόνια, η σιλικόνη ιατρικής ποιότητας ήταν ένα υλικό επιλογής για παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ιατρικών συσκευών και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από χειρουργικές συσκευές και εμφυτεύματα μέχρι ορθοπεδικά, προσθετικά και άλλα.

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Το 2020 το 32% είχε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών στη Γερμανία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.

Παρακολούθηση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά για λοιμώξεις χειρουργικού σημείου από γιατρούς με smartphone

Είπε επίσης ότι η μελέτη ήταν και σημαντική και καλά σχεδιασμένη και προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι τα smartphones διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Πώς επηρέασε η απομακρυσμένη εργασία τις εργαζόμενες μητέρες;

Remote work μητέρες: Τα επίπεδα άγχους των εργαζόμενων μητέρων εκτινάχτηκαν στα ύψη τις πρώτες μέρες της πανδημίας, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται στις ευθύνες του σπιτιού και οδηγώντας σε εξουθένωση.